Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...
2021 yılı ağustos ayında emsallerden biraz ucuza, 2400TL'den yani 282usd'den apartmanın en şerefiyeli dairesi kiraya verilmiş, kanunları uygularım diyen kiracı 3750tl kira yatırıyor (138usd) , bunun da yaklaşık 380tl'si gelir vergisi ve emlak vergisine gidiyor.
Konut sahibi cinnet geçirmek üzereyim sene sonuna doğru bu kira 80 dolar bandına inecek diyor. Bu mağdur ev sahibinden bizzat duyduğum ve yaşanan yüzbinlerce olaydan biri.
Şu anda aynı bölgede benzer ev kiraları 22.000tl. Bunun sebebi ön yüklemeli kiralar, halbuki bu örnekteki kira, gerçek enflasyona göre artırılsaydı bugün 9000-10.000 tl bandında olacaktı ki bu her iki taraf için de gayet makul bir kira olacaktı.
Evini kiraya veren kişi kira geliriyle geçinmeyi düşünüyorsa 2 yıl sonunda geçimsizlikten evini ucuz fiyata satmak durumunda kalacağını bilmeli.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bu kurallara uymayan AirBnb den kiralama yapanları isimsiz olarak devlete şikayet edebilirsiniz. İnlerine girecekler.
Airbnb Misafirleri İçin Kötü Haber: Yeni Kiralama Kuralları Başladı!
https://www.turizmgunlugu.com/2023/0...reli-kiralama/
Hâlâ 2 daireden kira alıyorum ama çerez parası
Onları da ucuzdan satmak istemiyorum.Kentsel dönüşüm bekliyecem
Neyse ki sattıklarımla yaptığım borsa yatırımı geçim sıkıntımı giderdi
şimdi emlak sahiplerinin derdi şurdan dairemi satıp halka arzdan borsaya girsem parayı katlayıp iki daire alsam...
her konsutugum borsadaki kazancta gözleri...
orası riskli yer kazancıda kaybıda büyük diyorum...
ama hayat cesurlara torpil geçer...
aldıgın risk ölçüsünde getirin olur...
evini kiraya verirsen 12 ay sonrası cebine girecek kira bellidir...
borsada son dönemde güzel kazandık...
1 e 10 giden hisseler oldu...
ilerde olacakmı bilinmez...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ben halka arzlarda riske atmadım hiç
Sadece 2021 Nisan'da hektaş ve Sasa ya girdim biraz riskli denilen hisseler olarak
Yer İmleri