Sayfa 308/717 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408 ... SonSon
Arama sonucu : 5730 madde; 2,457 - 2,464 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Destekten bu habermi döndürdü acaba
    Sanmam genel endeks döndü endeksin gerisinde bile kaldik

2.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    Sanmam genel endeks döndü endeksin gerisinde bile kaldik

Saldikca minik minik aliyom,sonuçta alan fon 10 yılı geçmiş, birde defansif ,boğazından kesersin ama sağlığın tasarruf u olmaz.dolar 20 altına inerse arkama bile bakmam ,çıkarım.
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

3.  Alıntı Originally Posted by ugurkaptan Yazıyı Oku
    Solunum ilacı içinde yeni izin almışız.Hayırlı olsun
    https://gazette.govt.nz/notice/id/2023-go4023
    Yeni zelanda küçük bir pazar ama diğer ülkelerden ruhsat almayı kolastiriyor sanırım onun için önemli Küresel bir oyuncu olma yolunda DEVAm

4.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Saldikca minik minik aliyom,sonuçta alan fon 10 yılı geçmiş, birde defansif ,boğazından kesersin ama sağlığın tasarruf u olmaz.
    Bunlara katılmakla birlikte bist te çoğu şirket enflasyondan dolayı buyuk karlar yazdilar gecen sene bunu sene hepsi dökülüyor şuan devlet dahada sıkılasmaya gitti kredi karti limitinin bile düşürülmesi konusuluyordu bugun doğruluğu nedir bilmiyorum. Uzun lafin kısası ilaçta zaten negatif enflasyon vardi halada var bu saatten sonra sektörde iyileşme olur sadece baska bir sey olmaz zaten dipte sektör. Dibin dibi olurmu olur ama bu sektörde olmazz ki bu kötü dönemde 1.4 milyar tl kar eden bir sirkete ortagiz daha ne olsunn...

5.  Alıntı Originally Posted by Sayilar10 Yazıyı Oku
    Sayın Maslak,

16 çeyrektir ayrıntılı bir şekilde faaliyet raporundaki cironun %50'sini oluşturan ilaç listesini inceliyorum. Son faaliyet raporunda yer alan listedeki ürünler sırasıyla şunlar. Yanlarına satış fiyatlarını da ekledim (30 Haziran itibarıyla).

Amoklavin 55,52
    Rivelime 31340,75
    Devit 39,71
    Dikloron 55,52
    Candexil Plus 115,58
    Cefaks 83,5
    Dodex 55,52
    Tribeksol 72,69
    Azitro 55,52
    Desefin 72,59
    Dilatrend 35,25

Rivelime dışında 2015 sonrası ruhsatlı bir ürün mevcut değil. Ar-geden gelen onkoloji ilaçları bu listeye bir türlü giremedi. Son 3 çeyrekte de Rivelime'da gerileme başladı. Daha önce bu listedeki Depores ve Depores X de maalesef artık burada yok. Yani mevcut ciroyu oluşturan kısım ar-ge hamlesi öncesinin ürün karması gibi görünüyor. Son birkaç çeyrektir görülen pazar payı artışları antibiyotik grubundaki yükseliş kaynaklı gibi duruyor.
    Imatis bu listeye girip çıktı, bir de Depores. Ancak Imatis 2021 ve sonrasında yer alamadı bu listede. Sutesgo ve Pomalem ise hiç giremedi. 2024 için Apaclot'un bu listeye girmesini beklerim. Sonuçta bu ilaçların Ar-ge'si için de ciddi maliyetler oluşmuştur mutlaka.
    Tabi ki tıp dünyasındaki değişimlerden bazen tedavilerde başka moleküllere kaymalar olabiliyor, Pazarlamada başarısızlık da rol oynamış olabilir. Ancak yine de ilk %50 ciroya yansıyan tek ar-ge ürünü olmasını yadırgıyorum. Philip Haas cironun %10'unu ar-geye ayırmakla övünüyorsa, ve bu ar-ge atağı yaklaşık son 10 senenin konusu ise, 2023 senesi satışlarında da yeni ruhsatlı ürünlerin daha çok pay alması mümkündü diye düşünüyorum.
    Deva'da başarılı yönlerden biri yüksek brüt marjlar. Ar-ge faydası bazı ürünlerin API'sini üretmek olarak da fayda sağlamış olabilir. Bu da marjları olumlu etkilemiştir mutlaka. Ancak marjları değerlendirirken bir yıllık hammadde stoku bulunduran Deva'nın buna ayırdığı işletme sermayesi maliyetini de hesaba katmalıyız.
    Hayvan sağlığı için hat yatırımı yapıldı ama bu alanda Deva sürekli geri gitti. Artık cirodan aldığı pay ve yarattığı favök anlamsız hale geldi. Son dönemde solid onkoloji için çok büyük yatırım yapıldı, iç pazarda Rivelime satışlarında gerileme var gibi görünüyor. Dış pazarlarda büyüme ivmesi mevcut ama hala cirodaki pay çok sınırlı. İnşallah bu alanda önemli ruhsatlar gelir ve satışlara yansır. Solid onkoloji yatırımının boşa yapıldığını düşünmüyorum ama bazen de Ar-ge ve bu yatırıma harcanan paralar olmasaydı, borçsuz bir Deva'nın da karlılığının ve bist fiyatlamasının mevcut seviyesinin çok ötesinde olabileceğini de düşünüyorum. Amoklavin ve Devit zaten ar-ge olmadan da bu listede yer alacaklardı.
    Uzun lafın kısası ben ar-ge ve tesis yatırımına inanan bir yatırımcıyım. Mevcut şartlarda bana göre ucuz fiyatlanan Deva hisselerimi satmayı düşünmüyorum. Ancak yine de şu ana kadar yapılmış ar-ge yatırımlarının daha somut yansımalarını ürün satışlarında da görmek isterim.
    değerli ortak,

bizi %40 civarı BKdan %60a getiren ticari olay ar-gedir..

depores: bilim ilaç ocurin adlı üründen dolayı, iskontosu %44ten %85e çıktı.. net fiyat endeksimiz; 56 TLden 15e indi. b u nedenle o çeyrek büyük kayıp yaşadık.. satış, beklenti gerisinde kalmıştı. burda yazmıştım.

ar-geden son 1-2 yılda çıkan ürünlerin ilk %50yi yapan kategorisine girmesi zor (son bir kaç yılda çok fazla flash lansmanımız yok.. büyük potansiyeller; apiksan ve belki bir kaç ürün daha var.. sutesgo pfizer 2022 cirosu yarım milyar usd bile değil)..

ihracat: marjlar yüksek.. ama ne sattığı konusu bize kapalı kutu. sizin gördüğünüz veri de (iqvia) hastane, ihale ve ihracat yok. ihracat belli dönemlerde yavaş büyüdü. abd'de bekleyen 11 civarı başvurusu olduğu yorumluyorum.

hayvan sağlığı: yeni tesis kurdu.. ama ticari performans olarak başarısız olduğuna mutabıkım. rakamlar öyle..

ar-ge dpt: harcamaların büyük kısmı nakit ya da vergi teşvikleri ile sgk prim indirimleri ile geri dönüyor.

ar-ge dpt olmasa daha mı iyi olur:
    kesinlikle olmaz. ama şu doğrudur: şu anki 400 kişinin şu anki ciroya bir katkısı yok; onlar geleceği inşa ediyor.. tesislerin kimisi de henüz satış yapacak ürün üretmedi.. örnek; biyoteknoloji.

bizi buraya ort 150 civarı argeci getirdi. 400 kişi ile daha büyük ve daha karlı deva bekliyorum.

potansiyelli ürünlerin çoğu biyotek (bkz global top 50 vb).. henüz bizde yok.

keşke firma, bizzat portföy durumunu ve gelecek ürünleri anlatsa.. firma ar-ge hk herşeye kozmik oda bilgisi gibi bakıyor..

özetle: ar-ge dpt olmasaydı, BK %si 20 puan yükseltmemiz mümkün olamazdı.. bundan eminim.. ilaç ekosistemidne karlılğı bu derece değiştirecek bir pazar dinamiği olmadı; tam tersine fiyat bakımından kötüleştik (%70 => %60 konusu) dahi.. 400 kişi ile (isterse 100 kişisinin emeğini saba'ya satsın) daha iyi yerlere gideceğimizi düşünüyorum..

mevcut portföyümüz: çeşitlilik bakımından güvenli (yumurtaların tek ya da çok sepette olması konusu), coğrafi çeşitliliği henüz çok iyi değil ama TRdeki genel fiyat konusu bence artık uzak risk (zaten dipte)

6. eğer bu web sitesini doğru yorumluyorsam; ABDde dün, 3 yıllık aradan sonra ilk ruhsatı aldık (toplam 3 molekülde 8 ruhsat vardı; 1 ekledik):

https://www.accessdata.fda.gov/scrip...l_No=209351#25

tüm listemiz:

https://www.accessdata.fda.gov/scrip...ch_product.cfm

FDA web sitesine ve oradaki sürece hakim değilim. firmadan teyit etmekte fayda var..

teyit ettikten sonra; yorumum doğru ise; hayırlı olsun kutlaması yaparız..

hatırlatma: daha evvel bu topicte şu linkteki broşürün son sayfasına ABD konusunda dikkat çekmiştim.. bkz son sayfa ilk satırdaki ürün.

https://www.cphi-online.com/46/resou...0List-June.pdf

firmadan teyit etmek uygun olur.. kutlamayı teyit sonrasında yaparız..

ürün, TRdeki amoklavin markamızdır (en çok satan listesinde).. oral süspansiyon formudur.. çocuk antibiyotiği.. çocuk antibiyotiğinde yokluk, kimi ülkelerde geçen kışın önemli konularından biriydi.

ABDde yaz ortasında (mevsim dışı) dahi haber olmuş:

https://www.cbsnews.com/news/amoxici...en-infections/

https://edition.cnn.com/2023/06/15/h...age/index.html

satışların yoğunlaştığı bir günde
    genel kurullarda yapılacak eleştirilerin
    topikte yapılması düşündürücü
    seans sonunda sakin ortam
    bu eleştiriler için daha uygun olurdu
    dünkü panik satış ortamına
    katkısı varmı bu gönderilerin
    yani ince işçilik var mı ?
    eleştirilerle istenenler hayata