yatýrýmcý sayýsý 12 eylülde 7 milyon 140 binden , 14 eylülde 7 milyon 320 bine çýkmýþ. Yani sadece 2 günde 180 bin kiþi daha gelmiþ borsa istanbula.
https://www.vap.org.tr/?col=117
2 günde 180 bin kiþi demek , günlük 90 bin kiþi demek.
30 günde yani 1 ayda her gün ortalama 90 bin kiþi gelse , ayda 2 milyon 700 bin kiþi yapar.
Yýl sonuna kadar , borsa istanbulda 15 milyonu bile geçebilir yatýrýmcý sayýsý.
enflasyon sürdürkçe borsa istanbulun kýsa düzeltmeler hariç ciddi düþüþler olmaz. Bu da þu anlama gelir yatýrýmcý sayýsý 2026 yýlýna kadar hýzla artmaya devam edecek çünkü enflasyon 2026 yýlýnda tek haneye gelecek. Borsanýn yükseldiði gören herkes de akýn akýn gelmeye devam edecek 2 sene boyunca.
Yatýrýmcý sayýsý olarak yeni beklentim, 2025 yýlýnda 25 milyon kiþiyi bulmasý yatýrýmcý sayýsýnýn.
Borsada iþlem gören hisse saysýý þu an 517 adet civarý. Olsa olsa 2 senede maximum
600 hisseyi bulur iþlem gören hisse sayýsý bana göre.
Borsa endeks için ise hala beklentim geçerli , 25 bin puan olmasýnýn bekliyorum borsa istanbulun , 2025 yýlýnda. Yani 25 milyon yatýrýmcý ve 25 bin puan diyorum borsa istanbul için 2025 yýlýna.
dolarý söylemeye gerek bile yok çünkü þimdiden 50 tl diyorum ben dolara. Zaten hükümetin de OVP deki hedefi 43,9 tl .
2021 yýlýnda , dolar 7 liraydý, bist endeksi 1300 puandaydý, yatýrýmcý sayýsý da 1 milyon küsürdü.
yani özetle þöyle olacak..
2021 yýlý = Dolar : 7 lira , Bist100: 1300 puan , Yatýrýmcý sayýsý: 1 milyon kiþi
2025 yýlý = Dolar : 50 lira , Bist100 : 25000 puan , Yatýrýmcý sayýsý: 25 milyon kiþi.
NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin
Son düzenleme : lionnes1; 16-09-2023 saat: 04:15.
KOBIL Kurucu ve CEO Ismet Koyun "Almanya'da kurulu KOBIL, benim gözümde deðeri 10 milyar dolardýr... Biz bir yüksek teknolojili güvenlik þirketiyiz. 100 milyonun üzerinde kullanýcýsý ve çok sayýda kendimize özel patentimiz var."
"Gömülü hizmet diyorum... Ýnsanlar artýk internete girdiklerinde, sigorta, otomobil, tv almak, tv'sini tamir edecek insaný bulmak isteyecekler... Ýsteyecekler, isteyecekler... Bu yüzden bu teknolojiye yýllarca yatýrým yapýyoruz ve yapmaya devam edeceðiz"
“Ýnternette en önemlisi de güven meselesi. Veriyi çok iyi kullanmanýz ve güvenliði ve baðlayýcýlýðý saðlamanýz önemli."
"Süper App, iþ yapma platformudur ve burada güvenlik ön planladýr... Türk bankalarýnýn dijital altyapýsý ve hizmetleri yabancýlarýn önünde. Alman Deutsche Bank, dijitalleþme için kendine 4 milyar dolarlýk bir bütçe ayýrdý ki, teknolojide, dijital altyapýsý geri kalmasýn diye..."
#AyvalýkBusinessForum23
LÝNK, papya tuvalet kaðdýný pardon papili, miatk ,sözde uzay þirketi olan sdttr yi geçtim..
KOOBÝL nedir amqqq.
dünkü þirketin kurucusu , kendi þirketini 10 milyar dolarlýk þirket olarak görüyorr..
vay a.q ne günlere kaldýk..
ah be kron be ahh .... bak bu ezikler bile kendini bi bok zannediyor artýk
NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin
Bedelli miktarýný %250'den %100'e düþürüyolar ve ortada hiçbir gerekçe yok. Daha önce hiç böyle bir þeyle karþýlaþmamýþtým. Bahsedilen hedeflerle ilgili 40 milyon TL yaklaþýk 1.5 milyon dolar ediyor þirkete sermaye konsa ne konmasa ne? Süreç zaten sýfýrdan baþlamýþ oldu, paranýn þirkete gireceði zamanda zaten belki de miktar 1 milyon dolara kadar düþecek.
"Para kazanýrsýn, kaybedersin ve sonra tekrar kazanýrsýn. Ama güven? Ýnþa etmen yýllarýný alýr, yýkman 5 dakikaný. Ve bir kez kaybedersen bir daha tekrar kazanamazsýn."
YHT trenlerine biletlerine zam gelmiþ..
ulaþtýrma Bakanlýðý, YHT biletlerine %33 zam yaptý.
Ankara-Ýstanbul tek yön bilet fiyatý 430 TL'ye çýktý.
pekii 2021 yýlýnda YHT /yüksek hýzlý tren) fiyatlarý ne kadardý?
Ankara Ýstanbul Hýzlý Tren Biletleri Ne Kadar?
Ankara Ýstanbul hýzlý tren bilet fiyatý, 70 TL olarak belirlenmiþtir.
Bütün imkanlarý elinde olan(herhangi bi mal,ürün,hizmet satýþýnda maliyet açýsýndan çok avatajlý olan ) devletin ta kendisi bile her þey en az 5 kat zam yaptý 2021 yýlýndan beri.
Arba ev , kira vs bunlarý söylemeye gerek yok çünkü bunlardaki artýþ ortalama 10 kat . 2021 yýlýndan beri
https://www.internethaber.com/istanb...u-2217855h.htm
sen emekli olduðunda, senin pastaný yemeyen þrefsiz evladýdýr.
Son düzenleme : lionnes1; 18-09-2023 saat: 11:06.
Bu hisseyi endexten baðýmsýz bir hissem olsun diye aldým. Endexe Katolik nikahý kiymis düþerken 2x
HUAWEI VNS-L31 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri