Sayfa 683/1001 İlkİlk ... 183583633673681682683684685693733783 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 5,457 - 5,464 arası.

Konu: Viop LIV

1. O kadar güzel ifade etmiş ki @cautionary üstat. Bu cümlelerin birebir örneklerini kendi çevremden çok net veririm. Rakamlar da son derece doğru.. bazı kesimler cenneti yaşarken, bazı kesimler ciddi anlamda cehennemi yaşıyorlar ve yaşamamak için da kaçış yolları arıyorlar.. çok yazık oldu bu ülkeye.. akla ve bilime karşı hareket ettik ve bedelini kim bilir kaç nesil ödeyecek.. ileride iktisat kitaplarında acı cümlelerle yazılacak geçtiğimiz yıllar.. faiz nedir, enflasyonun sebebi midir, sonuç mudur, yaşayarak öğrendik ve bedelini gençler ödeyecek..

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    valla yıllarca beyaz yakaya anlattık...99 da değişen yasa bizim gibi yüksek maaşla ve tamamen vergisi ödenerek çalışan kesim için bir nimetti. 2008 de abo düşürülerek bu haklar biraz kırpıldı...ama son üç yıla kadar görece avantajımız sürdü...yani şu seyyanene zamlar olmasa, ve maaş miktarına bakılmadan herkese aynı zam yapılsa bizim gibiler kral gibi yaşardı.

her şeye rağmen 30 bin üzerinde alan arkadaşlarım var, 60-70 de maaş alsa..eyt sonrası 100 bin aylıkla yaşayan arkadaşlarım var..bunlar için tr cennet...zaten bu kesim evini, arabasını almış, 3-5 milyon tl de parası olan kesim...hayat bunlara güzel.

sıkıntı şurada..yeni başlayanların ümidi, ülkeden beklentisi sıfırlandı...o yüzden 60 larda olduğu gibi tuvalet yıkayıp, garsonluk yapıp, ikinci sınıf vatandaş yerine konsa da avrupaya kapağı atmaya çalışıyor.

yani ülke eyt li beyaz yaka için cennet bence(belli bir birikimi de var diye kabul ediyorum)..ayrıca avantalı, inşaat, alt yapı vs işi yapan küçük orta boy şirketler için de cennet...bir de hayat boyu sgk ya hiç bir ödeme yapmamış, devlete gram vergi vermemiş 65 yaş üzeri olup yaşlılık aylığı alan için de cennet...suri, afrikalı, orta asyalı bilumum göçmen için de cennet ötesi...bunların biraz geri zekalı, niteliksiz,, ama aç gözlü olanları burayı beğenmeyip avruapaya gitmeye çalışıyor.

ama yaşı 15-35 arasındaki genç kesim için kabus gibi bir ülkeyiz...şartları kötü, gelecekten beklentileri yok, ağızları ile kuş tutsalar bir ev bir araba alamayacakları, kiraya çalışacakları bir dünya bekliyor onları...umarım mevcut düzen değişir de, onlar da geleceğe umitle bakar.

2.  Alıntı Originally Posted by bahriyeli Yazıyı Oku
    [FONT="]Sülün Osman dolandırıcıların feriştahı şimdikiler eline su bile dökemez . [/FONT][FONT="]Galata Kulesi'ni, İstanbul tramvaylarını, Kız Kulesi'ni, Eminönü ve Dolmabahçe saat kulelerini, şehir hatları vapurlarını[/FONT] sayısız kez sattı. Hedef kitlesi saf insanlardı. Satın almaya parası yetmeyenlere bu yerleri kiraladı.

paran yoksa kirala ..sıkıntı yok hallederiz
    Borsada da yüzyılın altınvuruşunu yabcaklar, bizde tanıklık edicez bu olaya
    Sülünden neyimiz eksik
    Hamdım Piştim Yandım

3. Bilgi: Sn. Ariston merakınızı gidermek maksatlı

#ALARK

Ünlü üzerinden 12 mio lot civarında özel emir geçti.

Sanıyorum sene başında kote edilen hisseler yabancıya/kurumsala satıldı.

Ref: https://x.com/brs_ylmz/status/170439...EY6ydxxsk8_Eyg

https://x.com/brs_ylmz/status/170441...EY6ydxxsk8_Eyg

4.  Alıntı Originally Posted by ugusek Yazıyı Oku
    Bilgi: Sn. Ariston merakınızı gidermek maksatlı

#ALARK

Ünlü üzerinden 12 mio lot civarında özel emir geçti.

Sanıyorum sene başında kote edilen hisseler yabancıya/kurumsala satıldı.

Ref: https://x.com/brs_ylmz/status/170439...EY6ydxxsk8_Eyg

https://x.com/brs_ylmz/status/170441...EY6ydxxsk8_Eyg
    Sağolasın,

Hacim var diye aldım sonra sakat işler olduğunu hissederek sattım, komisyonu kurtarmadı.

Halka açık değeri artırmaya çalışıyor da olabilirler, geçenlerde de ortak satışı vardı.

işlem 117.40 dan yapılmış gibi şu an 124.70
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5.  Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Ben de bilmiyorum abi. Bir aydır gitmedim bahçeye inşallah vardır. Acayip tembellestim bu ara.
    ALPER ceviz 20 ağaçtan yaş satılandan 60 kg geldi 20 tl den verdim geçtim bu sene hiç ilaç yapmadım yok diye çoğuda kurtlu bu seneki masraf çıkmasada çorbada tuzu oldu

6.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    ALPER ceviz 20 ağaçtan yaş satılandan 60 kg geldi 20 tl den verdim geçtim bu sene hiç ilaç yapmadım yok diye çoğuda kurtlu bu seneki masraf çıkmasada çorbada tuzu oldu
    Bereketini gor abi. Fiyat düştükçe düşüyor. Bakalım ne olacak

7. Hisse vadeli faizler

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

8.  Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Bereketini gor abi. Fiyat düştükçe düşüyor. Bakalım ne olacak
    Alper ceviz varmı ince kabuklu fiyatlar ne kadar
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

Sayfa 683/1001 İlkİlk ... 183583633673681682683684685693733783 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •