Sayfa 769/1001 İlkİlk ... 269669719759767768769770771779819869 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 6,145 - 6,152 arası.

Konu: Viop LIV

1. Apple rahatlıkla short açılabilir.

Kullanıcı tabana yayılmayınca gittikçe daha da pahalılanacak, Nokia veya Blackbery gibi olacak sonu.

Microsoft fazla akıllı, parasız olana ücretsiz veya OEM deyip indirimli kullandırıyor, rakip ürün çıkmasına izin vermiyor. 1-2 sene sonra eski pcler ve notebooklar çöp olacak. 7. nesilden eski pcler Windows 10'da bile sorun çıkarıyor, Windows 8,1 de bir çok browser artık çalışmıyor.

Browser açmasan da reklam gösterebiliyor. Microsoft Store sürekli gelişiyor, ileride orada olmayan programı yükletmeyecek. Telefon numaran olmadan Microsoft Store'dan alış veriş yaptırmayacak.

Aynı model notebook'da freedos ve windows arasında en az bin lira fark var.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Boşuna sürekli enerji demiyorum
    Full kontrollüler ve endeks üzerindeki artan güçleri ve etkileri ile palanın yeni gözdeleridir.. Hikayeler de yazıldı..

Sıra ile bist100-50-30 a alıyorlar..

3. Türkiye enerji hub'ı olacakmış, Rusya ve Orta Asya'dan gelen gazı Türkiye alıp satacakmış. Avrupa'lı Rusya vs ile muhatap olmayacakmış.

İsrail'i dahil edince Irak da dahil olur, İran için de izin alırlar. Katar'dan Türkiye'ye boru hattı gündeme gelebilir vs.

Sohbet odasında hikaye bu şekilde diye anlattılar.

Bu arada Avrupa elektrik enterkonnekte sistemine tam üye değilmişiz ama standartları benimsiyormuşuz.

Ataşehir'de bir kule enerji merkezi olacak dendi.

4.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    sn.Lucy arapça anlamını yazarsan öğreniriz bizlerde...
    haddim olmayarak...
    arapçası riba dır... türkçesi ise ziyade dir...
    https://islamansiklopedisi.org.tr/ri...0fazlal%C4%B1k.

tdv islam ansiklopedisinde fazlalık olarak tanımlanır.....

diyanetin kuran yolu tefsiri açıklaması https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/...5-ayet-tefsiri bu şekildedir...
    tefsirde...cahiliye dönemi örneklenmiş...
    günümüz ekonomik bakış açısı belirtilmiş...
    mezhep doktrinlerinin görüşlerine değinilmiştir....

kuranın...incelenmesi ve ilişkilendirmeler yapıldığında....

riba(zahirde artma, hakikatta eksilme) lafzının manasının zıddının...

infak(zahirde eksilme, hakikatta artma) olduğu görülüyor....

5. AYDEM'e bakmıştım eski Bereket enerji vs yazıyordu diye hatırlıyorum, yazık oldu. Halka arzda birisi olmayan hisseleri sattı vs garip şeyler dönmüştü.

6. Hisselere bakarken piyasa değerine bakılıyor ve çok yüksek borçlu ve işini döndüremeyecek durumdaki şirketler ucuz diye alınabiliyor. Firma Değeri esas olmalı. Buna net borç ekleniyor veya çıkarılıyor.

Öte yandan çok borçlu örneğin THYAO ve Pegasus'da aktiflerdeki kıymetler uluslararası fiyattan satılma imkanı var ve ucuz uluslararası kiralar ödeniyor. İşe yaramayan makinalar veya tesisleri olan şirketlerin aktifleri ise yanıltıcı olabiliyor.

7.  Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    haddim olmayarak...
    arapçası riba dır... türkçesi ise ziyade dir...
    https://islamansiklopedisi.org.tr/ri...0fazlal%C4%B1k.

tdv islam ansiklopedisinde fazlalık olarak tanımlanır.....

diyanetin kuran yolu tefsiri açıklaması https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/...5-ayet-tefsiri bu şekildedir...
    tefsirde...cahiliye dönemi örneklenmiş...
    günümüz ekonomik bakış açısı belirtilmiş...
    mezhep doktrinlerinin görüşlerine değinilmiştir....

kuranın...incelenmesi ve ilişkilendirmeler yapıldığında....

riba(zahirde artma, hakikatta eksilme) lafzının manasının zıddının...

infak(zahirde eksilme, hakikatta artma) olduğu görülüyor....
    sn.Yörük,Teşekkür ederim..

Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların,Alım satım da ancak faiz gibidir demeleridir. Hâlbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişteki kendisinindir, durumunun takdiri Allah a aittir. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir.

__________________________________________________ __

RİBÂ
    bk. FAİZ
    Ödünç işlemlerinde ve alışverişte karşılığı bulunmayan hakiki veya hükmî fazlalık.
    Son düzenleme : nohut; 22-09-2023 saat: 01:01.

8. EREGLI Tradeviewda oscilatör al vermiş.

Öte yandan düz levha üreten rakip yerli firmalar var. Yıldızlar, Borusan, Tosyalı vs çok firma bu işe girmiş. İthal de getiren çok oluyor.

Karbon vergisi vs nasıl olacak belli değil.

Tekniğe göre oynamak daha sağlıklı olabilir.

55,07 hedefi mevcut ama yurt dışına göre primli demişler.

Sayfa 769/1001 İlkİlk ... 269669719759767768769770771779819869 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •