Originally Posted by
palmet
sendikalra gidiniz bakınız mesela bır sendıka biliyorum..türk...iş..oyle guzel bir otel yaptırmışkı bunuda kiraya vermıs, unlu bır otel zıncırıne,,kendı uyesı burda kalamaz.(otel gunluk ucretı cok pahalı gelır) ama o uyeden topladığı parayala bu oteli yaptırmış..boyle tezatlıklar.
Bu tür örnek çok var. Sendika parası ile lüks otel yapıp sadece yöneticilere kullandıran başka sendikalarda var. Belkide hepsinde vardır.
Altlarında ithal lüks arabalar, çok yüksek maaşlar, sürekli başta kalmalar bir türlü yöneticiler değişmez çünkü sendika gelirini yönetim için oy vereceklere kullandırırlar. Büyük ihtimalle aileleri dahil tüm masraflarını da sendikalara yüklüyorlardır. Meclis de aynı böyle.
Karadeniz de unutmadığım bir örnek vardı ama olayı çok az hatırlıyorum.
Bir işçimi köylümü ne, çok büyük kazık yemiş. Hakkını aramak için bağırıp çağırıyordu. Gazetelere çıkmıştı, ilginç bir tip olduğu için medyatik diye gazeteler bu adamın haberi ile doluydu.
Adam ünlü olunca üye olduğu sendikanın kendi bulunduğu ildeki şubesine başkan yaptılar. Adamın ilk işi altına o dönemin en pahalı arabası olan en pahalı model Jaguarı çekmek olmuştu. Sendika parasını kendi lüksü için harcamıştı. Üyeyken soyulan pozisyondaydı, başkan olunca 10 saniyede soyan pozisyona geçmişti.
Karakter analizinde bu konuya değinmiştim. Ağa maraba davranış şeklini açıklarkendi veya insanın tapmaya neden ihtiyacı vardır konusumuydu.
Neyse konuyu dağıtmayayım.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri