Sayfa 989/1001 İlkİlk ... 489889939979987988989990991999 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 7,905 - 7,912 arası.

Konu: Viop LIV

  1. Sadece ekonomi ve MB değişmesi ile not artırımı gelmez ki hatta negatif den durağana çıkarmış. Kabalaya gibi bir sürü siyasi ağırlaştırılmış müebbet hapis ver sonra bekle çok zor. Aslında bu hükümettekiler reise deseler hukuki adımları da atalım. Yine farketmez hakim savcı resin gözüne bakarken adil karalar çıkmaz. Atalar demiş zaten eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz.

  2. #7906
    Bunlar modern uyuşturucu filmler
    Golyata taş atmaya devam bence.
    Şimdi sapan ile çocukluğuma dönerim inclr zamanı.
    Ama mert abim kızıyor hayvan sevgime
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bu dünyada güzel olan şeyleri üst akıl motive ediyor, onların peşinde koşuyoruz ve bir şekilde insanlar doğuyor, yaşıyor ve ölüyor.

    Normalde insanların hakikat peşinde koşması lazım ama ben bile artık keşke cahil olsaydım diyorum. Tweetter'da ilginç sohbetler dinledim, az da olsa değişik insan olması hoşuma gitti.

    Matriks filmini değişik açıdan izlemek lazım, Truman Show, Avatar vs çok film var.
    SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

  3. Demirel'in cumhurbaşkanı olduktan sonra bir sözü vardı "Ben siyaset üstüyüm", güzel bir söz.

    "Geçti dost kervanı eyleme beni" o da güzel

    Feleğin çemberine çomak sokmamak lazım.

    Bir de bu var

    https://www.siir.gen.tr/siir/p/pir_s...ha_gidelim.htm

    Hızır Paşa bizi berdar etmeden,
    Açılın kapılar Şah'a gidelim,
    Siyaset günleri gelip çatmadan,
    Açılın kapılar Şah'a gidelim.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

  4. YK nin 30.842 kontrat uzun pozunu görünce bir akşam üstü 4-5 gibi saçma sapan bir yükseliş çoşkusu yapacağını düşünüyorum...Geçmişte çok yaptı bu çoşkuları...

    Diğer yarafındaki kısa pozlar gene artmış.. 42.500 kontrat olmuş..Bu borsa zor düşer bu şekilde...

  5. Kılıcdarogluda çok sıkı hazırlanıyor Mart seçimlerine gerçekten...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

  6.  Alıntı Originally Posted by altınorta Yazıyı Oku
    Mustafa bey isabetli yorumlarınız var son zamanlarda, Endeks yıl sonu beklentiniz nedir?
    Sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Ben Bist 100 için ekim ayı içinde veya kasım ayı içinde yıllık tepe bekliyorum. Hem de enflasyona rağmen. Yılsonu tahminini onun için yapamıyorum. Nedenler:

    1) Enflasyon muhasebesine geçilecek mi belli değil. Enflasyon muhasebesine geçilecek ise, gerçek karlar otaya çıkacak ve makyaj akacak. Enflasyon muhasebesine geçilmeyecek ise, şirketlerin özsermayesi pula dönecek.(Yani şirketler fazla vergi verecek.). Başımızdakiler pandemi döneminde iki tane maske vermeyi becerememişlerdi. Şimdi ise, çocuklara ücretsiz öğün işine 2026’ya ertelediler. Enflasyon muhasebesi demek, REİS’e yakın şirketler az vergi verecek anlamına da gelebilir. DİKKAT!!!
    2) Yabancı sermaye gelmeyecek. Eğer yabancı sermaye gelecek olsa idi, şimdiye kadar kesin gelirdi. Seçimden sonra serseri para dediğimiz kumar fonları geldi. O kadar. Onlar da belki bıyıklıdır. Bilmiyoruz. Ayrıca, gezi parkı, kavala, demirtaş vb. hususlarda yabancı gelmeyecekmiş gibi davranıyoruz.
    3) Önce kredileri kıstılar. Şimdi de şirketlerin yüksek faiz ile boğulacağını göreceğiz. İşbankası neden holdingleşiyor. Çünkü, bu faiz boğulmasında birçok şirket batacak. Arkasında banka olmayan şirketler ağır hasar alacak.
    4) Birçok vergiden bahsediliyor. Konaklama, ilave emlak, karbon vergisi vb. Sizce bu kadar verginin içinde Borsa vergisi olamaz mı? Birçok şirket faizi bahane edip, katılım endeksinden çıkarılıyor. Bir gece ansızın katılım endeksi harici, diğer bütün şirket ve türev işlemlere 10bin TL üstüne veya 50bin TL üstüne kademeli vergi gelme ihtimali nedir? Slogan da hazır “BİZ SADECE ZENGİNLERDEN VERGİ ALIYORUZ”(Unutmayın, temettülerde yerli %15 stopaj ödüyor ama yabancı ödemiyor.)
    5) Hikayemiz yok. Merkez medyaya bakarsanız, Azerbaycan-Ermenistan savaşı, ölen Azeri milletvekili, CHP içindeki parti içi çekişmeler vb. vatandaşın doğrudan alakalı olmadığı ve ekonomik olmayan konular işleniyor. Mesela, emekliye bile ilgileniyoruz diyorlar ama ocak 2024 adresleniyor.
    6) Enflasyon ayının bıçakla dilini kestirip kendi kanını içmesi gibidir. Sonunda ayı illaki tansiyon düşmesi sonucu bayılır. (Rus ayı yakalama yöntemi). Biz vatandaş bazında enflasyonun kötü yönlerini gördük fakat şirketler daha görmedi. Bence artık görecekler. Çünkü, faiz ile boğma ekonomiyi illaki küçültür.
    7) Açığa satışın serbest bırakılacağı söyleniyor. Bu durumda BOFA veya YAPIKREDİ robotu o gün tozu dumana katar.
    8) Sona yaklaştığımızı da lütfen şuradan anlayın. Çok fazla halka arz var. Her şirket geldiğinde borsanın mevcut havuzundaki paradan çekiyor.

    Bendeki görüntü böyle.
    İyi geceler.

  7. Putin: "Gelişmekte olan ülkelerin kredi yükümlülükleri haraca benziyor"



    MOSKOVA (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uluslararası mali sistemde değişiklikler yapılması gerektiğini belirterek, "Çünkü gelişmekte olan ülkelerin kredi yükümlülükleri haraca benziyor." dedi.

    Putin, başkent Moskova'da düzenlenen Rusya-Latin Amerika Uluslararası Parlamento Konferansı'nda konuştu.

    Modern mali sistemin belirli bir kesimin çıkarlarına yönelik düzenlendiğini aktaran Putin, "Dünyada modern finans ve kredi ilişkileri, yalnızca sözde 'altın milyarın' çıkarlarına hizmet edecek şekilde inşa edilmiştir. Bu altın milyar ülkelerin liderleri, dünyadaki hemen hemen her ülkeyi sömürüyorlar. Teknoloji, bilgi ve finanstaki konumlarını kötüye kullanıyorlar." diye konuştu.

    Uluslararası mali sistemde değişiklikler yapılması gerektiğini savunan Putin, "Çünkü gelişmekte olan ülkelerin kredi yükümlülükleri haraca benziyor. Aidat gibi ve böyle olmamalı. Bu nedenle hep birlikte çabalarımızı birleştirerek bu uluslararası alandaki kuralları değiştirmeliyiz." dedi.

    Putin, Rusya'nın Latin Amerika ile BRICS ve Avrasya Ekonomik Birliği arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini de söyledi.


    Kaynak : Anadolu Ajansı

    ___________________________________
    Kayınçom RasPutin az ama öz konuşuyor...

  8.  Alıntı Originally Posted by altınorta Yazıyı Oku
    https://x.com/OyunaGelenAdam?t=7mqMs...aiNai0Hzw&s=09

    Twitter Hüstadı olacak abisi[emoji23], şaka bir yana severim Gökhanı.
    Takipçisi oldum,teşekkürler.

Sayfa 989/1001 İlkİlk ... 489889939979987988989990991999 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •