http://share.matriksdata.com/shareMa...09301819304565
Son 5 yilda hala dolar bazinda 20 kati kar var.
http://share.matriksdata.com/shareMa...09301854288471
Hala, yani bunca dususe ragmen!
Yiyim kelime dagarcigini![]()
Son düzenleme : Dudu; 30-09-2023 saat: 18:56.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Hektaþýn kendi finans uzmanlarý var,
Onlarýn üstünde Oyak'ýn uzmanlarý var,
Hektaþ'a kredi veren bankalarýn kredi servisleri var,
Böyle firmalar yatýrým yaparken olasý terslikleri düþünüp ona göre marj býrakarak plan yaparlar.
Yani burda bazýlarýnýn dediði gibi "Lan Özbekistan yatýrýmýný hesaplarken dolar kurunu 16 almýþýz yanlýþlýkla amk" veya "Dikey karides diye yatay karides maliyetlerini baz almýþýz emenüke, 85 mn dolar fark çýktý" gibi bir þok yaþamazlar.
En kötü ani döviz kuru artýþý ya da þok faiz artýrýmý/indirimi süprizi olabilir ki Tr de bu ikisi de artýk sürpriz deðil, baþtaki zat ne dediyse hep tersini yaptý bugune kadar, bilinen þeyler bunlar.
Hisse satar, arsasýný satmýþ gösterir kiralar, kayýnçosundan borç alýr, 10 ton aronya parasýný faiz borcuna sayar, onu yapar bunu yapar halleder bi þekilde. Bugüne kadar Tr de hiçbir firma yatýrým planýndaki maliyete bire bir uyamamýþtýr, illa ki patlar bi yerden.
Bedelli yapar, baþka bi þey yapar yine para bulur Hektaþ. Ben güveniyorum.
Ereðli deðiliz ki demir çelik fiyatlarý gümlesin, Petkim, Tüpraþ deðiliz ki ham petrol varil fiyatlarý düþsün, Thy deðiliz ki pandemide uçuþlar dursun.
Biz Hektaþ'ýz. Sineksavar, piresavar, güvesavar, amonyumsülfat, potasyumnitrat, bordo bulamacý, kedi mamasý, pamuk, domat, hýyar, suvan bizden sorulur.
O diil de Volkan bey ve Selçuk bey pammýklarýný ilk kez ektik anlaþmalý çiftçilerle onda da Çükobirlik geçen yýlýn da altýnda pamýk alým fiyatý vermiþ þansa bak.
Ammann arpa buðday daneleeeeer
Amman gavuþmuyooor düðmelerrr
Dokulsun tabii...
Ky ne yaw?
Bi suru kicikirik...![]()
Dolusmuslar buraya...
Kucuk spekulator onlar, yatirimci filan degiller.
Onlardan cok sayida var, onlarin az miktarda zarari, az sayidaki balinanin buyuk karini olusturur..
Balina bosuna balina olmamis.
Son düzenleme : Dudu; 30-09-2023 saat: 18:56.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri