Hektaþ
Türkiye nin en deðerli þirketi olabilir!
Hektaþ
Türkiye nin en stratejik þirketi de olabilir!
Hektaþ
Borsanýn en degerli 10 þirketi arasýnda da olabilir
Oyak ýn gelmiþ geçmiþ en deðerli iþi de olabilir
AMA
gecmiþte bu hedefleri düþünerek aldýgým zamanla da cok sabrettiðim þirket yönetimsel borclanma vizyon olarak hata etti ediyor.
Bu hatalardan dönebilir de dönmeyebilir de …
Fiyat önemli deðil.
Önemli olan þirketin iþleriyle ilgili ilgilenmekten seffaflýktan ziyade þirket baska bir sey yapýyor yaptý.
Oyak ýn Hektas ýn arazisini almasý karlýlýgý arttýrmamasý borclanmayý yavas yapmamasý global ortak bulmamasý hata üstüne hata…
Yönetimsel atamalarda ve hisse satýslarýyla haber akýsýný saglýklý gerçeklestirmemesiyle ilk yazýlan hedefleri -iyi niyetle þimdilik diyeyim- arkaladýgýný öncelemediðini düþünüyorum.
Bunlarý düþünerek deðil ama baska seveplerle 2020 sonrasý 2021 de baslayan satýs süreci sonrasýnda tekrar döneriz iyi þirket aferin dediðim her seyi ulan bunlar napýyo böyle yazýllar olaun diyerek sürdürdüm üzüldüm vs.
Bundan sonra inþ korkularým gerçekleþmez de ilk yazýlan hedeflere ulaþýrýz.
Sonra dudu ya takýlýyorum alayým dedim bir miktar aldým hala satmadým yüzde 20 dolar bazlý görürsem satarým.
Ama kanaatim o ki düzeltirlerse iþleri tekrar eski yükseliþlerini yapmasa da merdiven olusturup hem karlýlýk hem de fiyat olarak kendini gösterecektir.
Bu alandaki þirketler global tarzda ülkemizde maalesef yok.
Ülke içi ve zengin kýtanýn dibindeki memleketin ihtiyacýný bu kýrýk dökük þirketlerle yapamayýz.
Daha fazlasýný yapmak zorunda ve potansiyelindeyiz.
Ýnanan kalýr inanmayan gider diyen dudu ya su noktada katýlýyorum.Çok düþerse ekler yatýrýmcý az az yeni baslayan da biriktirir.
Sektörü iyi.
Ama oyak maalesef eski oyak deðil.
Belki de napýyonuz lan diyerek her seyi düzeltmeye baslarlar.
Nedir bu napýyonuz dediði þey?
Vizyon…
Vizyondan yzaklastýlar.
Tohum tarým alaný askeri alan kadar önemli.
Kimse farkýnda deðil.
Enerjilerde teþvikler ve dönüþümler var ya bu sektöre de o dönem gelecek ne zaman bilemem.
Tarým alanýný ciddiye almak gerekiyor.
Ýngiliz düþünce kuruluþlarý çatýr çatýr açlýk gýda küresel iklim üzerine toplantý yapýyorlar.
En son ingiliz sanayi odasýndan þirketleri davet ettiler bu alanlarla ilgili…

Oyak a gelince iki çift lafým var.
Buraya son koydugum para umrumda olcak para deðil.
Ama basarýsýz olurlarsa on yýl içinde çok kýzarým çok…
Ytd