Sayfa 110/1012 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160210610 ... SonSon
Arama sonucu : 8090 madde; 873 - 880 arası.

Konu: Viop LV

1.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Heyecan ve korku durumunda adrenalin salgılanması artar.

Dopamin Beyindeki belirli bölgelerde üretilir ve iletişim ağlarını düzenlemeye yardımcı olur. Özellikle ödül ve zevk sistemleriyle ilişkilendirilir. Yani, hoşlandığımız aktiviteleri gerçekleştirdiğimizde veya hedeflerimize ulaştığımızda dopamin salınımı artar.

https://www.youtube.com/watch?v=WCgfyLH0NP4
    Dopamin fazlalığı neye sebep olur?

Dopamin hormonu fazlalığında en sık görülen durum, bağımlılıktır. Uyuşturucu veya sigara kullanımı sonucu yoğun şekilde salgılanan dopamin, neticede bağımlılık yapar. Aşırı neşelilik, hareket ederken ortaya çıkan zorlanmalar, halüsinasyon görmek; dopamin fazlalığında ortaya çıkar.

Whitney Houston - I Will Always Love You
    https://www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7LdU

2. Değişik aktiviteler değişik hormonlar salgılatıyormuş. Hormonların da sonuçları var.

Eski SPK başkanlarından biri adrenalin için paranızı kaybetmeyin diyordu, borsada oynamak adrenalin salgılatıyor olabilir. Yatırım yapmak farklı bir şey, güven veren bir şey olabilir.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Celine Dionun hastalığı ne?
    Dünya çapında 1 ila 2 milyon insanı etkileyen katı kişi sendromu, kas spazmlarına ve zamanla kötüleşen ağrılı sertliğe neden olur.

My Heart Will Go On
    https://www.youtube.com/watch?v=9bFHsd3o1w0

Sosyal medyada Adrenochrome kullandığı için diyorlar.
    Şarkının Videosu çok eski sayılmaz arada büyük fark var (Video 1998 yılı cıvarı-Celine 1968 mart doğumlu)

4. Borsada gece rahatsızlık veren pozisyon iyi pozisyondur diyen de var, tersini söyleyen de var.

Genelde riskli işlerde kazanç oluyor, o yüzden riskli pozisyon övülüyordur.

Öte yandan burası borsa, kendini güvende hissettiğin pozisyon bir süre sonra büyük oyuncuların hedefi haline geliyor, millet nasıl böyle sağlam şirketin değeri düşebilir (veya artmaz) diyor.

Kurumsal yatırımcı, yabancı yatırımcı vs arttıkça değerinin altında şirket daha az olur.

5. Süreklilik arz eden işlerde insanın melekesi gelişiyor,aldığınız RİSK in büyüklüğünü hissedebiliyorsunuz.
    Günlük yaşamımda sürekli kullandığım örnek kelimelerden birisi, RİSK 4 harfli 1 kelimedir ama insanın hayatına sebep olabilir veya çok şeyde kazandırabilir.

Amma bizim borsamızda VİOP farklı, RİSK almak ile alakası yok.( bence)
    Bilemeyiz, VİOP yapmayın ASLA başaramazsınız.

YTD

6. APS değişimleri.

Hisselerde toplam 44.1 milyarlık pozisyon var gibi. Genelde işlemler hisseler arasında pozisyon değiştirme şeklinde olmuş gibi.

7. Meleke kelimesinin anlamı nedir?
    Dilimize Arapçadan geçmiş olan meleke kelimesinin sözlük anlamı yetidir. Bir işi yapabilme gücü ve yeteneğine meleke denir. Bununla birlikte, bir şeyi idrak etme, hatırlama ve ifade etme yetenekleri de insanın temel melekeleri arasında yer alır. Bu yetilere psikanalizde akli meleke denir.

Stevie Wonder - I Just Called To Say I Love You

https://www.youtube.com/watch?v=3QrA1_xVyUA

8. Borsa kesinlikle zaman öldüren bir şey bir anda 10 saat geçiyor. Bazen futbol maçı seyrediyorsun bitmek bilmiyor.

Kişi daha iyi bir şey bulabiliyor ise onun ile ilgilenmeli.

Ben emekli olunca borsa ile uğraşmak istiyordum, muradıma erdim.

Burası bana göre hayatın yansıması, normal hayatta olsa deli misin halusinasyon görmüşsündür denir, burada işlemlerin hepsi kayıtlı, garip işler herkesin gözünün önünde oluyor.

Sayfa 110/1012 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160210610 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •