Sayfa 496/1001 İlkİlk ... 396446486494495496497498506546596996 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 3,961 - 3,968 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

Afyon Güral termalde havuza atlayacağım da sene başında, donsuz sıkıntı olur.

Veyahut 3+1'ni alıp, evdeki duşakabinle yetineceğim.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

daha emekliliğe çok var ama fotoya fena güldüm :D

3.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Donla da sakıncalı, kalça kemiği neyim gidebilir

Şöyle bacakları soksam suya yeter bana

4. Borsada vergi yok ama en azından işlem vergisi getirilmesi gerekiyor aynen döviz alımlarında olduğu gibi. Hisse alımlarına binde 2 lik bir işlem vergisi uygulansa İngilterede olduğu gibi işlem günü başına 400 milyon TL, yılda 400x250=100 milyar TL vergi kazancı elde eder Hazine (hisse satımları da vergi yok). İşlem hacminin %20 azalacağını varsayarsak yine yılda 80 milyar TL vergi kazancı söz konusu. Yıllık tüm MTV vergilerinin 2 katından fazla bir kazanç elde ederler.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. Borsadaki işlem hacminin %80 inin gerçek alım satım olmadığına inanıyorum. Bunların sağ cep sol cep türü veya çoğunun doldur boşalt operasyonlarından müteşekkil olduğunu, algoların ve aracı kurumların kendi hesaplarına / kendi aralarında yaptığı T+2 yi aşmayan çoğunlukla da günlük bazlı şlemler olduğunu düşünüyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Donla da sakıncalı, kalça kemiği neyim gidebilir

Şöyle bacakları soksam suya yeter bana
    Şu adamlardaki kafayı, ben 40 yıldır yapamadım.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

7.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Şu adamlardaki kafayı, ben 40 yıldır yapamadım.
    İçicilikte farklı boyutlar var, bunlar muhtemelen hiç ayık gezmiyorlardır zaten.

Trakyada, öğlen, şu köyde bir köfteci var dediler meşhur, köfte yemeye gittik.

Adam çiftçi, öğle arası vermiş o da yemeğe gelmiş, öğlen vakti, yazın rakı içiyor yemeğin yanında, (bakın köy yerinde bir mekanda köftecide nasıl rakı bira içilebiliyora ruhsata muhsata hiç girmiyorum) sonra tekrar tarlaya gidecek, traktör mekanın önünde duruyor. Lan oğlum bu ney lan didim, didiler yanında bira da götürüyor, içe içe tarla sürüyor

Değişik bi kafa yani...

8. Dolarin gercek degeri ne ?

Burada sorulan dolarin gercek TL.degeri mi ?

Yoksa olmasi gereken deger mi ?

Bence olmasi gereken deger 60 TL.

Peki neden, cunki ben 60 TL.nin altinda dolar satmam.

Dolayisiyle bu goreceli bir deger. Kisiye gore degisir.

Sayfa 496/1001 İlkİlk ... 396446486494495496497498506546596996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •