-
Dünyada uzun yıllar iki süper güç vardır ve bunlar hiç bir zaman karşıü karşıya gelmemişlerdir. Öyle zaman zaman değişik coğrafyalarda sürtüştüklerine bakmayın mutlaka ortak çıkarları vardır. Örnek Ukrayna Rusya savaşı. Bu sayede pandemi sonrası petrol fiyatlarını her ikisinin istedikleri fiyatlara getirebikdiler. Zavallı AB birliği ve Ukrayna bunun şu an ekonomik anlamda acısını yaşıyor ve gelişmekte olan diğer Ülkelere yaşatıyor. Prigojin AB nin gazıyla hareket etti ve sonu malum. AB şimdi enerjinin kendilerine olan maliyetini azaltmak için farklı arayışlara girdi ve epey başarılı oldu. Zor alternatif doğurur. Önümüzdeki yıllar bir çok değişikliğe gebe. Bunu not edin Çin hem ABD hemde Rusya için en büyük tehdidi oluşturacak. Belki kim bilir ABD ve Rusyayı gümbür gümbür gelen Çine karşı aynı müttefik cephede bile görebiliriz.
-
Uzun sözün özeti , değişen bu Dünya siyaseti arenasında Ülkemiz Türkiye hem ekonomik hemde siyasal anlamda doğru hamleler yaparsaki şu ana kadar yanlış giden bir şey yok. Bu kargaşadan nemalanarak çıkacağına ve doğru patikalar üzerinde hareket edeceğini inanıyorum inanmak istiyorum. Şu an için aksini gösteren bir durum yok. Böyle bir final bizim level atlamamıza ve hatta Dünya siyasetinde hatırı sayılır bir konuma ulaşmamızı sağlayacaktır. Aynı şekilde ekonomik anlamda. Enseyi karartmanın anlamı yok , gerçekten Dünya üzerinde ekonomi savaşları çok kızıştı , basiretli olanlar kazanacaktır.
-
Faiz , altın veya yerli/yabancı herhangi bir Ülke para birimi yatırımlarınızın gerçek değerini ne korur nede yükseltir. Sadece üretim veya hizmete dayalı güvenilir şirketlere yapılacak yatırımlar orta veya uzun vadeli olduğu takdirde yatırımlarınız değerlenir düşüncesindeyim. Şunu unutmayalım enflasyonist bir ortsmda hiç bir zaman uzun süreli faizler enflasyon değerinden yüksek olamaz. Ama mal ve hizmetler zaten enflasyonu belirleyen etkenler enflasyon yüksek ise bunlarda yüksek anlamı taşır. Sonuç olarak verimli ve yatırımcı dostu çalışan tüm şirketler enflayondsn yüksek getiri gösterirler. Şekil A Bist 30. Seçim sizin pahalı veya ucuzu veya gelecek beklentisi olanı seçebilirsiniz.
-
Olurda bir gün Çin ile Hindistan müttefik olup Dünya güçlerine kafa tutarsa sadece bu iki Ülkenin nüfusu neredeyse 3 milyar oysa Dünya nüfusu 8 milyar. Hadi ayıkla pirincin tsşını. Olmaz olmaz deme Dünya her şeye gebe. Ben bu iki Ülkeden birinin yöneticisi olsam bu kozu masaya koymak için gayret gösterirdim. Ekonomik anlamdada ciddi güçler ve yanlarına çekebileceği potansiyeli yüksek Ülkelerde var.
-
-
-
-
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri