Bear_Bull
@BearBull26
Bunlar da kendilerine durumdan vazife çıkartmışlar.
https://twitter.com/huseyingunayDC/s...RzFh4qtHQ&s=19
bırakın şimdi onu bunu haftaya tamam mı devam mı amk böyle testere mi olur doğrandik
sayın abka kendi tarzımda sizin dediğiniz yere adım adım gelerek belli noktaları dalga+price göre yorumlalayım ve sizi alıntılayarak belirtmiş olduğum yorumda ki yapıdan bahsedeyim!
ukalalık olarak algılamayın bende çok bulur bilir ve yanılırdım.!
şimdi şöyle günlükte ana yapı ve malum endeks yönü BOĞA..!
şimdi bu günlük grafiğinde özellikle emir bloğuna dikkat edin.!
gün altı yapı bozulduğu için breaker bloku günlükte gösteriyorum.!normalde günlük grafiğin market ana yapısı ve
son tepe yaptıran dipin kırılması MARKET STRATURE BRAKE oluyor..yani gün altı yapısı grafiği bozulmuş.!
o yüzden günlükte ki aslında ana yapı budur.!pl(-) değeri dediğim fiyat kırılırsa boğa karakteri değişir..!
şu grafiğinde kırmızıya şuan dönmesi de aslında belirtmek isterim çok hayra alamet değildir.!
derine inmek gerekiyor şöyle..!
sizin formasyonu bulduğunuz alt zaman dilimine gelirsek benim günlükte çizdiğim emir yapılarının ne kadar oturduğunu ve buna bağlı yapılarında ne hedef verdiğini göreceğiz.!
şöyle 4h ekleyelim..!
gördüğünüz gibi breaker alana 2 tepki bir satış toplam 3 temas var..!yani emir blok pencerisinden basitçe bakarsak bura da her tepkinin 4H ta bile artık short yönlü olduğunu ve bunun stopunun bb seviyesinin üstü olduğunu artık teyit etmiş oluyoruz..!
şimdi sistem derki bunu gördükten sonra oyuna gir..!
sizi burada aldatan mum ve tavlayan mumları ekliyorum.!
siyah olan tavladı beyaz olan avladı..!
4h a göre saatliğe bile yansımış olsa tepki sonunu 4h ta beklemeliydiniz.!
barı böyle okumalıydınız.!
çünkü bu tarz imbalance yani dengesiz fiyatına bakmadan sert düşüş ve alışlarda karşıt poz genelde YAPI İLK DEĞİŞTİĞİNDE TEYİT İÇİN AVLANIR!
Tamam bunu da gördük..!
peki şimdi..hemen saatliğe girip ilk düşüş ve market yapsını bozan mumun olduğu alana saatlikte yaklaşıyoruz..!
bu arada sizin dediğiniz OBO GÖRÜNÜMÜ.net olraka bu MUM ile zaten çizdiğim market YAPISINI bozarak oluşturmuş oluyor.!
ayrıca
bir çok formasyon demeyelim de deviye alan bulurum ama olayın sırrı formasyonu yada deviasyonları bulup çalışmasını beklemekte olmuyor.!
çok yaşadım.!
şimdi formasyon bulundu ya da benzetildi ya da formasyoun OBO ya evrileceğini gördün.!buna göre oynadın ancak bu formasyonu oluşturan son itki de kopuşun nereden geldiğini de bilmek lazım ki OBO hedefi gerçekleştiğinde şaşırmayalım OBO çalıştı diyelim..!
oysa ki bana göre adı obo vs ne olursa olsun çalışan TEK BAŞINA FORMASYON DEĞİL MAALESEF.!
bakınız şimdi size FTR dediğimiz aslında bir trendin son zirvelerinden sonra ki düzeltme alanını göstereyim ama 4H ta..!
OBO HEDEFİ o kadar hafif kalır ki.! tepki geldiğinde OBO sonlandı denir.!
oysaki olayın tek başına OBO dan flamadan vs den ibaret olmadığını bilmek gerekir!
GÜNLÜK FTR alanı
saatliğe ineyim çok uzatmadan kırmızı barda sizi aldatan mumu göstereyim.!
kısaca demek istediğim.!
obo görülür görülmez değil belli fiyat faktörleri görülünce girilmeli..!
günlük blok yapıların ne kadar nokta atışı çalıştığını görünüz..!
yani muhattabınız grafiğin sağı idi ve unutmayınız market kırılımını gördüğüm anda çizdiğim için geriye dönük çalışmışlığını değil çalışacak OLANA GÖRE poz almalısınız..!
saatlik yapı analizini görüp 5 dk ye kadar düşüyorum..
saygılarımla..!
![]()
Uzun vade bu Alarko yu izlemek lazım bence...
Sürekli tarım ile ilgili duran varlık alımı yapıyor..
Sahibine birileri birşeyler üfledi bence... Yatırımı çok arttırdı..
Yer İmleri