Sayfa 567/1001 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 4,529 - 4,536 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Aile bütçesi yöneten bir babasın,tefeciden 32 milyon borç almışsın,tefeciye bana 1.5 milyon daha ver de borcum 33.5 olsun yoksa ben evi geçindiremem diyorsun.E sen 32 milyon borcun varken tefeci sisteme 32 milyon soktu,sen onla ev aldın araba aldın,tatile gittin dışarda yemek yedin çevrendeki onlarca esnafı işletmeyi ayakta tuttun,onlar da ne güzel ya dolar ne çok baksana bu müşteri habire yiyor içiyor geziyor diye işlerini büyüttü,bu sistemde bu kadar bol para harcayan bir müşteri var diye senin etrafındaki tüm esnaf para bol diye işlerini büyüttüler onlar da kredi çekip onlar da tefeciye borçlandılar.E bu mahallenin ekonomisi devam eder mi.Tefeci bir gün gelin bakalım şu hesapları bir temizleyelim dese tüm mahallenin sahibi olmaz mı)))))))
    Neden 10, 20, 30 değilde 32 milyon?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Paraynan aklını bozmuş bunnar, en iyi kurufasulye Erzurumun İspir fasulyesiymiş, emme fiyatı 150 gaymeden başlayıp 300 -> gidiyor, et fiyatına kurufasulye olunca sahtekârı da zebil gibi olur.

İnternetten alabileceğim sağlam bir yer bilen varmı?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Neden 10, 20, 30 değilde 32 milyon?
    Amerikanın borcu 32 trilyon dolar ya o borç anlaşılsın diye öyle anlattım.Amerika gibi 32 trilyon dolar takabiliyorsan sisteme elbet 32 trilyon dolar da diyebiliriz))))))))))

4.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Bütçe açığı ne kadar bilmiyorum da, niye para basarak finanse etsin?
    Maliye politikası yok mu?
    Dolar bassa enflasyonu nasıl indirecek?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Enflasyon düşmüyor. Şirketler yüksek faizden dolayı iflas etmeye başladı. Bir de global yatırımcılar artık uzun vadeli ABD tahvili almıyorlar. Olay bundan ibaret. Yeşil enerji işinin komple yalan dolan olduğu ortaya çıkınca petrol ve gaz fiyatları ralli yapmaya başladı. Petrol daha da artacak. Savaş olduğu için değil. Enerji yetmiyor ve Yeşil enerji boşluğu ikame edemiyor. Enflasyon daha da artacak acımasızca. Yani SOKAÇU.

FED CPI-U indeks trendi.

5.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Enflasyon düşmüyor. Şirketler yüksek faizden dolayı iflas etmeye başladı. Bir de global yatırımcılar artık uzun vadeli ABD tahvili almıyorlar. Olay bundan ibaret. Yeşil enerji işinin komple yalan dolan olduğu ortaya çıkınca petrol ve gaz fiyatları ralli yapmaya başladı. Petrol daha da artacak. Savaş olduğu için değil. Enerji yetmiyor ve Yeşil enerji boşluğu ikame edemiyor. Enflasyon daha da artacak acımasızca. Yani SOKAÇU.

FED CPI-U indeks trendi.

Bir de ABD nin ülke borcu GDP sinden daha hızlı büyüyor. Bilenler bilmeyenlere anlatsın. Ben iktisat bölümünde hoca değilim.

6.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Paraynan aklını bozmuş bunnar, en iyi kurufasulye Erzurumun İspir fasulyesiymiş, emme fiyatı 150 gaymeden başlayıp 300 -> gidiyor, et fiyatına kurufasulye olunca sahtekârı da zebil gibi olur.

150 - 300 arası kuru fasulye arıyon, bence senin yazılarını gören hökümet bize zam vermiyo zira bak bunnar, bu verdiğimiz maaşlan 300 liralık fasulye arıyorsa demek çok para veriyoruz diyollar
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

7.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Tarım krediye bak abi. Orda eşdeğer fasülyelerde var. Bana kalsa en iyi fasülye erzincan dermason.

Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Bir de ABD nin ülke borcu GDP sinden daha hızlı büyüyor. Bilenler bilmeyenlere anlatsın. Ben iktisat bölümünde hoca değilim.

Abd, nin kamu borcu yılbaşından buyana 2 trilyon 105 milyar 375 milyon 252 bin 454 dolar 45 sent artarak 12/10/2023 günü itibari ile 33 trilyon 523 milyar 64 milyon 674 bin 12 dolar 35 sente ulaştı....
    10,5 ayda abd’nin kamu borcu %6,7 oranında artmış....
    Faizler çok düşük. Biraz daha artırsınlar ki 33 trilyonluk borç döndükçe hazineye binen yük daha artsın....

Şirketlerin ve hane halkının borcu ne kadar arttı kim bilir....

Sayfa 567/1001 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •