Öyle "tıp okumadım doktorun maaşında gözüm olmamalı" çok sığ bir görüş bana göre.. zihinsel kapasiteyi allah-tanrı-yaratıcı vs veriyorsa bedensel emekle, zihinsel emek esasen eşittir. zira sana verilen zihinsel kapasitenin sahibi "sen" değilsindir.
şu denebilir zihinsel kapasite çabayla oluşuyor? ben açıkcası böyle düşünmüyorum. tanrı sana bunu verdiği ölçüde sorumlulukta verir. bunu böyle düşünürsek hiç birşey yapamayan "engelli" bir insanın "yaşamaya hakkı olmadığını da" düşünebilir ve buna karar verebiliriz.
insanların gelirlerinin zihinsel faailetiyle doğru oranda artması ilginç bir konudur.. esasen finansal piyasalarda parasını katlayanlarda benzer şeyi yapıyorlar buna "emek" denirmi tartışılır. doktorların yaptığı işe bakıldığında öncelikle gerçekten insan için faydalı ve uzun yıllar okumayı gerektiren ve tabi ayrıca zihinsel kapasite gerektiren bir iş gibi görülüyor peki acaba öylemi? çaba gerekse bile sonuçları aslında işe yarıyor mu?
genetik hariç çoğu durumda insan sağlığını zihinsel insan bir bütün olarak düşünüldüğünde kendisi bozuyor. trafik kazaları zihinsel insanın yarattığı bir sorun bunun sonucunda meydana gelen tramvalar veya fiziksel zararlar ve ölümleri insan zihni kendi yaratıyor peki kendine verdiği zararı ne ölçüde tamir edebiliyor ? bana göre bu çok sınırlı
modern yaşamın dışına çıkıldığında ve insan zihninin organik besinlerle oynamadığı ortamlarda ve tabi klasik ve modern tıbbın olmadğı yerlerde insan ömrünün "pik" yaptığı görülüyor.. yani 130 yaşına kadar yaşayan istanbulun göbeğinde yaşayan insan değil!
10bin yıl önce ye ait bilimsel bir araştırmada insan ömürünün 40 sene civarı olduğu yazıyordu ve vay bee dedirtti bana. tabi insana inanmamanın ne derece önemli oldğunu hemen herkes biliyor . biraz araştırdığımda bebek harici ölümleri çıkardığında insan ömrü 10bin yıl önce 60 ila 80 yıl arasında..
buradan şuna gelmek istiyorum finansal piyasalar-ekonomi vs nin konuşulduğu bir forumdayız, ve esasen ülkenin ekonomisini yöneten bana göre asla rte vs değil. gerçekten ekonomi-iktisat vs nin içinden geçmiş insanlar türkiye ekonomisini yönetiyor ve yönlendiriyor. ama sonuç başarısızlık.. yani o kadar kapasite , o kadar bilgi vs finalde işe yaramıyor..
doktorluğu da ben bir bakıma böyle görüyorum. yapılabilen şeyler sınırlı. dahası yapsan bile %80 kötü yaşama mahkum ettiğin insanları uzun yaşatmak "zulmun süresini uzatmaktır" yani uzun yaşatıyorum diye övünmeye çalıştığında herkesi brad pitt gibi yaşatmanı gerektiren bir durum vardır. olmadı kıvanç tatlıtug , burak özçivit vs.
yani önce her yönüyle kaliteli bir yaşam vereceksin sonra bu yaşamı mümkün olduğunca sağlıklı ve uzun sürmesini sağlayacaksın. herkes her türlü filmi izlemiştir kötülük işkence ettiğin birisini öldürmek değildir, zulm ettiğin insanın hayatta kalması, zulmu hissetmesi ve bunun sürekliliğini sağlaman için öldürmemen gereklidir.
doktorların tr için konuşursam sağlık sistemine katkısı "zulmun süresini uzatmaktır" peki zulmun süresini uzattılar diye yüksek ücret almaları size göre ne kadar mantıklı? diyebilirsiniz ki beninm durumum iyi benim yaşam sürem uzun olmalı ve doktolar bu bağlamda yüksek ücret almalı ! söyledğim hep aynı şey insan denilen yaratık inanılmaz bencil ve kendisi dışında başka yaşamları görememesi akıl almaz bir embesilliktir, kapasite yetersizliğidir.
gördüğünü sanıp birşeyler yazması tamamen fakedir. zihnini ürettiğini yazar sadece kendini kurtarmak amaçlıdır. bu çok komplex bilgiye dayalı bir yorum, yazı hatta bilimsel bir makale bile olabilir. gerçek tam olarak insanın yaşadığıdır. ve bir insanın zihnine -ruhuna girip onun yaşadığını birebir yaşama şansınız yoktur.
insanın kapasitesi tanrı aklı düşünüldğünde akıl almaz derecede komik seviyededir "nekadar muhteşem görünsede" o yüzden nedersenise densin hep boş yapılacaktır. net olan birşey vardır kapasitesi ne olursa olsun her insan tanrı aklında eşittir ve bu eşitliği insan zihni bozmuştur. esasen şizofreni olan insan zihni kendi kafasına göre değerler oluşturmuş ve bunu gerçek zannetmektedir. bu oluşturdğu değerlere göre derecenlendirmeler, farklı ücretler vs yaratmış.. kolay gelsin "tanrı olmak" kolay iş değil yiyemiyeceğin bişeyin altına yatmışsın.
Yer İmleri