Artan

2.228,00 9.97 11:41
13,26 9.95 11:41
33,36 9.88 11:41
3,34 9.87 11:41
3,38 9.74 11:41
Artan Hisseler

Azalan

11,87 -9.94 11:41
387,00 -7.42 11:41
36,30 -7.02 11:41
37,34 -6.65 11:41
273,50 -5.69 09:55
Azalan Hisseler

Ýþlem

13.555.119.013,10 11:41
12.041.456.954,50 11:41
10.184.460.172,17 11:41
8.479.527.909,90 11:41
8.233.241.961,10 11:41
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8008 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz XXI

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by kastirsef Yazýyý Oku
    Baþkan, tekrar ediyorum ama bu sistemin zayýf karný fiziki Altýn. Bu bozuk düzenin tek dayanaðý sýnýrsýz para basabilmek. Fiziki altýn oyunu bozacak bu sene sonundan itibaren. Hiç bir þey eskisi gibi olmayacak. ABD içindeki dev yatirimcilar fiziki Altýn alýp kenara çekiliyorlar çaktýrmadan. Sistem kendi kendini yok edecek büyük ihtimal. Dýþarýdan saldýrý veya savaþ ile deðil, içeriden yikilacak.

Bizim Karaþimsek bile yastýk altý altýna sulanmaya baþladý. Herkes sarý tenekeye sulanýyor. Sakýn ellemeyin. Deðiþmeyin. Kenarda dursun. Sistem batýk.

BoFA bilançosunu lütfen incelesin bir mali müþavir arkadaþ veya muhasebeci varsa okuyan. Eðer batagi görmezse ne olayým. Kabak gibi. Koskoca BoFa batmýþ durumda, yuzduruyorlar.

Bank of America's unrealized losses on securities rose to $131.6 bln

https://www.reuters.com/business/fin...ln-2023-10-17/

JPMorgan Bond Losses Hit $40 Billion

https://www.barrons.com/articles/jpm...erica-b6766363

Ýspatý. BoFA yý batýrmýþlar resmen. Bu yýl sonu bilançosunda realize olur. Ýsteyen kafayý kuma gömüp bir þey yok, bir þey olmaz diyebilir. Herkesin kendi kararý. Bizden uyarmasý. Herkes matematik biliyor. Aktif ne? Pasif ne? Realize olmamýþ borcu ne kadar yüzdürebilirsin?

2.  Alýntý Originally Posted by kastirsef Yazýyý Oku
    Ýspatý. BoFA yý batýrmýþlar resmen. Bu yýl sonu bilançosunda realize olur. Ýsteyen kafayý kuma gömüp bir þey yok, bir þey olmaz diyebilir. Herkesin kendi kararý. Bizden uyarmasý. Herkes matematik biliyor. Aktif ne? Pasif ne? Realize olmamýþ borcu ne kadar yüzdürebilirsin?
    üstadým elinizde gümüþ maliyetleri ile ilgili bilgi var mý?

3.  Alýntý Originally Posted by Batman Yazýyý Oku
    üstadým elinizde gümüþ maliyetleri ile ilgili bilgi var mý?

Eylül 2023 bilançolarýna göre ortalama;

Altýn 1830$ dip net üretim maliyeti.
    Gümüþ 24$ dip net üretim maliyeti.

Ancak gümüþ te merkez bankalarý alýcý satýcý olmadýðý için piyasa üretim maliyetini dikkate almayabilir. Yorum yapmak pek mümkün deðil. Gümüþte oyun kuranlara baský yapanlar karþýsýnda karþý güçlü oyuncu yok. Bilemiyorum onun akýbetini. Fakat üretim maliyetinin çok altýnda þu anki deðerler.

Altýn öyle deðil, her an her merkez bankasý Altýn depolayýp para basmak için teminat gösterdiðinden, oyuncular bütün merkez bankalarý olduðundan daha dengeli edepli hareket eder. Üretim maliyeti bir gösterge olarak davranýr.

4.  Alýntý Originally Posted by kastirsef Yazýyý Oku

Ancak gümüþ te merkez bankalarý alýcý satýcý olmadýðý için piyasa üretim maliyetini dikkate almayabilir. Yorum yapmak pek mümkün deðil. Gümüþte oyun kuranlara baský yapanlar karþýsýnda karþý güçlü oyuncu yok. Bilemiyorum onun akýbetini. Fakat üretim maliyetinin çok altýnda þu anki deðerler.

Altýn öyle deðil, her an her merkez bankasý Altýn depolayýp para basmak için teminat gösterdiðinden, oyuncular bütün merkez bankalarý olduðundan daha dengeli edepli hareket eder. Üretim maliyeti bir gösterge olarak davranýr.

Amerikan sistemi ciddi þekilde göçüyor. 30 Yýllýk FED tahvil faizleri %5.2 oldu. Ne BoFA kalacak ortada, ne kafa, ne de tufa.

Uyardým uyanmak isteyenleri. Altýn týnlamýyor faizi. Neden? Sarý teneke iþte. Crash Cresh Cresh diyenler nerede?

https://www.cnbc.com/quotes/US30Y

5.  Alýntý Originally Posted by kastirsef Yazýyý Oku
    Amerikan sistemi ciddi þekilde göçüyor. 30 Yýllýk FED tahvil faizleri %5.2 oldu. Ne BoFA kalacak ortada, ne kafa, ne de tufa.

Uyardým uyanmak isteyenleri. Altýn týnlamýyor faizi. Neden? Sarý teneke iþte. Crash Cresh Cresh diyenler nerede?

https://www.cnbc.com/quotes/US30Y
    Tahvil getirileri daha da yükselirse FED duruma el atabilir. 10 yýllýklarda %5 ciddi yüksek bir oran. Eðer FED tahvillere müdahalede bulunursa altýn ons fiyatý çok deðiþik yerlere gidebilir.

6.  Alýntý Originally Posted by AmigoOrhan Yazýyý Oku
    Tahvil getirileri daha da yükselirse FED duruma el atabilir. 10 yýllýklarda %5 ciddi yüksek bir oran. Eðer FED tahvillere müdahalede bulunursa altýn ons fiyatý çok deðiþik yerlere gidebilir.

Daha yukarý epey yolumuz var.

7. 30 Yýllýk Alman morkýç isteyen var mý?

8.  Alýntý Originally Posted by kastirsef Yazýyý Oku

teþekkürler üstadým gümüþü takip etmeyi býraktýðýmda 13 dolardý üretim maliyeti

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •