Originally Posted by
kastirsef
Satoşi kim o zaman? Bitcoin speklerini DARPA ve MIT birlikte yazdılar. Paranın yönetimini bağımsız bir yapıya bırakacaklarını mı düşünüyorsun?
Merkez bankaları senyoraj hakkını hayatta bırakmazlar başka kimseye. Kendi dijital paralarını çıkarmak için Bitcoin ve diğer sanal paralar birer deneydir.
Bunu BİS in başındaki tosuncuk oyuncak sistemi biz yaptık teknolojiyi deniyoruz diye kendisi üstü kapalı söyledi. Teknoloji hazır olduğunda mevcut kripto paraların hepsini muhtemelen çöpe atacaklar. BAĞIMSIZ BİR SİSTEME ASLA İZİN VERMEZLER.
Alsat yapana saygı duyarım fakat sakın gaza gelip çok uzun vadeli tutmayın. Deney bittiği anda ne olacağını onlar dışında kimse bilmiyor. Belki yancıl olarak, Outlier olanlar kendilerini V-Vendetta sansın diye kısmi kontrollü izin verirler bilemiyorum. Deneyi yapanlar dışında kimse bilemez.
Ayrıca Bitcoin ve Diğer tüm mevcut bağımsız zannedilen kripto paralar birer oyuncaktır. Hepsinin teminatı %95 dolar tahvilidir. Aynı anda birçok kişi para çekmeye çalışsa ortada varlık yok. Bir varlık en fazla dayanak varlığı kadar sağlamdır. Dolar arbitrajı kapatsalar bitcoin ve diğer tüm bağımsız coinler aynı "saniyede" sıfır değerine düşer.
Ben evi dükkanı kiraya verirken kiracıdan FİNDEX raporu isterim, kefil isterim, bordrosunu isterim, tahliye sözleşmesini isterim, şayet sağlam değilse içime sinmemişse sana kiralık yok kardeşim, güle güle yolun açık olsun kardeşim.
Sanal para alıp uzun süre tutacağım diyen kişide aynı soruları sormalı? Teminat ne? Dayanak varlık ne? Sigorta ne?
Fikir mükemmel. Teknoloji mükemmel. Blockchain muazzam bir Teknoloji. Çığır açtı. Bunu tartışmıyorum.
Yer İmleri