Sayfa 146/506 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246 ... SonSon
Arama sonucu : 4044 madde; 1,161 - 1,168 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    arkadaşlar kocaer yatırımcı ilişkilerine bir email daha atmıştım...cevabı gelmiş..paylaşmak istiyorum...

değerli kocaer yatırımcı ilişkileri şirketinize uzun süredir ortağım...merak ettiğim bazı şeyler var...demir çelik sektöründe enerji maliyetlerinin tüm maliyetler içindeki payı %40 civarında olduğu söyleniyor...acaba bu rakam kocaer olarak sizde de geçerli mi ?? jeotermal yatırımınız tamamlandıktan sonra kapasite geliştirme yatırımlarını yapar mısınız yoksa tamamen sözleşme değişikliğinde göstermiş olduğunuz yeni alanlara mı yatırım yaparsınız ??

cevap :Halihazırda enerji (doğalgaz+elektrik) maliyetinin toplam maliyetlerimiz içindeki payı %5-9 düzeyinde değişmektedir. Elektrik tüketimimizin iç kaynaklardan karşılanma oranı %33 seviyesindedir. Gerek çatı üstü GES yatırımlarımız gerekse planlanan JES yatırımımız ile enerji kaynaklarımızın %100 ünün iç kaynaklardan karşılanır hale gelmesini hedefliyoruz.

bir de jeotermal yatırımı yapılan yerlerde genelde jeotermal tarım da ( seracılık )yapılıyor acaba sizin de tarım sektörüne girme gibi bir düşünceniz var mı ??

cevap: Şirketimizin öncelikli hedefi gerek çatı üstü GES yatırımlarımız gerekse planlanan JES yatırımımız ile enerji kaynaklarımızın tamamını iç kaynaklardan karşılıyor, fazla kapasite olması durumunda da sisteme elektrik satıyor hale gelmektir. Yönetim Kurulumuzun şuan böyle bir kararı bulunmamakla birlikte, ortaya çıkan fırsatları değerlendirmekte, yatırım kararları almaktadır, bu alanda da ortaya çıkabilecek farklı fırsatları değerlendirebilecektir.

başka bir konu da jeotermal sahasında mineralli su da çıkıyor bu bildiğimiz soda içeceği olmalı..acaba bu içeceği gıda sektöründe kendiniz veya başka bir şirket ile ortaklık kurarak değerlendirmeyi düşünüyor musunuz ??

cevap:Yukarıda da belirttiğimiz gibi yönetim kurulumuz ortaya çıkabilecek farklı fırsatları değerlendirebilecektir.

Paylaşımlar için teşekkürler, detaylı bilgilendirmişler, konjonktüre göre fırsatları değerlendirmek de iyi fikir, sabit fikirli değiller, faaliyetleri çeşitlendirebilirlerse iyi olur.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

2.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Paylaşımlar için teşekkürler, detaylı bilgilendirmişler, konjonktüre göre fırsatları değerlendirmek de iyi fikir, sabit fikirli değiller, faaliyetleri çeşitlendirebilirlerse iyi olur.
    benim beklentim de zaten önce jes ile ilgili yatırımları yapmaları ardından da tarım ve gıda işleri fırsatı da doğduğunda değerlendirecekleri yönündedir...bu iki beklenti de bonus niteliğindedir...tahminlerime göre bu iki beklenti de vakti geldiğinde gerçekleşecektir..

kocaer beklenti içinde beklenti barındıran bir şirkettir...uzun vadeli tutulmaya layıktır...bakalım nasipte neler olacak ??
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    benim beklentim de zaten önce jes ile ilgili yatırımları yapmaları ardından da tarım ve gıda işleri fırsatı da doğduğunda değerlendirecekleri yönündedir...bu iki beklenti de bonus niteliğindedir...tahminlerime göre bu iki beklenti de vakti geldiğinde gerçekleşecektir..

kocaer beklenti içinde beklenti barındıran bir şirkettir...uzun vadeli tutulmaya layıktır...bakalım nasipte neler olacak ??
    Aynen, katma değeri yüksek işlerle ilgileniyorlar.
    Bu arada endeks toparlandı, koca bebek 30'u devirseydi haftalıkta fena olmazdı.

Kocaoğlan gibi kış uykusuna yatıp, baharı beklemek gerekir. Günlükçülerin ve CITI taşeronu BOFA'nın hareketlerini önemsememeli. Her açığa satış, nakiti olana alım fırsatı.

5. Kredili ve açığa satış işlem yasağı da bugün kalktı, yasak geldiğinde 33'lerdeydi, krediciler bulaşmıyor artık.

6. https://www.tradingview.com/x/cEFeSRx3/

saatlik

oooo harika görünüyor..

kadi kocaoğlan.

inme oradan..

tabi bence.

7. günü 29.36 ve üzerinde kaparsak iyi olur..

tabi bugünlük..

Sayfa 146/506 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •