Sayfa 720/1001 İlkİlk ... 220620670710718719720721722730770820 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,753 - 5,760 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade VIII

  1. #5753
    Barolar Birliği Başkanı : Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararı Anayasa’yı yok sayarak Anayasa Mahkemesi’ni fiilen ortadan kaldırma çabasından ibarettir. Kararın hukuken değerlendirilebilecek hiçbir yanı bulunmamaktadır.

    Birliğimiz tarafından Anayasayı yok sayan ilgili daire üyeleri bakımından “görevden el çektirmeye davet” yaptırımının uygulanması için Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu’na yarın itibariyle gerekli başvuru yapılacaktır.

    Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Anayasal düzeni yok sayan bu keyfi uygulamaya karşı hukukun üstünlüğünü ve yurttaşlarımızın haklarını korumak için yapılacakları belirlemek üzere yarın sabah olağanüstü gündemle toplantı kararı almıştır.

    “ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.


    >>> FORUM KURALLARIMIZ <<<


  2. #5754
    İyi parti / Prof. Kürşad Zorlu : 100 yıllık Cumhuriyetimizde maalesef vahim bir hukuk skandalı daha yaşanmıştır.

    Yargıtay, Can Atalay hakkında hak ihlali veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

    Oysa AYM kararları yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar.

    Yargıtay’ın AYM kararına uymaması hukuken izah edilemezken AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması “Artık Türkiye’de hiçbir vatandaşın hukuk güvenliğinin kalmadığı” anlamına gelir.

    Ne yazık ki mahkemeler vasıtasıyla hak, hukuk, adalet tesis edilmediği gibi siyasi iktidar eliyle ülkenin adalet kalelerine darbe vurulmaktadır.

    Bu karar kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü, mahkemelerin bağımsızlığı ve tarafsızlığını bir kez daha rafa kaldırma girişimidir.

    Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve devletin de mahkemelerin de meşruiyet kaynağı Anayasamızdır.

    İktidarın gücünü pekiştirmek için hukuku bir araç olarak kullanmasına, AYM’yi itibarsızlaştırmasına ve mahkemeler eliyle gövde gösterisinde bulunmasına izin vermeyeceğiz.

    Saygılarımızla.

    “ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.


    >>> FORUM KURALLARIMIZ <<<


  3. #5755
    Akp genel başkan yardımcısı Hayati Yazıcı : Öyle olaylar olur ki, analiz yapmak için, konuşsan da konuşmasan da sorun olur. Hiç ve asla olmaması gereken öylesi bir olay yaşıyoruz. Yazık, çok yazık. Devleti oluşturan erkler, sorun çözümler. Asla sorun üretmez, üretemez. Birbirini çelmeleyemez.

    “ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.


    >>> FORUM KURALLARIMIZ <<<


  4. Kutadgu Bilig, 11. asırda Yusuf Has Hacip tarafından yazılan bir eserde "Adaletin ne kadar önemli olduğu vurgulanırken"

    21.yy da insanlık için en büyük tehlike yapay zeka iken!!!


    Acaba düşünce ve adalet bağlamında dünya normlarına ne zaman yakalayacağız?


    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

  5. #5757
    Anayasa ya bir kere delmekten bir şey olmazdan.

    52 çoçuk olayı daha nicelerinden gelinen son nokta.

    Enflasyon yalanı

    Anayasayı askıya alma ve kaldırmaya geldik.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

  6. #5758
    Türkiye'de en güvenilir 20 isim belli oldu. Aralarında bir tek siyasetçi yok

    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/t...ok-731366h.htm


    Ne farkederki.
    .


    O kişiler bile kendilerini ve yakınlarıyla alakalı olaylar olunca görmez duymaz hukuk tanımaz olabiliyorlar.

    Avrupa Demokrasi ve İnsan hakları der idama karşı gelir aşırı güç kullanılmamalı der.

    Geçmişleri belli iken bu zamanda 3 maymunu oynarlar üstüne birde silahda verirler beleş yeterki israil filistinli öldürsün oraya çöksün.

    taraflardan 3 tarafıda sevmem

    Bizde yaşanan Anayasa kesin hakim güçken ve kandi atatıkları hakimler varken genede kararlara uymamazlık yuh yani.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

  7. #5759
    Fili duruma getirelim Anayasayı kaldıralım der bahçeli.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

  8.  Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    Fili duruma getirelim Anayasayı kaldıralım der bahçeli.
    Devlet Bahçeli: Anayasa Mahkemesi'nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır

    https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...tepki-6345645/

    Olanlar sürpriz değil! ama anayasa mahkemesi ve adalet herkese lazım.

    Anayasa mahkemesi kapanırsa haksızlığa uğrayan, mağdur olanlar nereye gidecek? kime başvuracak?
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

Sayfa 720/1001 İlkİlk ... 220620670710718719720721722730770820 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •