Sayfa 177/436 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277 ... SonSon
Arama sonucu : 3484 madde; 1,409 - 1,416 arası.

Konu: KAREL - Karel Elektronik

1.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Tahtanın içine ettiler resmen, sürekli devam eden bir satış var, endeks tekrardan 8 binlere gelirken olacak şey değil.
    Çok hantal bir şirket ve de hisse olduk, doğan grubu mühendis kardeşlerin de enerjisini bitirdi anlaşılan.
    Hissenin önümüzdeki ay içerisinde bir pozitif yönlü bir hareketlenme olabileceğini düşünüyorum…bu yıl içerisindeki Türk telekomun bakım onarım ve ekipman ihtiyaçlarını karşılamak için çıkacağı ihale,wodofon nun karelle olan sözleşmesinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde sona erecek olması ve yeni bir anlaşma sağlanması hissede belirleyici olacağını düşünüyorum…birde DAIICHI nin cindeki üretim merkezi yanlış hatırlamıyorsam Türkiye’ye taşınma olayı vardı bu yıl sonu diye biliyorum şirketin sessiz kalması bıraz can sıkıcı bir durum

2.  Alıntı Originally Posted by Marin Yazıyı Oku
    Hissenin önümüzdeki ay içerisinde bir pozitif yönlü bir hareketlenme olabileceğini düşünüyorum…bu yıl içerisindeki Türk telekomun bakım onarım ve ekipman ihtiyaçlarını karşılamak için çıkacağı ihale,wodofon nun karelle olan sözleşmesinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde sona erecek olması ve yeni bir anlaşma sağlanması hissede belirleyici olacağını düşünüyorum…birde DAIICHI nin cindeki üretim merkezi yanlış hatırlamıyorsam Türkiye’ye taşınma olayı vardı bu yıl sonu diye biliyorum şirketin sessiz kalması bıraz can sıkıcı bir durum
    KAP göndermiyorlar hocam, dünya kadar ciro var ama faaliyetlerle ilgili bir tane haber yok, Nokia iş birliği de vardı.
    Mühendis bey sene sonu stokları eritececeklerine dair bir mesajı vardı belki yükü biraz hafifletir.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

3. Atatp diye bir teknoloji şirketi var tavan tavan gidiyor, bilmeyen de Nassa şirketi sanacak, bizimki dünya kadar faaliyetleri var, neler neler yapıyor ama sürünüyor.
    Zaten ayaklarını yorganlarına göre uzatamadıkları için düze çıkamıyorlar, katma değeri yüksek faaliyetlere odaklan, hamal işleri boş verin, kamu şirketleri gibi hantal.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

4.  Alıntı Originally Posted by Marin Yazıyı Oku
    Türkcell ile bakım onarım sözleşmesi imzaladı 6 milyar TL'lik tavandan 2 milyon lot sattılar kağıt 2 gün tabana yakın düştü anlaşma imzalamasının çok ta bir önemi yok kar marjları. Çok düşük bedavaya iş yapıyorlar desek yeridir

5.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    KAP göndermiyorlar hocam, dünya kadar ciro var ama faaliyetlerle ilgili bir tane haber yok, Nokia iş birliği de vardı.
    Mühendis bey sene sonu stokları eritececeklerine dair bir mesajı vardı belki yükü biraz hafifletir.
    Bawer hocam mühendis kardeşlerinde söylemlerinin bir inandırıcılığı kalmadı artık. Söyledikleri hiç bir şey karşılığını bulmadı maalesef . Söyledikleri de zaten yapabiliriz düşünebiliriz hayaller Paris gerçekler Somali şu an bu durumdayız

6. Bu …. Kuruları daichinin üretim yerini Türkiye’ye taşıyacaklarını geçen yıl söylediler yanlış hatırlamıyorsam bu Yil o iş gerçekleşecekti… seneyemi kaldı anlaşılan…hiç konuşmalarda hisse için daha iyi hissesinde şirketinde içine sıctılar resmen

7. #karel Karel/Tunaoğlu ⤵️

📌 Yeniden bedelli sermaye artırımına ihtiyaç olacağını hiç sanmıyorum.

📌 Bedelli sermaye artırımı yaptık, ortaklar olarak para koyduk, bu şirketin geleceğine güveniyoruz.

📌 Karlı bir şirketiz, finansal giderleri azaltmak için çalışıyoruz.

📌 Daichi üretimini Türkiye'ye taşıma hedefimiz var.

📌 Borçlar bizi de rahatsız ediyor.

📌 2024'te %30 civarında bir kapasite artışı sağlayacağız.

📌Finansal giderleri azaltma tarafını çok tutturamadık.

Kaynak : Bloomberg HT

8. #KAREL Ceo'su Yaman Tunaoğlu, 14:15'de @BloombergHT 'de @GozdeKuyumcu 'nun programına konuk oldu:

📍Son çeyrek her zaman #KAREL'de performansın daha yüksek olduğu dönem olur. Hep sona sıkışır işler, yetiştiremediğimiz teslimatlar/projeler var. Kasım ve Aralık ayında önemli bir sevkiyat performansımız olacak.

📍Büyük sanayi kuruluşları içerisinde hep ikinci 500'deydik, sene sonunda muhtemelen ilk 500'e geçme şansımız var.

📍Finans giderlerini beklediğimiz gibi yönetemediğimiz için son çeyrek sonuç böyle oldu. Bilançomuza yansıyan finans giderinin yarısı gerçek finans gideri, diğer yarısı kur farkı geliri. Önümüzdeki dönemde $'ın yatay seyrettiği dönemlerde stok kârı olarak bilançoya pozitif bir etki yaratıyor.

📍Hedefimiz, borçlanmayı daha da azaltmak. Bunun için alacakları daha yakından takip etmek, stok maliyetlerini azaltmak için, stok finansmanı için farklı alternatifleri değerlendirmek. Bu konularda yoğun bir çalışma içindeyiz.

📍Katma değeri yüksek alanlar KAREL için telekom, savunma ve otomotiv aslında. Biz son dönemde özellikle telekom ve savunma tarafında ciddi bir çalışma içindeyiz.

📍2024'ün 2.yarısında %30 kapasite artıracak tesisimiz devreye girecek.Kapasite yatırımıyla amaç Daiichi'nin üretimini Türkiye'ye taşımak.

📍Biz bedelli sermaye artırımı yaptık, hem biz kurucu ortaklar hem de Doğan Holding bu şirkete para koyduk, sonuçta bu şirketin geleceğine güvendiğimiz için. SPK onayı çıktığı zaman gerçekleşecek. İleride ise tekrar ihtiyaç olacağını düşünmüyorum.

Sayfa 177/436 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •