Sayfa 832/1001 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842882932 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 6,649 - 6,656 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

Türkiyedeki rekoltenin ise geçen yılki rekor seviye olan 380.000 tondan 280.000 tona düşeceğini tahmin eden USDA ekonomistleri, bu düşüşü özellikle birçok üreticinin ülkedeki ekonomik krizden etkilenmesine ve yok yılı dönemine girmesine bağlıyor.

USDA raporunda Türkiyenin kuraklık haritasına da yer verilirken zeytin ağaçlarının olduğu bölgelerin, kuraklıktan fazlasıyla etkilendiği ve etkileneceği açıkça görülüyor. Deprem bölgesinde harap olan zeytinlik ve fabrikaları da düşünecek olursak Türkiyenin bu yıl zeytinyağı üretiminde iyi bir sezon geçiremeyeceği fikri pekişiyor.

USDA, küresel üretimdeki toparlanma nedeniyle küresel ihracatın da %7 büyümesini beklediklerini ve zeytinyağı stoklarının da geçen yılki düşük seviyelerden kurtularak toparlanacağını öngörüyor. Buna karşın Türkiyenin ihracatının ise 2022/23teki rekor seviyelerinden 2023/24te 160.000 tona düşmesi bekleniyor.

Küresel zeytinyağı tüketiminin de 2,9 milyon tona yükseleceğini tahmin eden bakanlık ekonomistleri ayrıca yüksek gıda enflasyonu ve daha kârlı ihracat fiyatlarıyla boğuşmaya devam eden Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde, tüketimin daha yavaş artacağını öngörüyor.
    son fırtına öncesi yapılan tahminler k bunlarda zeytinin dokusundaki bozukluk nedeniyle daha da düştü
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    öyle şu anda litresi 360 tl den başlıyor düzgün yağın 500 e kadar çıkıyor
    birçok alkollü içeceğin litresi bu fiyatı bulmuyor
    hele avrupada hiç yok
    Gündüzden mi içmeye başladın, 1 litre rakı bin gayme Türkiyede.

Avrupada 500 gaymeden ucuz olabilir.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Eyüp Sabr. Tunc. zeytinyağlı sıvı el sabunu.. süper bir ürün. Kullanmayan alsın denesin.

4.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Gündüzden mi içmeye başladın, 1 litre rakı bin gayme Türkiyede.

Avrupada 500 gaymeden ucuz olabilir.
    birçok demiş abi misal şarap niye hemen rakı endeksini açtınız

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    birçok demiş abi misal şarap niye hemen rakı endeksini açtınız
    Hadi şarap ve bira diyelim başka var mı, fakat rakıyı boş versek votka, cin, konyak, vermut, viski, tekila, rom, likör, malibu, absent bu liste uzar gider.

Alkollü içki denilince, benim derecem 45° dereceden başlar.

Bu listenin bir sayfası daha var.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    zeytinyağı üretiminin rekor kırdığını nereden çıkardınız
    kaldı ki şu anda zeytinyağı ihracatı yasak
    kimse dışarıya yağ satamıyor
    Ali Ekber Yıldırım'ın yazısı:

Ağaç varlığının 200 milyon adede çıkması ile var yılı ile yok yılı arasındaki farkın çok daraldığını söyleyebiliriz. Son yıllardaki üretim bunu doğruluyor. 2017- 2018 sezonunda Türkiye nin zeytinyağı üretimi büyük bir sıçrama ile 263 bin tona çıktı. 2018-2019 da 193 bin 500 ton, 2019-2020 de 230 bin ton, 2020-2021de 193 bin 500 ton olan üretim 2021-2022 de 205 bin ton oldu. 2022-2023 te ise Uluslararası Zeytin Konseyine göre 380 bin ton, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyine göre ise 421 bin ton zeytinyağı üretimi ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Yani Avrupa'da üretimin büyük oranda azaldığı bir dönemde Türkiye üretim rekoru kırdı. Bu yıl beklenen üretim ise 180 bin ton.

https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...ten-21-11-2023
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

7. Zeytinyağında ihracat yasağı yok, sadece kg başına 20 cent fon kesintisi koydular ama fiyata hiç bir etkisi yok.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Hadi şarap ve bira diyelim başka var mı, fakat rakıyı boş versek votka, cin, konyak, vermut, viski, tekila, rom, likör, malibu, absent bu liste uzar gider.

Alkollü içki denilince, benim derecem 45° dereceden başlar.

Bu listenin bir sayfası daha var.
    Eskiden Listenin başında 99 derece ispirto vardı, zaten eskiden ispirtolu içecekler denirdi.
    Bi de mavisi vardı bulamayanlar için gençler bilmez
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

Sayfa 832/1001 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842882932 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •