Sayfa 203/333 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303 ... SonSon
Arama sonucu : 2659 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

  1.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Konut ilanlarına tek fiyat düzenlemesi geliyor. Aynı daire için farklı emlakçılar uyduruk, aldatıcı fiyatlar giremeyecek.

    https://www.bloomberght.com/konut-il...lemesi-2343199
    Ben zaman zaman emlakçılarla ilgili yaptığım şikayetleri buraya yazarak aynı hatalı işleri gören herkesin şikayet etmesini istemiştim. Bazı gecekonducular dalga geçmişti. Barınma krizi burada yazıldığının çok çok üzerinde olup artık kitlelerin sesi sokakları aşmıştır. İktidar bu sese kulak tıkayamaz. Şikayet ettiğim 14 emlakçının 9 tanesine ceza kesildi. Adamların öyle canı yanmış ki, beni arayarak tehdit ediyorlar. Şimdi 3 tanesi de silahlı tehditten yargılanıyor.

    Yani fertler olarak nemelazımcı olmamak lazım. Sonuçta toplum bireylerden oluşuyor. Bizim hak ve menfaatlerimizi başkaları korumayacağına göre mevcut kanunların elverdiği ölçüde kendimiz mücadele edeceğiz.

  2. vakti müsait olan, merak eden aşağıdaki linkleri açarak aynı dairenin 3 farklı emlakçı tarafından nasıl pazarlandığını incelesin. Bu duruma sessiz kalana yazıklar olsun.

    Yerinde , camında sahibinden satılık afişi olan daireyi gezdim ve hayret ettim. Daire asıl merkezi ısınmalı. tam 16 yaşında. halen asansörü çalışmıyor.İçinde mal sahibi oturuyor. İskanı 5 yıl önce alınmış. gerisi yalan.

    1. ilan = https://www.sahibinden.com/ilan/emla...26640347/detay

    2. ilan = https://www.sahibinden.com/ilan/emla...18184085/detay

    3. ilan = https://www.sahibinden.com/ilan/emla...88186985/detay

  3. Gariplikler hiç bitmiyor ülkede. ABD gibi bazı ülkelerde valiler bile seçimle işbaşına geliyor diyenlere tek diyeceğim '' İYİ ki BİZDE MERKEZİ ATAMA ile geliyorlar '' Belediye başkanlarının oy için yaptıklarını biliyoruz. Vali, kaymakam, hakim- savcı, polis, jandarma vb. memurlar -devlet memuru- olarak atamayla geliyorlar. Kimseye oy borçları yok !

    Buna rağmen TEK parti iktidarlarının gücü arttıkça memurlar üzerindeki yaptırımı da artacağından yerel de bazı partililere göz yummalar olabilir. Nitekim , ilçelerde olan usulsüzlükleri muhalefet dillendirmezse, peşine düşmezse memurlar durup dururken işlem yapmazlar. Sık sık tayin korkusu yaşarlar. Şimdi bu emlak ilanlarını denetleme ve işlem yapma yetkisini Ticaret il müdürlüklerine vereceklermiş. İl müdürleri yerine bence direkt polis müdürlüklerine veya savcılıklara ( mahkemesiz ) delil olduğu anda ceza yetkisi verilmeli.

  4. Arkadaşlar ilk evini alacaklar için ve 1 milyona kadar değeri olanlarda kredi oranı %90 mı? Bu oranları güncel nereden bulabilirim? BDDK sitesi dahil nette taradım ama açıklamaların güncel olup olmadığını teyit edemiyorum.

  5. İpotekli konut satışları hızla düşerken toplamda konut satışları aynı hızla düşmemekte. Bu durum çoğunlukla zenginlerin ellerindeki konut sayısını artırdıklarını göstermekte.

    https://twitter.com/senolbabuscu/sta...28621744783471

  6. Bir akrabamin kiracisi cikmis, dedim gozun aydin.
    simdi soruyor bana satayim mi yoksa guncel rayicten kiraya mi verelim.(malum kiralar fena degil)

    benim dusuncem; m.simsek ve hafize kovulmazsa enflasyon dalgasinin sonlarin geldik, faizler de uzun sure yuksek gidecek gibi.
    sat bi sure mevduatta kal derdim ama yine de net konusmak zor.

  7. Şu ortamda ev satmak hiç kolay değil. Öncelikle sarı sitede herkes evinin eşdeğeri evlerin fiyatlarının nerelere geldiğini gördü bi kere ve buna gönülden inandı, ne kadar varlıklı bir adam oldum diye kendi kendine böbürlendi. Hatta bu refah etkisi ile gitti araba, eşya, elektronik vs bi sürü alışveriş yaptı. Şimdi adam evinin 5 milyonluk olduğuna inanan adama, o gördüğün rakamlar rüya idi aslında öyle bir fiyat hiç olmadı desen asla sana inanmak istemez, ilana 4 milyon yazmaya eli gitmez, benim evden daha kötülere 5,5 milyon istiyorlar, benim ev havada karada 5 milyon eder diyecek.

    Ha nasıl olacak o zaman? İlana 5 milyon yazacak, satamayacak, 1 yıl boyunca bekleyecek enflasyona karşı para eriyecek ve pazarlıkla 4,9 milyona satabilecek.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

  8. Yav arkadas, piyasayi biz de goruyoruz da nedir bu emlak dusmanligi. Kucukken bazilarinin ev sahibi travmasi olustu herhalde tek dertleri evlerin o fiyatlar etmedigi emlakta balon oldugu ev sahiplerinin elinde patlayacagi argumani. Bi salin arkadas.

    adam satamasa da kiraya verir devam eder, krediler acilinca yine satar. Sizin gibi tipler o zaman gelip yine ayni seyleri sayiklamaya devam eder muhtemelen.

Sayfa 203/333 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •