5 yýl boyumca vergi, girdi, maaþ elektrik, gaz, vs gibi girdilerin maliyetleri hiç artmazsa, kar marjlarýda hiç düþmezse hatta döviz fiyatlarýda 5 yýl boyunca sabit kalsa yine Türkiye de enflasyon hiç bir yýl tek haneye inemez....Anadolu irfanýna sahip þirket ve esnafýmýz ne eder ne yapar gerekirse Kongo Cumhuriyetindeki muz fiyatlarýnýn artýþýný bahane eder yine yýllýk zammýný yapar....Ülkede ticari ahlak diplerde....Piyasalarda devlet otoritesi çekinilmiyecek düzeye getirilmiþ.....Yeterki geçir geçirebildiðin kadar....
Bir toplumda en tehlikeli gidiþat kötülüklerin normal görülmeye baþladýðý dönemlerdir...
Gayrýmenkulde ABD þoku...
Heyy Gayrýmenkul sahibi Türk vatandaþý Amerikadan ders al...
UÇMA
Geliyor Gelmekte olan
ABD'de ofis balonu patladý. St. Louis þehrindeki en görkemli ofis binasý 3,5 milyon dolara satýldý.
Ayný bina 2006 yýlýnda 205 milyon dolara el deðiþtirmiþti.
halbuki pandemide halk, esnaf faaliyetlerine ara verdiðinde nasýl göz yaþý dökmüþtü. pandeminin hemen ardýndan kamaþullahý yaðlayarak piyasaya çýktýlar. hangi sezondu hatýrlamýyorum ama hayatýn normale döndüðü ilk yaz sezonu , yani hala insanlar maske kullanýrken, hanýmýn planýna uyarak Milas'ýn Kazýklý koyuna bir kaç günlüðüne tatile gitmiþtik. beldede zaten kalacak 1-2 pansiyonvari iþletme vardý. akþam yemeðinde 40 küsür derece sýcaklýkta çýkardýklarý menü patlýcan musakka-pilav ve cacýktý istedikleri para da 130 lira civarýydý. iki haftalýk tatilimde bu menüyü yiyecek halimiz yok. Dedim ki; bana bir duble raký verin. O arada sormak lüzumunda hissettim musakka fiyatýný hatýrlayarak. Dedi ki dublesi 120 lira. Bakýn hanfendi dedim sizin dediðiniz bu fiyata raký içilir ama boðazda içilir. Burada böyle dedi. Elim mecbur içtim tabii ki. Sonra eþime döndüm ve dedim ki bak sevgilim eðer bir gün muayenehanene bir hasta gelirse muhakkak mesleðini sor. eðer iþçi ise gerekirse para alma ama esnafsa 4 katýný geçir. Çünkü bu þeytanlarýn anlayacaðý dil budur.
Yunandaki adam da kazanýyor ama incitmeden kazanýyor. Ayak bastý parasý yok. Þemsiye-þezlong ücretsiz, bazýlarýnda bir içecek karþýlýðý free yazýyor ama buradaki iþletmeci gibi 'neden içmiyorsun, iç hadi' diyen karasinekler yok. Menüler doyurucu, fiyatlar belli sürpriz adisyon yok, ürünler taze. fiyatlar kesinlikle daha iyi hatta deniz patlýcanlý kazýklý koyundan bile daha ekonomik. O yüzden benim buradaki ali veliye verecek beþ kuruþ param yok. Ýyi ki Lozan da adalarý bunlara býrakmýþýz yoksa oranýn da içine ederdik diye düþünmeden edemiyorum.
Malatya eller cebe var mýsýn ?
Bunun en kolay yolu emlak vergilerini artýrmaktan geçiyor...
geçen sezondan devir belediye borcu 17 milyar ,eski parayla 17 katrilyon....
Yer Ýmleri