Sayfa 124/1005 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224624 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 985 - 992 arası.

Konu: Viop LVll

Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    @BERKİMCANS A PAS ATAYIM,
    ben pasta okumaktan anlamam, sadece opsiyonlarda benim emrim kimle karşılaşmış diye bakarım (hangi PY yapıcı)
    diğer pastaları önceki gün , sonraki gün vs. incelemem
    onun için ne desem boş.

endex30 için son 10 gün poz.lar sonraki vadeye taşınır.
    istatistiki olarak vade sonuna 60000~~80000 arası uzlaşmaya kalır.
    @Bear_Bull, sağolasın üstat!
    VİOP30 da BofA sürekli short biriktiriyor görünse de bazen agresif pozisyon kapatıyor, zaten SPOT da devamlı trade ederek kar üretmeye çalışıyor, her 2 taraf da da HEDGE amaçlı işlem yapıyor görünüyor, bence BofA nın sortcu olmasının vade sonunun sert geçmesi anlamı çok taşımaz! shortcu İs Yatırımı da takip etmeli, o da short biriktirmeye devam ederse ben şahsen o zaman korkarım

2.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    %40 gram ,%10 dolar ; mevduat , 5 milyonda borsaya ayırdım 2024 ilk 3 ayı için .
    gramda ve dolarda maliyet 1.5 sene öncesinden bu sepetteki parayı duruma göre 2024 3. ayından sonra borsayada sokabilir.
    Önümüzü göremediğimiz için böyle sepetle yola devam , ha yolda kırmızı başlıklı kız mı denk gelir kurt mu ona bakıcaz.
    Dolar bazlı haftalık kapanış önemli olacak çünkü graf haftalıkta bozuluyor.2024 de doğru tahtalarda olmayan endeks yükseliyor benim tahta ya gitmiyor yada az prim yaptı der örnek adios memed.
    sindoma sen bu isi biliyorsun tedbirli gidiyorsun belki çok kazanmıyorsun ama kaybetmiyorsun da ) bizler ise 1 koyup 5 almak derdindeyiz 6 ay a )
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3. boyle bir görüntü var bende
    Attached Images Attached Images
    yorumlarım al, tut, yat, sat ve en önemlisi yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen kendi görüşlerimden ibarettir.

4. donup alacak mı yoksa altında kapatıp dusus derinleşecek mi izlemedeyim
    yorumlarım al, tut, yat, sat ve en önemlisi yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen kendi görüşlerimden ibarettir.

5.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    @Bear_Bull, sağolasın üstat!
    VİOP30 da BofA sürekli short biriktiriyor görünse de bazen agresif pozisyon kapatıyor, zaten SPOT da devamlı trade ederek kar üretmeye çalışıyor, her 2 taraf da da HEDGE amaçlı işlem yapıyor görünüyor, bence BofA nın sortcu olmasının vade sonunun sert geçmesi anlamı çok taşımaz! shortcu İs Yatırımı da takip etmeli, o da short biriktirmeye devam ederse ben şahsen o zaman korkarım
    bofa spotta hacim ve emekli fonları , yatırım fonları malı çıksın diye çalışıyor bana göre bu yüzden vob da şort uzun zamandır bu kadar fazla ve endeks de o yöne graf çiziyor. son 1 haftadır.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

6.  Alıntı Originally Posted by lemur Yazıyı Oku
    sindoma sen bu isi biliyorsun tedbirli gidiyorsun belki çok kazanmıyorsun ama kaybetmiyorsun da ) bizler ise 1 koyup 5 almak derdindeyiz 6 ay a )
    800 lira gram maliyetim , dolarda yanlış hatırlamıyorsam 18 lerde galiba kazancın azı çoğu piyasada cevirdiğiniz paraya göredir.
    30 milyon koyanla 3 milyon koyan aynımı kazanır bu yüzden bu sepet fazlasıyla kazandı mevduattaki para boş kalmasın diye diğerleri zaten yüklü güzel yerden malitlenilmiş.
    Şuanda borsada beklemdiyiz beklediğimiz bantlar var buralara geldiğinde 5 milyonu 2-3 tahtada trade de kullanıyorum .
    çok kazanmak için şartlanmamak gerekli geldikten sonra geliyor zaten
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,177
    ARBİTRAJ Fonları çoğaldığından beri,

piyasayı aşşa sürmek istiyorsan viop tarafını yıllık %2-3 aşşada tut arbitrajcılar spot satıp vadeli alsın (kapansın)
    spot taraf zayıf olduğundan birbirlerini ezip veriyorlar.

yada tam tersi

piyasayı yukarı sürmek istiyorsan viop tarafını yıllık %2-3 yukarı çek arbitrajcılar spot alıp viop satsın (poz açsın)

yine spot tarafta kademeler zayıf olduğundan manyak gibi uzun barlar oluşsun.

sözde arbitraj piyasayı dengeleyecek daha stabil borsa oluşturacaktı.

sırf bunları kullanıp istedikleri yöne az parayla yüksek volatilite (oynaklık) yaptırılabiliyor.
    Bear_Bull
    @BearBull26

8. Xbank ve bankalar sıkıntı mevcut teknik olarak formasyon çiziyor .
    2.90 altı xbank da dikkat edilmeli.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Sayfa 124/1005 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •