X100 8500'lerden 7700'lere geriledi; GARAN 55'den 45'e düşüp tekrar 60'a fırlayıp 54'lere geriledi; $ 27'den 29 TL'ye kıpırdandı. En ilginci $ korumalı ve TL mevduat faizleri Haziran başında $ ve TL olarak %35 (burgan-on) iken $ 2 ayda 20'den 27TL'ye fırlarken, şu sıralarda kur korumalı %10-15 iken TL faizi %45-47 (burgan-on ve finansbnk-enpara) vermekte. Vahit-tiyocularsa hisse düşecek $-AU yükselecek fısıltısında.

Daha önce Varant inceliklerini anlatıp, rüşvetten başka para kazanılamayacağına dem vurmuştum. Sanarsınız ki borsa bitcoin cripto ve türevleri kısa-uzun viob-varant-opsiyon'dan para kazanırsınız. Tüm dünya bilgi-proje allah katında insana sadece papağan-zombi kulluk gerekir, aksi kafir-cihat'tır düsturuyla birbirini dinler-devletler-kişiler nezdinde kitabına uydurup gırtlaklarken, siz hadsizler de kalkıp bana din-bilim-borsa öğrettiler, gürül gürül para kazandıracaklar umarsınız. Bulacağınız ise yaşama dünyaya kainata hatta kendi ruhunuza beden şirki koşulmaz hadsizliğiyle yaşam ötesi nirvana cennet ebedi felah müreffeh ziyafet (keşke torunumun götüboklu çocuğu olarak eğitim işgören güvenceli şirk sözleşme meclis koşulur çoğulcu demokrasi devletinde dünyaya gelsem tenezzül farazası değil) hayaline ölüm olacaktır.

Özellikle borsa geleceğini isabet ettirmek kısayoldan cennet bileti kazandırır, sağlık değil. Ancak tahminim borsa kısa sürede toparlanıp son kuzey %100 tırmanışını yaparak döviz-altına ricat ettirip, yerel paralara ve borsalarına müthiş sarsılmaz güven zerkedecek. Ama tam tersine tüm TL mevduatlarına %45 faize paralar yığılmışken borsa %100 düşer, döviz-altın %100 tekrar devalüsyonla TL'leri sıfırlayabilir de!..