Sayfa 325/1005 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 2,593 - 2,600 arası.

Konu: Viop LVll

Hürriyetteki yazıdan anladığım
    Yabancı dövizi getirip, yüksek faizle TL ye geçiyor..( son 1 ay, 11 milyar usd fark)
    Döviz stabil kalıp, 6 ay sonra aldığı faizi ve anaparayı tekrar dövize dönüp yurt dışına çıkaracak..
    Olmayan dövizimizi, faizden elde ettiği gelirle
    Yine bir başkasından borç alarak yabancı fona ödeyecek, MB..

Yabancı fonların TR tecrübesi de vardır..
    Dövizi bozdurup TL ye geçersin ve döviz bir anda patlarsa, tr den zararına çıkarsın..

Genelde de böyle olmuştur..

Yabancı yaklaşık 10 milyar usd getirse
    6 ay vade 181 gün yatırsa,
    Yatıracağı TL, 290 milyar TL olsa
    Alacağı faiz, 65,5 milyar TL faiz.. %47 ile..
    6 ay sonra, faizi dövize çevirse, ve döviz de 31 TL olsa, 2.11 milyar dolar faiz geliri olacaktır..
    MB, yabancı fona 6 ay sonra
    12.11 milyar dolar ödeyecek, ve amerikalıyı mutlu bir şekilde ülkesine gönderecektir..

Günü geçirmek için 10 milyar usd A, sevinen, ihtiyacı olan MB,.. 6 ay sonra 12.11 milyar usd bulmak için yeni çareler arayacaktır..

Kartopu misali, gittikçe büyüyen dev borç usd

3.  Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    Yeterince rezil bir ülke olduk zaten, bu skandal yabancı basına yansımasa bari , koskoca MB başkanı nasıl annesinin yanına taşınmak zorunda kalır , bizden sonraki nesiller ülkeyi bu hale getiren lise mezunu Erdoğanın nasıl %52 oy aldığını uzun yıllar bilimsel olarak araştıracaktır...
    Bence bizden sonraki nesiller muhalefetin ne kadar beceriksiz olduğunu araştırırlar. Muhalefet ışık vermiyor ki.
    Herkes chp'lisi, iyi partilisi vb. demiyor mu iyi ki KK seçilmedi. İyi ki iktidar olmadık.
    Hala beceriksiz bir muhalefet var. Genel başkanlar değişiyor ama kafa değişmiyor.
    20 yıl da muhalefette iktidara gelecek bir icraat görüyor musunuz? Ben görmüyorum.

4. Ben Gaye Hanımın herkesin 10 evi olmamalı 1 evi olmalı sözüne katılıyorum. 10 evi olan biri olarak yazıyorum. (Lafın gelişi)

Almanların 5'er milyonu olsa 10 kişi bir araya gelir bir iş kurar, biz de 5'er milyonu olsa herkes ev alır derdi babam.

Bu nedenle her ailenin 1 evi olmalı. Belki 2. cisi 3.cüsü vb. için vergiler artırılmalı, hatta katlanarak gitmeli ki. İnsanlar paralarını borsaya yatırsın, yatırım yapsın, yeni iş kursun, yeni kurulacak şirketlere finans sağlasın, tarımsal yatırımları desteklesin vb vb.

Biz de girişimcilik ruhu yok. Şu an yapılacak o kadar iş var ki.

5.  Alıntı Originally Posted by Ex2000 Yazıyı Oku
    Ben Gaye Hanımın herkesin 10 evi olmamalı 1 evi olmalı sözüne katılıyorum. 10 evi olan biri olarak yazıyorum. (Lafın gelişi)

Almanların 5'er milyonu olsa 10 kişi bir araya gelir bir iş kurar, biz de 5'er milyonu olsa herkes ev alır derdi babam.

Bu nedenle her ailenin 1 evi olmalı. Belki 2. cisi 3.cüsü vb. için vergiler artırılmalı, hatta katlanarak gitmeli ki. İnsanlar paralarını borsaya yatırsın, yatırım yapsın, yeni iş kursun, yeni kurulacak şirketlere finans sağlasın, tarımsal yatırımları desteklesin vb vb.

Belki Gaye hanım on tane saray hakkında da birşeyler söylemek ister 1 kişiye 10 saray mı 10 kişiye 1 saray mı ? Yada saray gerekli mi?

Söyleşiyi genel olarak okudum. Bir magazin gazetecisi ile yapılmış , bir magazin sohbeti tadında olmuş...

Dedikleriniz doğru ama bizim ülkenin dinamikleri Avrupa gibi değil. %2 enflasyon ile yaşamıyoruz. O yüzden pandemide bedava dağıtılan krediler ile aldığı evin değeri 3 yılda fiyat olarak 15-20 ye katlamış adama ev alma dersen sadece gülerek tabi Gaye ablacım der geçer..
    Şimdi sıkılaşma olacak ama 1 sene sonra gene muslukları açarlar bir şekilde

6.  Alıntı Originally Posted by Ex2000 Yazıyı Oku
    Ben Gaye Hanımın herkesin 10 evi olmamalı 1 evi olmalı sözüne katılıyorum. 10 evi olan biri olarak yazıyorum. (Lafın gelişi)

İnsanlar bahsettiğiniz yatırımlar yerine gayrimenkulü tercih ediyorsa bunun nedenlerinden biri güven, insanımızda zamanında yediği kazıklardan ötürü bir refleks gelişmiş. Ortaklık gerektiren işlerle uğraşmak istemiyor. Günün sonun da kiracısına güvenmek zorunda kalıyor onda bile evi boş tutarım refleksi gelişmeye başladı.

7. Dünyada bir malın fiyatı 100 TL olsun. Biz de bu malı üreten ülke olalım. Bizde üç aydır 500 puan faiz artıyor yani bu malı üreten firmanın her ay finansman maliyeti %10 un üzerinde artıyor. Firma bu malı artan maliyetler ve baskı altında ki kur ile 100 TL ye sattığında zarar edecek. İç piyasada da daralma var. O zaman mecburen üretimi azaltacak mevcut üretim kadrosundaki işçileri azaltacak. Böyle böyle gidecek bu ekonomi bu şekilde sürdürülemez

HGE da, ponzi oyununa girmiş, anlaşılan..
    Yabancıdan al, vadesi gelince başka bir yabancıdan para bul, ilk alana öde..

1 sene veriyorum.. [emoji846]

SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 325/1005 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •