Sayfa 524/1005 İlkİlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 4,185 - 4,192 arası.

Konu: Viop LVll

1. Bakın doların enflasyonu yokmuş gibi bakıyor herkes, onu da düşersek, Mayıs 2013 ile Ağustos 2018 arası, yani pandemiden 2 sene öncesi, reel değer kaybı borsamızın %75....

Tamamen sıcak para akımlarına teslim olmuş, girdiğinde kendini darı ambarında zanneden, çıktığında perişan haliyle başbaşa kalan bir ekonomi. Nominal büyümeyi büyüme zanneden, reel büyüme anlamında yıllardır yerinde sayan bir ekonominin de resmi bu.

Son yıllarda ise deflatörle oynayıp, reel büyüme göstermeye çalışan şark kurnazı bir ülke (!)

Reel Dolar Bazlı Bist-100

Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Bist 30 ilginç olacak..Şöyle bir bakınca,

Odas,kardemir,ekgyo, Alarko, kontrol matik bist50 ye kayma durumları var....
    Migros, enerjisa, aefes, halkbank,ttkom bist30 a gelebilir.
    xu30 keşke buna benzer birşey olsaydı.

https://www.iso.org.tr/Sites/1/uploa...e_22-31606.jpg

Bu bile yanıltıcı olurdu.Bana göre listeyi haketmeyen şirket var orda.Bana göre tabi.Kimisine görede hakediyordur.

Bizim bakkal halka açıldı hala iso500 de 100 lerce kurum borsada yok.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

3.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bakın doların enflasyonu yokmuş gibi bakıyor herkes, onu da düşersek, Mayıs 2013 ile Ağustos 2018 arası, yani pandemiden 2 sene öncesi, reel değer kaybı borsamızın %75....

Tamamen sıcak para akımlarına teslim olmuş, girdiğinde kendini darı ambarında zanneden, çıktığında perişan haliyle başbaşa kalan bir ekonomi. Nominal büyümeyi büyüme zanneden, reel büyüme anlamında yıllardır yerinde sayan bir ekonominin de resmi bu.

Son yıllarda ise deflatörle oynayıp, reel büyüme göstermeye çalışan şark kurnazı bir ülke (!)

Reel Dolar Bazlı Bist-100

sn.Achiles,Ben genelde Altın bazında değerlendirerek uzun vadeli pozisyon alıyorum....aşağı yukarı sizinkine benzer grafik..

YTD

4. Son defa derleyip yollayayım, sonra da kaçayım.

Bence 2000 zirvesi Supercyle seviyesinde bir üst dalga, 2013 e uzanan yapı ise Cycle seviyesinde bir alt dalga başlangıcı ve bu dalganın 2 si bitmiş olmalı, onu alt dalgasının ilk 1 ini çiziyoruz dipten, sanki bu da Leading Expanding gibi, 2 dediğim yerde bence ihlal var doların abartılı salınımları nedeniyle.

Neden 2000 daha üst bir dalga, ÜFE bazında bakılırsa orası hala görülememiş, öyle böyle bir zirve değil orası, geçen yazdım Bist-100 fiyat endeksi getiri endeksi olmadığı için 2000 zirvesi dolar bazında bile küçük görülüyor, %100-%150 yıllık 3 yıl üst üste enflasyon yaşanan bir ülkede fiyat endeksi ile getiri endeksi arasında sapma korkunç boyutlarda olmalı.

Pek yakında, bir yılbaşı rallisi yaşamayacağımız netleşirse, hala alttaki dibi penetre etmedik bi şekilde bu ihtimal var hala, düşüş yönlü ya bir zigzagın ilk itkisel A dalgasını çizmiş olacağız, ya da direk double zigzagla düşeceğiz, hedef 1 i örtmek olacak, genişleyen bir diyagonal yapısı yani. Şimdilik şablon ve görüntü bu, saygılar.

p.s: Cycle seviyesi yani birkaç on yıl süren bir dalga her alt dalgası 2-3, veya 3-5 yıl, supercycle da 100 yıllık misal bir dalga.

5. Benim en basite indirgediğim döngüsel grafiğim böyle...en iyi yemi tak ,at oltayı bekle..olta balıkçılığı sabır işidir...

YTD
    Son düzenleme : nohut; 22-12-2023 saat: 03:38.

Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    20 yıl önce koluna bilezik takan biri ...
    20 yılda borsa ortalamasını tutturabilmiş biri ile denk ise...

Birçok kişi hanımdan fırça yemiş olmalı son 20 senede.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

7. Yani Sn Nohut, pandemi ile düşmedik, grafikler ortada, öncesinde zaten düşmüştük, o da üzerine eklendi. Kaçtım saygılar.

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Son defa derleyip yollayayım, sonra da kaçayım.

Bence 2000 zirvesi Supercyle seviyesinde bir üst dalga, 2013 e uzanan yapı ise Cycle seviyesinde bir alt dalga başlangıcı ve bu dalganın 2 si bitmiş olmalı, onu alt dalgasının ilk 1 ini çiziyoruz dipten, sanki bu da Leading Expanding gibi, 2 dediğim yerde bence ihlal var doların abartılı salınımları nedeniyle.

Neden 2000 daha üst bir dalga, ÜFE bazında bakılırsa orası hala görülememiş, öyle böyle bir zirve değil orası, geçen yazdım Bist-100 fiyat endeksi getiri endeksi olmadığı için 2000 zirvesi dolar bazında bile küçük görülüyor, %100-%150 yıllık 3 yıl üst üste enflasyon yaşanan bir ülkede fiyat endeksi ile getiri endeksi arasında sapma korkunç boyutlarda olmalı.

Pek yakında, bir yılbaşı rallisi yaşamayacağımız netleşirse, hala alttaki dibi penetre etmedik bi şekilde bu ihtimal var hala, düşüş yönlü ya bir zigzagın ilk itkisel A dalgasını çizmiş olacağız, ya da direk double zigzagla düşeceğiz, hedef 1 i örtmek olacak, genişleyen bir diyagonal yapısı yani. Şimdilik şablon ve görüntü bu, saygılar.

p.s: Cycle seviyesi yani birkaç on yıl süren bir dalga her alt dalgası 2-3, veya 3-5 yıl, supercycle da 100 yıllık misal bir dalga.

sn.Üstat Achiles,daha sık bu topikte yazarsanız çok memnun oluruz.saygılar ve teşekkürler.

Achiles adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz.

Sayfa 524/1005 İlkİlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •