Sayfa 41/1002 İlkİlk ... 3139404142435191141541 ... SonSon
Arama sonucu : 8013 madde; 321 - 328 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXII

1.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Benim sabit gelirim emekli maaşım...Maaş + diğer kazançlarla çark dönüyor...Stoklu gitmenin faydası var...İndirimde ürün görünce stok durumuna bakıyorum takviye edilecekse alıyorum...Zamlanmış ürünlerden mümkün olduğunca uzak duruyorum...

Bahsettiğiniz olaylar gerçekleşme olasılığı var ama seçimden sonra adamlar faiz indirmeye başlarsa yine aynı sarmal oluşacak!!!! Bir Nağci olayı yaşama ihtimalimiz de var...Bunu da göz önüne almak lazım...

Bu arada Borsada fena çaktılar , bizim bilmediğimiz birşeyler mi var a.q...çözemedim gitti....
    Çık ilginç Borsada satış yapan ana motor devletin varlık fonu, bunu bu piyasanın en dürüst adamlarından Işık Ökte den duydum, 2.si ise bankaların hisse fonları ancak yabancılar sağlam geliyor bir de küçükler ama çok çok küçükler kaçıyor, halka arza 500 1000 koyup harçlık çıkaran üniversite öğrencileri falan. Varlık fonu tekrar alır seçime doğru doldurup boşaltma hareketi yapıyorlar.

Rolex Nağci nin başına gelenin Batmanlı nin başına gelme olasılığı biraz daha az neden, gönderilecek olsa şimdi gitmeli pek çok faiz artışı yaptı, seçimden sonra halka ihtiyaç yok yani, sözler öncesinde çiğnenmiş oldu bir kere, faiz enflasyona neden olur falan filan, aslında en temelinde olur olmaya ama, dünya düzeni içinde para arzını kısmak faiz artışı ile mümkün. Yeniden dünya düzeni kuramayacğına göre rüzgara karşı çiş edersen böyle olur.

Tabii haklısınız herşeye sürekli zam geliyor ama dediğm de doğru algoritma lar marketlerde sürekli fiyat artırıyor bir mal satılmazsa da fiyat kırıyor. Tüketim çok azalmalı bu enflasyon artışını engellemeye...
    .............
    ..........
    Geçen bir saadet partili mecliste vefat etmiş, bir Yahudi dış işleri yetkilisi mıdır nedir? "Yahudilere veya İsrail e neyse düşmanlık sigara içmeye benzer, bağımlılık yapar ama sağlığa iyi gelmez ".Demiş. Yahudiler dünya sistemini yönetiyor, hatta sistem öyle işliyor ki bir Yahudiyi ancak başka bir Yahudiye şikayet edip sorun çözmeye çalışmak mümkün oluyor. F-35 vermeyip , ön ödemeyi yani 1.5 mlyr parayı da gaspeden onlar F 16 bile vermiyorlar biz bağırıp çağırıyoruz, para istemeye gene onların yönettiği fonlara gidiyoruz. Türkiye'ye gelin diye... Bu işi nasıl çözeriz, Gladyo ile de her yerde adamını koymuş hem siyaset hem bürokrası de, hem iktidar hem muhalefetin içine, al sana 100 bilinmeyenli denklem çöz çözebilir sen. Bi de işbirlikçi çıkar grupları var.. Tabii bazı Yahudiler de bu Yöneten Yahudilere karşı ama işe yaramaz. O yüzden bağırıp çağırmak ile hamaset Le iş yürümez.
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

2.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    İsrail bu Yahudi Kürtlere sıfır faizli vadesiz kredi verip Irak tan Suriye den Türkiye den epey arazi aldırmış. Bu konuyu bilen var mı?

En gizemli topluluk İsrail deki Yahudi Kürtler.

1950 yılında Kuzey Irak'tan İsrail'e götürülen Kürtler, Ortadoğu'nun en gizemli topluluğunu oluşturuyor. İsrail de yaklaşık 150 bin Kürt'ün yaşadığı tahmin ediliyor.

https://www.yenisafak.com/gundem/en-...-kurtler-78326

Kürdistan kökenli Yahudi önderi ve savaşçısı Moşe Barzani / Fotoğraf: Wikipedia

https://www.indyturk.com/node/675456...C3%A7-meselesi

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Deniz Gezmişâ€™i tutuklayan Subay sormuş:
    Oğlum sizin derdiniz ne?
    Deniz ;
    Bu milletin özgürlüğü..
    Bu milletin bağımsızlığı.

Başçavuş köye doğru bakarak:
    Hangi millet...?
    Sizi ihbar ederek,sizin özgürlüğünüzü bitiren şu millet mi ?

Durum bu gün aynı Ne yazık ki!
    G. Amed abi, bu konular senin g. boyunu aşar, Deniz Gezmiş Gemerek dolaylarında karayolunda yakalanmıştır, belki Mahir Çayan diyeceğim ama, o da vurularak öldürüldü.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

4.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    G. Amed abi, bu konular senin g. boyunu aşar, Deniz Gezmiş Gemerek dolaylarında karayolunda yakalanmıştır, belki Mahir Çayan diyeceğim ama, o da vurularak öldürüldü.
    burada ilginc olan Deniz Gezmisi yakalatanlarin koyluler olmasi

Yani iyilikten anlamayan insanlara yardim etme hatasini hayatiyla odedi

Cahil insan neyin kotu neyin iyi oldugunu bilemez. Koruyacagi adami yakalatir sikayet etmesi gereken adama oy verir

5.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Çık ilginç Borsada satış yapan ana motor devletin varlık fonu, bunu bu piyasanın en dürüst adamlarından Işık Ökte den duydum, 2.si ise bankaların hisse fonları ancak yabancılar sağlam geliyor bir de küçükler ama çok çok küçükler kaçıyor, halka arza 500 1000 koyup harçlık çıkaran üniversite öğrencileri falan. Varlık fonu tekrar alır seçime doğru doldurup boşaltma hareketi yapıyorlar.

Rolex Nağci nin başına gelenin Batmanlı nin başına gelme olasılığı biraz daha az neden, gönderilecek olsa şimdi gitmeli pek çok faiz artışı yaptı, seçimden sonra halka ihtiyaç yok yani, sözler öncesinde çiğnenmiş oldu bir kere, faiz enflasyona neden olur falan filan, aslında en temelinde olur olmaya ama, dünya düzeni içinde para arzını kısmak faiz artışı ile mümkün. Yeniden dünya düzeni kuramayacğına göre rüzgara karşı çiş edersen böyle olur.

Tabii haklısınız herşeye sürekli zam geliyor ama dediğm de doğru algoritma lar marketlerde sürekli fiyat artırıyor bir mal satılmazsa da fiyat kırıyor. Tüketim çok azalmalı bu enflasyon artışını engellemeye...
    .............
    ..........
    Geçen bir saadet partili mecliste vefat etmiş, bir Yahudi dış işleri yetkilisi mıdır nedir? "Yahudilere veya İsrail e neyse düşmanlık sigara içmeye benzer, bağımlılık yapar ama sağlığa iyi gelmez ".Demiş. Yahudiler dünya sistemini yönetiyor, hatta sistem öyle işliyor ki bir Yahudiyi ancak başka bir Yahudiye şikayet edip sorun çözmeye çalışmak mümkün oluyor. F-35 vermeyip , ön ödemeyi yani 1.5 mlyr parayı da gaspeden onlar F 16 bile vermiyorlar biz bağırıp çağırıyoruz, para istemeye gene onların yönettiği fonlara gidiyoruz.
    Des,dero abi bu uçak işi osmanlı nın zamanında parasını verip yaptırdığı sonra teslim etmedikleri gibi bir de savaşta üstüne sürdükleri savaş gemisi hikayesine çok benziyor

abi bilginiz var mı bizim s400 ler ne oldu bu arada arada çalıştırıp bakımını yapmak gerekmez mi toz çeker o boya statik.

6.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Des,dero abi bu uçak işi osmanlı nın zamanında parasını verip yaptırdığı sonra teslim etmedikleri gibi bir de savaşta üstüne sürdükleri savaş gemisi hikayesine çok benziyor

abi bilginiz var mı bizim s400 ler ne oldu bu arada arada çalıştırıp bakımını yapmak gerekmez mi toz çeker o boya statik.
    Evet o gemilerin kömür parası bile zorlukla toplanmıştı. Hey gidi hey...
    Yılmaz Özdil'in bizim Osmanoğlu'na satılan tüfenk lerle ilgili bi yazısı var öyle olacak gibi ahanda yazıyı kopyala yapıştır gitsin yapıyorum.

"Tüfek icat oldu.
    Mertlik bozuldu.
    E bizde de tüfek yoktu.

*

Çalış, üret...
    Zor iş, bize uymaz.
    En kolayı ithalattı.

*

ABD Başkanı bizim Padişah’a mesaj gönderdi, “gelin ben size bizim iç savaşta kullandığımız modası geçmiş tüfekleri kakalayayım” dedi. Padişah pek memnun oldu. Tanesi 4 dolardan 114 bin Enfield marka tüfeği kakaladılar. Gördüler ki, yağlı kapı, “size güzel bi indirim yapalım” dediler, güzel güzel bi indirim yaptılar, tanesi 7 dolardan 125 bin Sprinfield marka tüfek sokuşturdular.

*

ABD, tüfeklerin siparişi için Yüzbaşı Henri Metcalf diye bi arkadaşı görevlendirmişti. 4 dolarlık dandik tüfeği, indirim yaparak 7 dolara kakalayan bu arkadaşa, üstün gayretlerinden ötürü, padişahımız efendimiz tarafından devlet madalyası verildi! E adamlar baktı ki, bunlar kerizin önde gideni... Tüfeklerin gemiyle nakliye masrafını bile bize ödettiler.

*

Bilahare, Oliver Winchester denilen arkadaş, İstanbul’a geldi, huzura çıktı, “gelin ben size tüfeklerin hasosunu, Winchester’i satayım, Kızılderililerin kökünü bunlarla kazıdık, şahane öldürüyor, üstelik mermide indirim yaparım, canınız çektiği kadar, bol bol öldürürsünüz” dedi. Aynı zamanda Connecticut senatörüydü. “Siz beni bağlayın, ben de Beyaz Saray’daki işlerinizi bağlayım” demeye getirdi.

*

O güne kadar Osmanlı’nın ABD’ye ihracatı ithalatın 2 katıydı. Bu alışverişten itibaren ABD’den ithalat ihracatı 2’ye katladı. Amerikalılar ekonomik hedefi tam 12’den vurmuştu ama, Winchester anca 200 metreye kadar vurabiliyordu.
    Menzili kısaydı.

*

Bu sefer, Bulak Bey devreye girdi. Asıl adı Edward Blacque... Fransız. Eşi Amerikalı. Washington Büyükelçimiz’di... Sayın ahalimiz “bu ne biçim Türk birader?” deyip, huylanmasın diye, “Edward Bey” dememişler, kulağa hoş gelsin diye “Bulak Bey” şeklinde çevirmişlerdi. Blacque, olmuştu Bulak!

*

Bulak Bey, nefis bi öneri getirdi, padişahımız efendimize “bizi kandırıyorlar, biz en iyisi Martini Henri marka tüfeklerden alalım, bunların menzili 1700 metre, taaa anasının nikâhını bile vuruyor” dedi.

*

Hani şu, at “Martini” Debreli Hasan var ya... Veya, aynalı “Martin” yaptırdım da narinim... İşte o.

*

E zaten biz de Ruslarla kapışmak üzereydik, uzun menzilli tüfek lazım, “Martini alalım bari” denildi. Ancak... Bulak Bey gene devreye girdi. “ABD devletinden almayalım, pahalıya gelir, Providence Tool Company’den alalım, özel şirket, daha ucuza” dedi. “Peki” denildi.

*

Hadi bakalım, tanesi 15 dolardan Martini almaya başladık. 300 bin tanecik kadar... Süngüsü de 1 dolar 25 sent’ti, 16 dolar 25 sent’e geliyordu. Gel gör ki, ödemeyi ABD doları’yla değil, İngiliz şilini’yle yapacaktık. Çünkü, şirket Amerikan’dı ama, tüfek İngiliz üretimiydi!

*

Kendi Fransız, eşi Amerikalı, Türk elçi, Amerikan şirketi üzerinden İngiliz malı bağlamıştı! Hayırlara vesile olmuştu.

*

Kabzasına da, padişahımız efendimizin tuğrası işlenmişti.
    Pek fiyakalıydı. Pek beğenildi.

*

(İşin ekstra matrak tarafı... Tool şirketi, bi gün şak diye, ödemeyi geciktirdiniz iddiasıyla, tıkır tıkır parasını ödediğimiz 48 bin Martini ve 4 milyon mermiyi teslim etmedi. Üstüne üstlük, beni zarara uğrattınız diye, tazminat davası açtı. N’ooluyo demeye kalmadı, “50 bin Martini daha sipariş ederseniz, hem vermediğim Martini’leri veririm, hem de tazminat davasını geri çekerim” dedi. Yuh yani... Buna rağmen, kabul edildi iyi mi! “Peki, 50 bin Martini daha alacağız” denildi. Tool şirketi... Ki, ben de olsam bu kadar enayilik karşısında aynı muameleyi yaparım, parasını ödediğimiz tüfekleri ve mermileri gene vermedi! Bu sefer, padişahımız efendimiz, ABD mahkemelerinde karşı dava açtı. “Öyle ha deyince dava açamazsın, teminat göstermen lazım” dediler. Padişahımız efendimiz, Konya, Kastamonu ve Adana vilayetlerinden gelecek vergileri teminat olarak gösterdi. Duruşma başlıyordu ki, Tool şirketi iflas ettiğini açıkladı. Neticede parayı kaptırdık, 48 bin Martini yerine babayı aldık.)

*

Neyse...
    Ruslarla savaştık. Martini’lerin 50 binini Plevne’de, 40 binini Kars Kalesi’nde Ruslara kaptırdık. Ruslar, Martini’leri hem bize karşı kullandı, hem de 9 bin tanesini Japonlara sattı.

*

Bu sefer Almanlar devreye girdi, “Amerikalılar sizi söğüşlüyor, gelin biz size tüfeklerin kralını, Mauser’i satalım” dedi. Mavzer’leri aldık, Martini’leri depoya kaldırdık.

*

Küsmüştük Martini’lere...
    Ermeni kalkışması başlayınca, Martini’lerle barışmaya karar verdik, Hamidiye alayları kurup, Martini’leri aşiretlere dağıttık. Ruslar da, kaptırdığımız Martini’leri depodan çıkarıp, Ermenilere dağıttı.

*

Bi yanda, kendi Fransız, eşi Amerikalı, sözde Türk elçinin, Amerikan şirketi üzerinden aldığı İngiliz Martini’leri... Beri yanda, Rus araklaması ve hibesi Martini’ler... Hepimiz birbirimizi Martinilerle vurduk.

*

Vuracak Ermeni kalmayınca, aşiretlere “işiniz bitti, Martini’leri geri verin gari” denildi.... “Ne Martinisi, bizde Martini filan yok abi” cevabı verildi. Hiçbiri toplanamadı. Aşiretlerde kaldı.

*

Gel zaman git zaman...
    Dersim patladı.

*

Bi tarafta...
    İngiliz Martini’ler.
    Öbür tarafta...
    Alman Mavzer’ler.

*

Neticeyi, Fransa’dan alınan Breguet 19 tipi bombardıman uçağı belirledi.

*

Bugün hâlâ... Rus Kalaşnikofların, Çin malı roketlerin, Alman malı el bombalarının, İngiliz malı mermilerin, İtalyan ve Fransız malı mayınların, İspanya ve Belçika malı tabancaların, İsrail malı Heronların, Amerikan malı Predatorların belirlediği gibi" Neyse bizim damat en azından heronları felan yendi geçti.
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

7.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

İngiltere aç ama onurlu, vize bile vermiyorlar.
    Aha yaparsak biz yaparız tak parti

https://artigercek.com/dunya/italyan...sindan-277917h

İtalyan gazeteci D'Eramo: Dünyada parayla vatandaşlık satışının yarısından fazlasını Türkiye yaptı

Sayfa 41/1002 İlkİlk ... 3139404142435191141541 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •