Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
SP500 e de çakacaklar eninde sonunda. Apple ve Mırosoft ıle tutuyorlar tum endeksi. 2 hisse tüm SP500 ün %15 ini oluşturuyor.

MFAANGTN hisseleri toplam sadece 8 hisse borsanın nerdeyse %60 ını oluşturuyor.

Aslında ABD ekonomisi şu anda 8 şirketin kontrolünde kontrollü MODERN KOMUNİZM yaşıyor denilse uygundur.

Bazı akılsızlar komplo teorisi diyorlardı, o zaman paranın bu kadar az şirkette toplandığı bir dönemi ne olarak adlandıracaklar? Burada suursuz yorum yazan cok akilsiz ama akilli gibi gorunen palavraci var.


Ayrıca FED su anda eksi faiz veriyor ABD dekı hıperenflasyona gore. Enınde sonunda ya FED yatırımcılara yüksek faiz verecek ya da ALTIN zikip atacak ortalığı.


SP500 vs Commodities


7 şirket FAANGMTN ile geriye kalan 493 şirketin getiri mukayesesi

Bundan 100 sene sonra yazılacak tarih kitaplarında Şöyle yazacaklar "ABD de Pandemi sonrası MODERN KOMUNİZM işte böyle başladı".