Alýntý Originally Posted by burak13 Yazýyý Oku
Arkamýzda oyak var dediler. Borçlandýlar. Ve aklýmýza hiç gelmeyen konu gerçekleþti: 'Ödeyemezsek oyak öder'.
Ya ben kýt finans bilgimle borçlanarak bu kadar yatýrým yapmaya çalýþmanýn yanlýþ olduðunu, kazançlarla bu yatýrýmlarýn zaman içinde yapýlmasýnýn daha doðru olacaðýný bu sayfalarda defalarca yazdým. Faizlerin düþük olduðu zamanlarda borçlanmadan korkmayalým falan diye yazanlar vardý yine buralarda. Düþük faizle borçlanmanýn sonsuza kadar gitmeyeceði belliydi. Ýþin kötüsü adamlar bu kadar borcu kýsa vadelerle yapmýþ. Vadesi gelen borçlarý ödeyebilmek için muhtemelen artýk daha yüksek oranlarla borçlanýyoruz. Zor bela kazandýðýmýz paralar borç faizlerine gidiyor. Ana parayý eritemiyoruz. Halka arzý yüksek talebin olduðu 2023 yýlýnda yapamadýk. Piyasada yatýrýmcý sayýsý azalmaya baþladý. Biz ferbisi arz ettiðimizde talep ne olacak merak ediyorum. Önceki müdür tv açýklamalarýnda yabancý ilgisi yüksek falan diyordu. Çok yüksek borçlanma kapasitemiz falan var deyip duruyordu. Tahsisli sermaye arttýrýmlarý falan konuþuluyordu bir ara. Oralarda da bir geliþme olmadý. Benim teþhisim maalesef evdeki hesap çarþýya uymadý. Hiç hesapta olmayan varlýk satýþlarý yapýyoruz. Buralardan gelen paralarda borcu eritmekten çok uzak. Bu yýl artýk tohum iþlerinden para kazanacaðýz deniyor son raporlarda. Ciroya kaydadeðer katký saðlanmazsa iþimiz gerçekten zor. Bu yýl içinde artýk en az % 100 bedelli bekliyorum