Sorun Hafize Gaye değil. Bu beleş paraya alışmış güruh bugünlerde hiç mutlu değil. Adamlar araba stokladilar araba fiyatları düşüyor belki de kredi ile aldılar. Ev aldılar evi dayanıyor faizler yüksek. İş yapıyorlar finansmana ihtiyacı var faizler çok yüksek bu faizle kurtarmaz. Onun için bu ekonomi ekibini yiyecekler. Muhtemelen bu akp li kesim seçimde AKP ye oy vermeyecek ki seçim sonuçları kötü çıksın rte bunların yesin. Bunların derdi kendi cepleri onun için herşeyi yaparlar
Acaba bu haberler yüksek faize karşı olan heterodokslar tarafından mı başlatıldı yüksek faiz canımıza tak etti mi denmek istiyor![]()
https://twitter.com/buraksaltoglu/st...8WbYnPdIA&s=19
O yüzden diyorum tl mevduat yapmak en riskli yatırım risk seviyesi 10
GDO lu hamur ile misir nisastasi karisimi ustune cikolata
Akli basinda hickimse bunu agzina koymaz Amerikanin kuzeyinde cok satilir bu ama guneyinde yok
Amerikada hicbir gidanin gercegi bulunmaz. Ya genetigi degistirilmistir yada genetik muhendislikle sifirdan uretilmistir
Turkiyede herhangi bir sirket banka fabrika yada universiteye hastaneye bak tepelerinde hep ABD den kesin donus yapmislari gorursun
Istisnasiz hepsinde vardir. Cunku sizin gormediginiz ne tatli paralar donuyor dunyadan haberiniz yok. O tatli paralar amerikada yasak adami sokarlar kodese
Ufacik bir ornek vereyim belki anlarsin
Amerikada ayni sirket icinde bir departman obur departman ile yemege cikacaklar. Insanlar konussun muhabbet etsin bir araya gelelim falan
Yemege cikmadan once email geldi diyorki 18 dolardan fazla siparis veremezmisiz cunku parayi obur departman verecekmis eger 18 dolari gecerse rusvet konumuna giriyormus
Isi gucu biraktim mudurun yanina gittim ve sordum peki dedim baska bir sirket bizi yemege cikarsa sinir nedir?
Adam ayaga kalkti gitti odanin kapisini kapatti. Gitti yerine oturdu dediki "boyle seyler confidentiality e girer bunu bilmen gerekmiyor" diye resmi bir cevap verdi. Adam Yunanli oldugu icin yuz goz olmuslugumuz var ona dayanarak sordum "ya en azindan rakam soyle merak ettim". Dediki "ilkonce mudurden izin aliyorum sonra 28 dolari gecmemesi gerekiyor". Bunuda benden duymadin asla kimseyle paylasma
Dunyanin en buyuk enerji sirketlerinden biri halka acik hisseleri.
Sirkette bir suru Turk vardi mudurde var benim gibi alt seviyede var. Aralarinda yilda 300K yapan bile var
Turklerin arasindaki muhabbet soyle ;
Ya biz burada surunuyoruz Turkiyede falanca tanidigim var avantalari bile benim maasimdan fazla
Yazik bize biz haspishanedeyiz Turkiyede falanca var aldigi rusvet benim maasimin kac kati
Turkiyede X sirketinde tanidik var adamin sirf aldigi hediyeler soyle boyle
Yani demek istedigim yurtdisinda yasayan Turklerdeki Turkiye ozlemi ben dahil hep avanta dalavere uzerine kurulu. O sirkette tanidigim bir mudure TR den is teklifi gelmisti. Adama Turkiyedeki ismi lazim degil bir dogalgaz termik santral mudurlugu teklif edilmisti 10 sene oluyor heralde. Adama maasini offshore uzerinden odeme teklif edilmis mesela. Vergi vermemek icin ve bu cok yaygin bir durummus. Adamin dedigine gore onerilen maas Amerikadan yuksek cunku vergi yok ama adam gidemedi aile durumundan dolayi
Turkler bir araya geldigi zaman hep Turkiye diye aglarlar cunku cok tatli cok kolay paralar donuyor. Havada ucuyor paralar. Bodrum Marinada kapasite dolmus yer yok sebebi bu iste
Birde olayin kadin tarafi var
Tesla ilk ciktiginda 2013 mu ne kazara TR de bu arabayi getirip kullananlar oldugunu okudum. Bi baktim adam Tesla Turkiye forumu kurmus tartisma konusma forumu hisse.net gibi
Isim gucum yok gittim uye oldum cunku acaip merak ettim hangi manyak TR ye tesla getirirki
Adamla yazismaya basladik adam forumu kuranlardan sanirim ya dedimki bunu charge edecek yer yok yedek parca yok tamirini bilen yok sen manyakmisin bu arabayi taaa California dan bir suru para vererek getirdin
Aynen sunu dedi
"Abi arabayi aliyorum Bodrumda her hangi bir kaldirima park et arabanin yandan kapilarini ac (hani uste dogru fiyakali aciliyor) ve bekle"
eee sonra?
Abi istedigin her kadini arabaya atiyorsun
Biraz daha muhabbetten sonra anladimki ABD de okuyup TR ye kesin donus yapmis zengin pici cikti
Lafin kisasi, parasi olana Turkiye cennet. Kurani kerimdeki cennet. sarap akan irmaklar gogsu yeni to.... neyse anladiniz
Yer İmleri