Sayfa 282/1002 İlkİlk ... 182232272280281282283284292332382782 ... SonSon
Arama sonucu : 8013 madde; 2,249 - 2,256 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXII

1.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Gurbetçilerin yaşadıkları ülkede her kurala uyması, bir aylığına Türkiye’ye geldiklerinde her kuralı çiğnemeleri gibi.
    Trafikte korna çalma, kırmızı ışıkta geçme, yere çöp atmaları gibi.
    Yabancı ülkelerde asla yapamayacaklarını burada yapmaları.
    Nasıl bir zihniyet bu?
    Taze taze izleyelim

Gurbetçi , yeni olay

https://youtube.com/shorts/d6zqhhTRe...QkPzdY7GNC1_bP

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    İklime göre adaptasyon oluyorlar. Biz sıcak bir ülkeyiz ya kanı çabuk kaynıyor sonra conta patlıyor
    Manhattanda yazın asfaltta omlet pişer, Teksasta, Arizonada adamın götü bile pişer, var bu memlekette bir bozukluk ondan.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

3.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Gurbetçi olsam, Almanya’dan emekli olduğum gibi Türkiye’ye yerleşir emekli maaşı ile kral gibi yaşardım.
    Dunyada esi benzeri gorulmemis bir emekli gocu var bilmem farkindamisiniz ama

Meksika nin bazi koy kasabalari Amerikali kanadali ve ingiliz dolmus. Koy gibi harabe yerlerde emekli amerikalilar oranin ispanyol bile degil yerlileriyle yasiyor

Harabe dedigim modern sehir yok koy kasaba ama ucuz diye adamlar katlaniyor

Ayni sey TR de de var ingilizi almani heryerde ozellikle kusadasinda cok goruyorsun

Iyide elin ecnebisi ucuz memleket buluyor emekliligine gecirmek icin, Turk insani naapsin? Afganistanami gitsin?

mesele orada.

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Gaye Erkan'la ilgili yeni iddialar: Sosyal Tesis aileye tahsis edildi

Bunun suyunu hafiften ısıtmaya başladılar....

https://www.msn.com/tr-tr/haber/othe...3101b298&ei=28
    Faiz Lobisi Kadını yemeye niyet etmiş...İktidarı , Muhalefeti kafaya koymuş...Kimse demiyor ki bu faiz seviyesi her ne kadar negatif faiz seviyesi olsa da piyasada bir denge oluşmasına yardım ediyor...İlk sinyal otomobil sektöründen geldi dün yok satan arabalar şimdi bilmem ne ladar peşin indirimi falan yapıyor...Migros gibi parakendeciler uçuyordu ,şimdi, fiyatları geri çekmeye başladılar...

6 ay bu seviye devam etsin , piyasada bozulan denge yerine oturmuş olur...Ama kredi ile mala girmiş AKP lilerin elinde kaldı otomobiller evler falan...

Neyse izlemeye devam....

5.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Olmuyor maalesef, çocuklar orada torunlar orada derken kalıyorlar.
    Kusadasinda coooook Alamanci gordum emekli olmus gelmis yerlesmis evini almis

Yani herkes cocugunun hatiri icin Almanyada kalmiyor

6.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    televizyonlar hala en düşük emekli maaşı ocak ayı için 10.000 tl. yazıyorlar
    yahu kök maaşı 5000 tl. civarında olan milyonlarca asli emekli var, dul veya yetim değil
    ocak ayında bunlar 7.500 tl almaya devam edecek, yasayı geri yürütmezlerse ocak 10 bin hikaye..
    Akrabalarima arasinda 8 bin kusur alanlar var

ben nedense 10119 aldim oysaki 7500 aliyordum tabandan 10 bin almam gerekirken benimkini 10,119 yapmislar

7. Alamanci olsun Amerikadan gelen olsun soyle bir karakterleri var bu adamlarin

Ister bu adam bankaya genel mudur olarak almanyadan gelmis olsun yada kusadasinda yazlik alip emeklilik icin kesin donus yapmis olsun farketmez

Su son 30 yildir her gittigimde bu adamlarda farkettigim bir sey var; biz neden hayatimizin bilmem kac yilini almanyada amerikada mahvettik surunduk bunun acisini nasil cikaririz mentailitesindeler

O kadar cok adam tanidimki boyle; mesela isim vermeyelim adam gitmis dunyanin en buyuk 6 teftis (auditing) sirketinin birinde en tepelerde ABD den getirilmis tepeye konmus. Adamla konusuyorsun sanki hic Amerikada okumamis hic Amerika gormemis hic Amerikan sirketlerinde disiplini kulturu almamis gibi konusuyor. Konusma bastan asagi avanta rusvet dalavere torpil hep illegal para kazanma yollari

Yahu diyorum sen Amerikada kac sene yoneticilik yaptin o kadar master yaptin egitimini aldin bu isin? Bazi dersler ethics baziliari corporate governance uzerine. Yahu o kadar egitim al gel Turkiyeye sonra musterilerden nasil para araklarim oradan nasil para soguslerim sekreteri nasil otele atarim

Yemin ediyorum hepsinin derdi bu. Adami amerikadan taniyorum cillop gibi cilalanmis tertemiz cocuk bogazici bilkent herneyse superzeka. Ulan adamlar Turkiyeye bi donuyo hepsi God Father olma yolunda. En kisa zamanda nasil kose donerim vs vs

Yani medyada bazen yaziyorya falancanin Amerikada egitimi yok sirket gecmisi vs vs. Bi bilseler o kizin yada erkegin kafasinda kac yuz kurt dolasiyor. Turk insani acaip kompleksli tepeden tirnaga hepsi asagilik kompleksi icinde. Amerikadan gelince ilah sanki

off off ne kadar yazsam bos

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Akrabalarima arasinda 8 bin kusur alanlar var

ben nedense 10119 aldim oysaki 7500 aliyordum tabandan 10 bin almam gerekirken benimkini 10,119 yapmislar
    Demek ki kök maaşınız 7.359 TL
    Bunun üzerine % 37,50 zam alınca 10.119 TL maaş aldınız.
    % 5 fark da yansıyınca Şubatta 10.486 gibi bir para alacaksınız.

Sayfa 282/1002 İlkİlk ... 182232272280281282283284292332382782 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •