Emirhan bey merhaba sizce sermaye arttýrýmý yapýlýr mý? Ben þahsen %300 bedellsiz %100 bedelli olmak üzere sermayeyi 500 ml yapacaklar diye düþünüyorum.Sizin fikriniz nedir acaba.
Emirhan bey merhaba sizce sermaye arttýrýmý yapýlýr mý? Ben þahsen %300 bedellsiz %100 bedelli olmak üzere sermayeyi 500 ml yapacaklar diye düþünüyorum.Sizin fikriniz nedir acaba.
Bence sermaye arttýrýmý olmaz hocam yakýn zamanda. Bir ara CEO bundan bahsetti sanýrým kaynak bulmak adýna bedelli sermaye artýþýndan bahsetti ama bizim en az 1 milyar taze para bulmamýz lazým kýsa vade banka kredilerini azaltmak için. Bunun için de %1000 bedelli artýþý lazým. Buna SPK izin vermez.
%100-200 civarýndaki bedellim artýþý da ancak pansuman tedbir olur. 1.8 milyar TL kýsa vade banka kredisi var , zaten 9 ayda yüzlerce milyon TL sadece faiz ödedik , bedelliden gelecek oaln 100-200 milyon TL ancak çeyreklik faize yeter.
O yüden ben sermaye artýþý beklemiyorum. Bedelli de bedelsiz de.
Sermaye tavanýnýn 500 milyon liraya yükseltimesi rutin bir prosedür. Sermaye tavanýmýz belki de 10 senedir 100 milyon liraydý ama daha 2021 senesinde sermaye arttýrarak oraya ulaþtýk. Sermaye tavnýna ulaþýnca yen, bir tavan belirlemeniz lazým ve SPK'dan onay almanýz lazým.
Bunlar yapýldý ve yeni tavan 500 milyona çýktý. Ama sermayeyi buraya ne zaman çýkarýr bilemem. Belki hemen belki 5 sene sonra.
Bu rutin iþlemi sermayesi sermaye tavanýna ulaþan herkes yapýyor. Þu anda Ýndes de benzer bir iþlem yapýyor.
Bizim taze para bulmamýzýn en kýsa ve ucuz yolu Paynetin satýlmasý. Bizim için baþka bir çýkýþ yolu yok þu anda. Ya tahsisli sermaye artýþý yapacak , ya payneti satacak yada faizlerin %10-15 seviyesine düþmesini bekleyeceðiz bu yüksek faiz giderinden kurtulmak için. Faizlerin o seviyelere düþmesi en az 3 seneyi bulur.
Tahsisli sermaye artýþý da zor. Bu durumda tek çýkýþ Paynetin satýlmasý.
Yer Ýmleri