Sayfa 220/418 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320 ... SonSon
Arama sonucu : 3341 madde; 1,753 - 1,760 arası.

Konu: KAREL - Karel Elektronik

1. Karelin asıl meselesi karı yiyip bitiren finansal borçlar. Hikaye ise bunların bitirilmesi olur. Yoksa ciro, pazar, yeni iş bunlarda sorun yok. Telekom yeni işleri düşük kar marjı nedeniyle red edildi, doğru karar, faize çalışmanın hiç bir anlamı yok. Bedelli tüm borcunu kapatmaya elbette yetmiyor. 2024 yılı sonunda borcu makul seviyelere iner mi mesele bu?

2.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Karelin asıl meselesi karı yiyip bitiren finansal borçlar. Hikaye ise bunların bitirilmesi olur. Yoksa ciro, pazar, yeni iş bunlarda sorun yok. Telekom yeni işleri düşük kar marjı nedeniyle red edildi, doğru karar, faize çalışmanın hiç bir anlamı yok. Bedelli tüm borcunu kapatmaya elbette yetmiyor. 2024 yılı sonunda borcu makul seviyelere iner mi mesele bu?
    Aynen, finansal konularda hiç bir başarı elde edemediler, büyümeyi borçla sağlamak da bir yere kadar, bedelli işi de lokal yatırımlar için yapılıyor, borç sıfırlamak için değil yani, diğer yanlış ise katma değeri yüksek ürünlere odaklanacağına hamallığı olup da para kazandırmayan işlere de girişmesi, fazladan istihdam ve yönetim gideri yaratmaları.
    Yaman bey son değerlendirmelerinde yıl sonu stok eritip bu konuda iyileşme olacağından söz etmişti, bakalım ne kadar iyeleştirecek.
    Teknoloji şirketleri ralli yaparken Karel resmen seyrediyor, sürdürülemez bir durum.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

3.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Aynen, finansal konularda hiç bir başarı elde edemediler, büyümeyi borçla sağlamak da bir yere kadar, bedelli işi de lokal yatırımlar için yapılıyor, borç sıfırlamak için değil yani, diğer yanlış ise katma değeri yüksek ürünlere odaklanacağına hamallığı olup da para kazandırmayan işlere de girişmesi, fazladan istihdam ve yönetim gideri yaratmaları.
    Yaman bey son değerlendirmelerinde yıl sonu stok eritip bu konuda iyileşme olacağından söz etmişti, bakalım ne kadar iyeleştirecek.
    Teknoloji şirketleri ralli yaparken Karel resmen seyrediyor, sürdürülemez bir durum.
    Evet bedelli içerde yenileme ve makina parkı yatırımı gibi işler için yapıldı diye lanse edildi. Fakat bedelli gibi doğrudan bir nakit girişinin totalde herşeyden önce borçlarda iyileşme yaratacağı aşikar, yapılan yatırım feasible ise zaten orta-uzun vadede olması gereken ve telafi edici nakit/kar yaratan bir işlem.

Diğer taraftan hamaliye işleri eskiden faiz düşükken para kazandırmıyordu artık faiz yüksek ve para kaybettiriyor, fark burada. Öncekiler sanki hep faiz düşük kalacak gibi haybeden borç yapmış geleceği düşünmeden.

O değil de fabrikayı kim niye yaktı ki.

4.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Evet bedelli içerde yenileme ve makina parkı yatırımı gibi işler için yapıldı diye lanse edildi. Fakat bedelli gibi doğrudan bir nakit girişinin totalde herşeyden önce borçlarda iyileşme yaratacağı aşikar, yapılan yatırım feasible ise zaten orta-uzun vadede olması gereken ve telafi edici nakit/kar yaratan bir işlem.

O değil de fabrikayı kim niye yaktı ki.
    Kalıbımı basarım bu yangın işinde dohol lun parmağı var…

5. şirketin aslında çok büyük borcu yok. Tamamen önceki yönetimin beceriksizliği var. Faizlerin baskılandığı dönemde, %12-15 faizle TL kredi dağıtılırken döviz borçlanma saçmalığını yapan yönetimin yediği hurmaların acısı. 2022 de 711 bu sene 1200 milyon finansman gideri saçmalığını yaşattılar. şirket stok azaltıp alacak tahsilatını hızlandırırsa borç yükü ciddi azalır. umarım bu yüksek faiz ortamında da borcu TL ye çevirmezler.

6.  Alıntı Originally Posted by Marin Yazıyı Oku
    Kalıbımı basarım bu yangın işinde dohol lun parmağı var…
    Fabrika modernizayonu ve yangın yanı döneme denk gelmesi ?

7.  Alıntı Originally Posted by tony montana Yazıyı Oku
    şirketin aslında çok büyük borcu yok. Tamamen önceki yönetimin beceriksizliği var. Faizlerin baskılandığı dönemde, %12-15 faizle TL kredi dağıtılırken döviz borçlanma saçmalığını yapan yönetimin yediği hurmaların acısı. 2022 de 711 bu sene 1200 milyon finansman gideri saçmalığını yaşattılar. şirket stok azaltıp alacak tahsilatını hızlandırırsa borç yükü ciddi azalır. umarım bu yüksek faiz ortamında da borcu TL ye çevirmezler.
    Evet aslında burcu özellikle finansal borcu gittikçe tatsızlaştı. Borcu yok demekten ziyade borcunu azaltacak imkanlara sahip demek daha doğru, çünkü finansal borç giderleri yazdığınız gibi karı müthiş törpülüyor. Ben bu borcun bitişi hikayesi için burdayım yoksa mevcut finansallara göre satın alacağım bir şirket değil.

8.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Evet aslında burcu özellikle finansal borcu gittikçe tatsızlaştı. Borcu yok demekten ziyade borcunu azaltacak imkanlara sahip demek daha doğru, çünkü finansal borç giderleri yazdığınız gibi karı müthiş törpülüyor. Ben bu borcun bitişi hikayesi için burdayım yoksa mevcut finansallara göre satın alacağım bir şirket değil.
    Ardyz'den çıktınız mı sn. Ravi, ben 20'lerde pes ettim şimdi 37 lira olmuş, o şirket de para basıyordu, borcu da yoktu ama süründürdü epey.
    Borç işi biterse, karlar yazılmaya başlarsa temel veriler de düzelir, benim de bakış açım bu yönde, baktım bu senelikte de iyileşme olmadı o zaman değerlendireceğim.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Sayfa 220/418 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •