Originally Posted by
Lucky Player
Kıymetli dostum , Muhyiddin bin Muhammed bin Ali bin Muhammed el Arabi gene bir gün bir hallenme üzerineyken tayyi mekan tayyi zaman (bast-ı zaman) yaptığında bir yere misafir olarak uğruyor... Karşısına bir insan çıkıyor lakin tam emin olamıyor fiziki gözle gördüğüne, manevi gözle de iyice bakıyor ki bu bir insan... Fakat bir tuhaflık hissediyor bu varlıkla ilgili evet insan fakat .... Ibn Arabi bu insan olarak tanımladığı varlığın yanına varıyor ve sohbete başlıyorlar... Ibn Arabi o varlığa (insan) soruyor siz hangi millettensiniz diye... Varlık yanıt veriyor, ben-i ademiz diye... Biz de ben-i ademiz diyor Ibn Arabi... Bir kaç sohbetten sonra varlık (insan ) soruyor Ibn Arabiye ; yoksa siz şu ben-i ademin buğday yiyen nesli misiniz diye ... Ibn Arabi bir an soru karşısında şaşkınlığa düşüyor ve evet diye yanıt verip soruyor; peki siz ne ile besleniyorsunuz ? Yanıtını alıyor lakin bunu açıklamıyor eserlerinde...Açıklamaması bence de doğrudur ... bilen bilir de , söylememesi gerektiğini de bilir ... hamza sütbıyık
Yer İmleri