bu arada inliyo'nun çıtır taze yeni fonu dengeli IDN si çıktı. diğer dengelileri de sayalım , ata aut , iş tı7 kkh , ottoman oır , ziro zbd
aut nin eski performanslarını tikkate almayın... önceden güdük (kısa) vadeli borçlanma araçları fonu idi... galiba kasım sonu felan değişti dengeli oldu...
hella sis farları eşliğinde ...
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
BV portföyü de güzelcene bi gurcalayın derim... portföyde bi seçki olarak bu yurt paydaşlarının fonlarından buket yapmayı düşünüyorum.
sal linki gelsin ; https://www.bvportfoy.com/tr/sayfa/biz-kimiz
heheh uzay yolculuğuna çıkacak nasa astronot ekibi gibi poz vermişler.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Sistem bozuk. Portföyü büyüyen müşteriyi söğüşlemek için kötü yönetmeye başlıyor. Bazen de yönetim ücretini yükseltiyorlar.
Kanunda boşluk var. Türkiyede bu kafayla TEFAS sermaye piyasası belli bir büyüklüğün üzerine çıkamaz dolar bazında. Parayı büyüten düşük yönetim ücreti olan yabancı ETF lere geçer. Bizimki kadar yüksek yönetim ücreti olan başka bir piyasa yoktur.
%0.5 üstü yönetim ücreti alınması Benchmark değerini geçince kademeli olarak artmalı. İyi yöneten portföy yönetim şirketi daha çok kazanmalı. Kötü yöneten az kazanmalı.
Sistem şu anda iyi ile kötüyü ayırt edemiyor.
Screenshot from 2024-01-30 20-59-27.jpg
HDA fonun 11 Ekim 2023 - 29 Aralık 2023 arası 32 günlük vadeli mevduat faiz eşleniği grafiği
Örnek : 29 Aralıkta alınan fon 32 gün beklenirse dönüş günü 30 Ocak 2024 eder.
Fon 32 günlük vadede, bazen (son 4 günlük dönüşler) mevduat/ppf nin çok az altında bir getiri elde etse bile, hiç bir zaman zarar etmemiş.
Fon şimdiye kadarki en düşük 32 günlük getiriyi 28 Aralık 2023 - 29 Ocak 2024 arası 38.8384% ile yaptı.
Fonun ilk fiyat açıkladığı gün olan 11 Ekim 2023 ile son fiyat açıkladığı gün olan 30 ocak 2024 arası 111 günlük getirinin vadeli mevduat faiz eşleniği = 63.63%.
Fonun 11 Ekim 2023 - 11 ocak 2024 arası 92 günlük getirinin vadeli mevduat faiz eşleniği = 64.17%.
Bu da gösteriyor ki. bu fonda sağlıklı bir getiri için 1 hafta. 1 ay gibi süre yerine uzun vadeli düşünmek gerekiyor. 3 ay vadede fon, mevduatın/ppf nin çok üstünde neredeyse risksiz bir getiri elde ediyor.
Bence çok başarılı.
Son düzenleme : tantrum; 30-01-2024 saat: 21:09.
Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Hda nin 1 aylık getirisi: %3.75
mevduat :%3.36
ppf ac4 :%3.32
100.000 tl yatiran mevduat la 200 tl fark ediyor alim sağımdaki kayip eklenirse artar
Param yok kafam rahat
Neo, NZH'de değişime gitmiş, 8.şubattan itibaren borçlanma araçları fonu olan NZH artık 2. değişken fon olmuş.
NRC'ye kardeş geldi.
Yer İmleri