Sayfa 319/736 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419 ... SonSon
Arama sonucu : 5883 madde; 2,545 - 2,552 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    ya ona yatırım denmezki maksat kesinlikle para kazanmak değil sizin dediğinizde. maksat sadece paranın değerini korumak. evet kurdan koruyor ama enflasyondan korumuyor. hatta kur koruması da tartışmalı %15 aşağı potansiyel var, gazzede çözüm sağlanırsa rahatlıkla 1700 usd'ye geri gelebilir. ben kur koruma derdinde olsam asla eurodan şaşmazdım.
    Evet hocam paranın değerini korumak maksat..Enflasyondan ne kadar koruyor tam ölçemeyiz ama şöyle bir örnek vereyim 2014 Ağustosta ev aldım..250 bin tl gram 90 tl idi yani ev 2.777 gr altın yapıyordu..Şimdi evin değeri 3 milyon..şu an 2.777 gr altın 5.5 milyon.. 2 ev nerdeyse..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    2011-12 de 90 tl.nin üzerindeydi gr fiyatı, o zaman millet borsadaki getiriye bakarken dolar bazlı değere boşuna bakıyor herhalde..?
    Hocam sizle anlaşamadık ama hangi konuda anlaşamadık anlamadım..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

3.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    2011-12 de 90 tl.nin üzerindeydi gr fiyatı, o zaman millet borsadaki getiriye bakarken dolar bazlı değere boşuna bakıyor herhalde..?

Altın yatırımcısı profili Altını asla bir kerede almaz. Her ay düzenli aralıklarla alır. Söyle bir hesap yap. Son 30 senedir her ayın 1 inde 10 gram altın aldın. Şu anda 120 x 30 = 3600 gram altının var. Bereket versin. Satar gider oğluna bir ev alıp verirsin.

Altın yanında anlıyorsan, gidip Arsa da alırsın, Hisse de alırsın, başka varlıklar da alırsın.

Altın kendi çapında ağır ağır ilerler. Lineer artar. Az iner az çıkar. Gerçek enflasyonun az üstünde veya az altında getirir. Sigorta görevi görür.

Yapmayacağın tek kötü yatırım Mevduat tır. Mevduata veya PPF lere uzun süre para yatıran noksan zekalı kabul edilebilir.

Yapılması gereken;

Altın
    Hisse
    Fon (sepet, değişik, karma, serbest)
    Arsa

karışımı ile düzenli ve sürekli kartopu gibi büyüyecek şekilde biriktirmektir.

Hiçbirşeyin garantisi yok. X bir hisseyi alırsın, Asla batmaz dersin, bakarsın batar. Bu yüzden portföy yapıyorsun. Sen şimdi Microsoft Google Nvidia Apple alsaydım diyorsun. Ama batan da bir sürü şirket var. Olmuşa ahkam kesmek kolay. Devletin canı bir sıkılır batmaz dediğini batırır. Bu yüzden Hisse de portföyde olmalı, Altın da portföyde olmalı, Fon da portföyde olmalı.

Mevduat yapmadığın sürece kaybetmezsin. Mevduat yapanın parası uzun vadede erir. TL de Euro da Dolar da farketmez. Hepsinde erir.

4. ABD yerel bankaları birer birer batıyorlar.

https://finance.yahoo.com/news/the-g...090028587.html

Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    ABD yerel bankaları birer birer batıyorlar.

https://finance.yahoo.com/news/the-g...090028587.html
    Bizim sistem gibi düşünmeyin..Yüksek faizin amacı bu çürükleri yok etmek...Bizde olsa TMSF alınır batık halka vergi olarak kitlenir batıranda ertesi gün farklı bir şirket üzerinden birde teşvik alır a.q...

6.  Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    Evet hocam paranın değerini korumak maksat..Enflasyondan ne kadar koruyor tam ölçemeyiz ama şöyle bir örnek vereyim 2014 Ağustosta ev aldım..250 bin tl gram 90 tl idi yani ev 2.777 gr altın yapıyordu..Şimdi evin değeri 3 milyon..şu an 2.777 gr altın 5.5 milyon.. 2 ev nerdeyse..
    ya 2013-2019 arası 5 yıl altının dip yaptığı istisnai bir dönem. altının çıkarma maliyeti 1500 dolar civarı şu an. oraya gelsin en az paramın yarısıyla altın alırım. ev alacağın parayı şu an 2000 usd'yi aşmış altına gömersen 10 yıl sonra pişman olman çok büyük bir olasılık. 10 yıllık yatırım yapacaksan mis gibi nasdaq var garanti kazanç kapısı. insanlığın geleceği orda.

7.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Altın yatırımcısı profili Altını asla bir kerede almaz. Her ay düzenli aralıklarla alır. Söyle bir hesap yap. Son 30 senedir her ayın 1 inde 10 gram altın aldın. Şu anda 120 x 30 = 3600 gram altının var. Bereket versin. Satar gider oğluna bir ev alıp verirsin.

Altın yanında anlıyorsan, gidip Arsa da alırsın, Hisse de alırsın, başka varlıklar da alırsın.

Altın kendi çapında ağır ağır ilerler. Lineer artar. Az iner az çıkar. Gerçek enflasyonun az üstünde veya az altında getirir. Sigorta görevi görür.

Yapmayacağın tek kötü yatırım Mevduat tır. Mevduata veya PPF lere uzun süre para yatıran noksan zekalı kabul edilebilir.

Yapılması gereken;

Altın
    Hisse
    Fon (sepet, değişik, karma, serbest)
    Arsa

karışımı ile düzenli ve sürekli kartopu gibi büyüyecek şekilde biriktirmektir.

Hiçbirşeyin garantisi yok. X bir hisseyi alırsın, Asla batmaz dersin, bakarsın batar. Bu yüzden portföy yapıyorsun. Sen şimdi Microsoft Google Nvidia Apple alsaydım diyorsun. Ama batan da bir sürü şirket var. Olmuşa ahkam kesmek kolay. Devletin canı bir sıkılır batmaz dediğini batırır. Bu yüzden Hisse de portföyde olmalı, Altın da portföyde olmalı, Fon da portföyde olmalı.

Mevduat yapmadığın sürece kaybetmezsin. Mevduat yapanın parası uzun vadede erir. TL de Euro da Dolar da farketmez. Hepsinde erir.
    30 yıl her ay 10 gr altın alanın toplam 3.6 kg yani bugün 7.2 milyon tlsi var, ancak 1 daire alır. Oysa her ay altın alacağına, kredi borçlansaydı bugün en az 3 evi olurdu ( bence daha fazla). 3 yıl önce 500 bintllik ev parasının hepsini kredi çeken bugün ayda 6-7 bin tl gibi komik bi para ödüyor. Şu an faizler yüksek, o faizler 1 civarına insin, o 3 yıl önce krediyle ev alanlar 1 tur daha ev alacak.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    30 yıl her ay 10 gr altın alanın toplam 3.6 kg yani bugün 7.2 milyon tlsi var, ancak 1 daire alır. Oysa her ay altın alacağına, kredi borçlansaydı bugün en az 3 evi olurdu ( bence daha fazla). 3 yıl önce 500 bintllik ev parasının hepsini kredi çeken bugün ayda 6-7 bin tl gibi komik bi para ödüyor. Şu an faizler yüksek, o faizler 1 civarına insin, o 3 yıl önce krediyle ev alanlar 1 tur daha ev alacak.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Altın ucuz o zaman. Demek ki Altın ın alacağı var mevcut Nixon sisteminden. Ucuz malı bulmuşsun, portföye ekliyorsun bir miktar.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nixon_shock

Herkesin garanti gördüğü bir durum var. Amerika asla çökmez. Ya çökerse. Nereden biliyorsun çökmeyeceğini? Ya Nixon sistemi çökerse bir gün.

Sayfa 319/736 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •