Artan

21,78 10 15:15
15,62 10 15:15
283,25 10 13:55
52,75 9.99 15:11
93,65 9.98 15:15
Artan Hisseler

Azalan

70,50 -9.96 15:12
101,40 -9.95 15:15
1,87 -9.66 15:15
8,58 -9.4 15:16
269,00 -8.19 13:55
Azalan Hisseler

İşlem

6.950.236.507,31 15:16
6.428.710.733,10 15:16
5.582.125.624,00 15:16
4.088.217.662,40 15:16
3.410.423.342,78 15:16
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8116 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop LIX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Dolar bazlı diplere gelince alınıyor..Bir de finansallar kötü olmayınca. BELKİ DE BİZE ÇIKABİLİR,OLAYI..

BNTAS diplere yakındı..ŞİMDİ DEĞİL%100 KAR YAPTI)

0.45 DOLAR olsun elveda derim...Uzun vadeli değil-orta vade daha çok tercih ediyorum..Hisse mi yok sanki

NEYSE ADİOS2
    Sayın ABKA merakımdan soruyorum:

-"USD baz grafik hangi koşullarda bakılır?"
    -"Neyin grafiğine USD bazlı, neyin grafiğine TRY bazlı bakılmalı?"

Neye göre karar veriyorsunuz? Teşekkürler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by ASAP_ Yazıyı Oku
    Sayın ABKA merakımdan soruyorum:

-"USD baz grafik hangi koşullarda bakılır?"
    -"Neyin grafiğine USD bazlı, neyin grafiğine TRY bazlı bakılmalı?"

Neye göre karar veriyorsunuz? Teşekkürler.
    ORTA VADELİ hisse alırken dolar bazlı bakıyorum.TL bazlı bir sonuca varamıyorsunuz.Enflasyon var.

Tl bazlı olarak(ev-arsada da) hisseye bakınca bir mantık göremiyorsunuz ve bu aldatıcı oluyor.

Tl baktığım da oluyor .Ama bu genelde satınca oluyor.Mesela önceki tepeye yaklaşmışsa vs..Hatta enflasyon olduğundan bence satarken bile dolar bazlı bakmak lazım.TL işi bitti...

Dolar bazlı bakınca bir hissenin çok yükselip yükselmediği daha net anlaşılıyor.MESELA GÜBREFAB 11 taban çekti..Oraya dolar bazlı bakan bu hisseyi o fiyattan almazdı.

selamlar..ADİOS3..Ben kaçar

3.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    ORTA VADELİ hisse alırken dolar bazlı bakıyorum.TL bazlı bir sonuca varamıyorsunuz.Enflasyon var.

Tl bazlı olarak(ev-arsada da) hisseye bakınca bir mantık göremiyorsunuz ve bu aldatıcı oluyor.

Tl baktığım da oluyor .Ama bu genelde satınca oluyor.Mesela önceki tepeye yaklaşmışsa vs..Hatta enflasyon olduğundan bence satarken bile dolar bazlı bakmak lazım.TL işi bitti...

Dolar bazlı bakınca bir hissenin çok yükselip yükselmediği daha net anlaşılıyor.MESELA GÜBREFAB 11 taban çekti..Oraya dolar bazlı bakan bu hisseyi o fiyattan almazdı.

selamlar..ADİOS3..Ben kaçar
    Elinize sağlık. Değişik bir bakış açısı. Tabii USD'nin de enflasyonu var.
    Lakin enflasyon ise temel mesele: bakacağımız hisse, emtia vb. fiyatını enflasyona oranlayabiliriz.
    Örneğin BNTAS/TRIRYY şeklinde bakabiliriz sanırım olaya:

Alıntı Originally Posted by ASAP_ Yazıyı Oku
    Elinize sağlık. Değişik bir bakış açısı. Tabii USD'nin de enflasyonu var.
    Lakin enflasyon ise temel mesele: bakacağımız hisse, emtia vb. fiyatını enflasyona oranlayabiliriz.
    Örneğin BNTAS/TRIRYY şeklinde bakabiliriz sanırım olaya:
    Slm,

TRIRYY...Yıllık Enflasyon Oranı-Yıllık. Yani geçen senenin bu ayından bu aya olan birikim.

Rasyolarda, kümülatif birikime bakmalısınız, 10 yıllık, 20 yıllık misal değer kaybı TL de...

Bu yüzden sonunda I olan indeks, endeks verisi kullanılıyor. Yani TRCPI kullanılabilir misal.

Eğer Bist-100 ün son 1 yıllık getiri grafiği olsaydı elimizde, geçen senenin bu ayından bu aya yüzdesel, o zaman bu enflasyon oranı kullanılabilirdi, veya bu kullanılmalıydı zaten başkası olmazdı.

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Slm,

TRIRYY...Yıllık Enflasyon Oranı-Yıllık. Yani geçen senenin bu ayından bu aya olan birikim.

Rasyolarda, kümülatif birikime bakmalısınız, 10 yıllık, 20 yıllık misal değer kaybı TL de...

Bu yüzden sonunda I olan indeks, endeks verisi kullanılıyor. Yani TRCPI kullanılabilir misal.

Eğer Bist-100 ün son 1 yıllık getiri grafiği olsaydı elimizde, geçen senenin bu ayından bu aya yüzdesel, o zaman bu enflasyon oranı kullanılabilirdi, veya bu kullanılmalıydı zaten başkası olmazdı.
    Selamlar. Teşekkürler düzeltme için. Genel geçer haklısınız elbette.
    BNTAS'ın, USD baz veya enflasyon temelli değerlendirmesinden söz ediyoruz.
    Fıkra bu kadar.

Kredi kartları taksitlerinin azaltılacağı konuşuluyor. Bunun bile enflasyonu arttırıcı etkisi olsa gerek. İlerde almayı planlayan varsa, şimdi direk önceden alayım bari taksitler daha da düşmeden diyor olabilir.

Seçimden sonra kuru tekrar yukarı kaldırıp, şu geçen verilen yetkiyle stopaj eş zamanlı %40 a çıkartılabilir diyenler de var. Belki de son dönem dolara olan talebi bu etkilemiş olabilir, tabi fiziki olanı. Dolar, altın fonları satınca kesildiğinden, geçmiş olsun.(-olur.)

7.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Kredi kartları taksitlerinin azaltılacağı konuşuluyor. Bunun bile enflasyonu arttırıcı etkisi olsa gerek. İlerde almayı planlayan varsa, şimdi direk önceden alayım bari taksitler daha da düşmeden diyor olabilir.

Seçimden sonra kuru tekrar yukarı kaldırıp, şu geçen verilen yetkiyle stopaj eş zamanlı %40 a çıkartılabilir diyenler de var. Belki de son dönem dolara olan talebi bu etkilemiş olabilir, tabi fiziki olanı. Dolar, altın fonları satınca kesildiğinden, geçmiş olsun.(-olur.)
    Ben zamanı gelince, o %40'lı stopajın duvara boşuna asılmadığını göreceğimizi düşünüyorum.
    Hatta "bir gece ansızın" şarkısını hatırlatacağını var sayıyorum KKM nedeni ile.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •