Valla bilemeyeceğim, en son bu ordu çok büyük, küçültülmeli, etkinleştirilmeli, en az yarı yarıya azaltılmalı, zorunlu askerlik insan haklarına aykırı bir kere diyordu bir yerel ittifak(?) Sonra birbirlerine girdiler, az kalsın ülke elden gidiyordu.
O aralar, aynı ittifak, yaw bu Suriye sınırlarında milyonlarca dönüm araziyi tarıma açalım, bu devirde ne mayını, mayın insan haklarına aykırı falan da diyordu, hatta İsrail'li bir şirket talip olunca mayın temizliğine, yaw her şeyin altında da bir şey aramayın karşiim, denildi.
Sonra, yine bi ara, YPG Kobani'yi IŞİD'den kurtarsın diye, peşmerge kılığında Silopi'den Kobani'ye gitti, alkış ve tezahüratlar eşliğinde. Hatırlayamadınız sanırım, yaw şu sıralar SİHA'larla bombaladıklarımız işte.
Afganlar, İran sınırından nerdeyse dörtlü yürüyüş kolunda marş söyleyerek geleceklerdi de, içlerinden biraz uyanık olan seslenmiş, olm dağınık yürüyün layn, adi adımla yürüyün demiş de... Şu geçen İstanbul'da sahilde topluca sabah sporu yapanları diyorum.
Tabi, ABD devşirmesi bu ordunun gelişi, ABD'nin çekilmesinin erken sinyaliymiş, ABD li yetkili başka bir konuda, başka bir mevzuya cevap verirken, biz Türkiye ile anlaştık, Taliban onlara bir şey yapamaz, tedbirini aldık dediydi de, bizimkiler yok öyle bir şey dediydi.
Hal böyleyken, tüm sorularınızı da cevaplamış oldum sanırım.
p.s.: Suriye sınırı mayınları temizlenirken, kamyonlarca toprağa gömülü, siyah meneviş kaplı, üstünde tonla aparat monte, deli gibi bantlanmış Keleş bulunmuştu, da PKK ya yormuşlardı. Ulan PKK böyle silah gömmez, kaçakçılık silahı bunlar, kesin Afrika'da bi yerlerde savaş çıkacak dediydik. Savaşı tutturduk da, ülkeyi tutturamadık. Ne zaman buna benzer olaylar yine olursa, tehlike yakın demektir.(-bence tabi)
Kusura bakmayın, geç saatte yazdım, 'syntax error' yapmış olabilirim.
Türkiye Emekli Washington Büyükelçisi Murat Mercan dün gece saat 23.50 de "F35, nerede kalmıştık" diye mesaj atmış...
Cuma akşamı VİOP bundan yükseldi herhalde... Bakalım bu sabah nereye zıplatacaklar...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa İstanbul: Son iki işlem gününde 9000 puan seviyesinin üzerini test eden BIST-100
endeksi Cuma günü bu noktanın üzerinde kapanış yapmayı başardı. Haftalık
kazanımı %4,4 olan BIST-100 küresel ölçekte bakıldığında bir kez daha en iyi performansı
gösteren endeksler arasında yer aldı. Özellikle orta uzun vadeli bir
perspektif ile bakıldığında güçlü bir potansiyel görmeye devam ediyoruz. Ancak
net bir geri dönüş sinyali olmasa da kısa vadede teknik göstergelerin aşırı alım
bölgesinde seyrederek düzeltme riskini canlı tuttuğunun da altını çizmek isteriz.
Bu hafta hisse senetleri açısından en önemli konu başlıklarından birini ise
çeyreksel bazda yapılan MSCI ve FTSE endeks güncellemeleri oluşturuyor. MSCI'ın
bugün FTSE'nin ise Cuma günü gözden geçirme sonuçlarını açıklaması bekleniyor.(Ünlü)
Goldman Sachs'ın THY için değerlendirmesi ve yeni hedef fiyatı: 395 TL.
Ooovlum Pala in aşağı. Ne işin var o kadar yüksekte. Düşersin bak.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri