Mevduat başlığında da konuşulmuştu bu fon ppf ye alternatif falan halbuki izahnamesi açık türev kaldiraç viop varant ne ararsan var içinde nasıl risk2 oluyor diye soruyorsun kimse cevap yazmıyor
Mevduat başlığında da konuşulmuştu bu fon ppf ye alternatif falan halbuki izahnamesi açık türev kaldiraç viop varant ne ararsan var içinde nasıl risk2 oluyor diye soruyorsun kimse cevap yazmıyor
Kardeşim bir kere her konuda uzun uzun bilirkişi mesajları atmana gerek yok.
Yok spk yok suç yok delil ne anlatıyorsun
Bunları yapabileceğimi düşünsem dava açarım zaten. Adamların bunları legal olarak kılıfına uydurduklarını, SERBEST fon olduğu için hiç bir hak iddaa edemeyeceğimi bildiğim için adamlara twitter'dan, marka değerleri üzerinden saldırmaya çalışıyorum. Diğer fonları yatırımları zarar görmesin diye mecbur bir açıklama yapmak zorunda kalsınlar istiyorum. Hıncımı çıkarmak istiyorum. Burada benzer durumda olan arkadaşlara hem bilgi vermek hem de ortak davranalım istiyorum.
Daha kendin 2 gün önce BHI mı HDA mı diye arada kaldım mesajını atmamış gibi HDA alanlara eğitim vermene gerek yok. En azından benim ihtiyacım yok.
Burada 4-5 aklı selim insan var, onlar ayakta tutuyor burayı.
Adam sormuş HDA sattım, BHI aldım, inşallah o da böyle olmaz diye. Adama bilgi vereceğine nasihat ediyorsun. 20 satır nasihat yerine 1 satır "viopda shortu yok dikkatli ol" yazsan 100 kat yararlı olacaksın.
Diğeri çıkıyor HDA konusu açın diyor, ya senin yanında yüksek sesle muhabbet eden adamı uyarır gibi uyaracağına, okumazsın, engellersin geçer. Bir arbitraj fonu, etik dışı bir işe girişmiş, bunu burda konuşmayıp Dolar başlığına mı gidelim
Ne garip cinsler var ya..
Bende de hedef portföyün Hkh fonu var, Hem Yunus Şahin ve Yaşar Yıldırım faktörü hemde serbest olmayan bir hisse fonu olduğu için tercihim. 6 ayda bir, kıstasına göre performansını değerlendiriyorum, Ve geçmiş performansından memnunum.
Yoksa aynı yöneticilerin yönetiminde serbest hisse fonları da var, beğensemde nitelikli yatırımcı olmama rağmen benim risk algımı aşıyor. Normal hisse fonlarda bir hisse %10 u geçmiyor, %5i geçenler %40 i geçmiyor, aynı şirketin farklı hisseleri belli bir yüzdeyi aşamiyor vs gibi kriterler var. Yani minimim 18-20 farklı hisse oluyor mecburen.
Uçağa bindin.
Kokpitte seni dağa çarptıracak, denize burun üstü çakacak bütün imkanlar var değil mi?
Ama pilot (yada havayolları) sana, ben seni şu şartlarda şu şehre uçuracağım diyor. Sen de güveniyorsun, pilotu tanımasan da havayollarına güveniyorsan biniyorsun.
Serbest fon böyle bir şey işte. Varant, viop hepsi var, ama şirket ve pilot diyorlar ki "biz robotlarla spot alıp-vadeli satıcaz, düşük riskle size ppf üstü kazandırıcaz"
Konu budur. Viop kullanmak demek kaldıraçla risk alınacak demek değil ki. Spotu karşılamak için kullanılırsa 0 risktir.
Burada durum şu ki, pilot aldı, uçağı denize çaktı.
Diğer uçaklar vızır vızır uçuyorlar senelerdir, böyle bir şey olmadı onlarda. Hatta hedef portföyün kendi daha bir sürü arbitraj fonu var. Buna benzer vaka sayısı 0
Yer İmleri