Merhaba,

Ben yazýnca uzun yazýyorum, herkes okuyor mu bilmiyorum.

Adým (Dudu abinin bu sabah) geçtiði için mi yazýyorum yoksa yazmak istediðim için mi bilmiyorum ama gerçekte bir süredir bu baþlýkta yazmak istiyordum. Müsaadenizle ve umarým haddi mi aþmadan düþüncelerimi paylaþmak istiyorum.

Dudu abinin söylediði gibi son 5 yýl deðil, 2011'den beri okudum bu baþlýða yazýlan her yazýyý. Daha eskiye de gitmek istedim ama bulamadým o arþivleri.

Neydi maksadým; Her gün fiyat nasýl deðiþmiþ ve insanlarýn psikolojisi nasýl etkilenmiþ bu deðiþimlerden, böylece kendi psikolojimi yönetebilecektim. Çok iþime yaradý, buradaki geçmiþe dönük yazýlarý okumak.

O süreçte çok dikkatimi çeken profiller oldu. Yatýrýmcý, öðretici, araþtýrmacý... profillerin tarihleri ile yazýlarýný not aldým. Onlara ulaþmaya çalýþmaktý maksadým ama maalesef þirket deðiþtirme esnasýnda bir word dosyamý kaybederek bu düþüncemi gerçekleþtiremedim. Þimdi 10 yýl öncesinin bilinçli yatýrýmcýlarý ne durumdalar... öðrenip sizlerle de paylaþabilirdim.

Dudu bu süreçte tanýdýðým bir profil oldu. Ara ara polemikleri oluyordu. Ben kendisine saygý beslediðim için bir gün yine polemiðe girdiðinde özelden kendisine kendi tarzýmla 'abi bu insanlarla polemiðe girerek enerjini gereksiz konularda sarfetme' benzeri bir þey yazdým. Kendisi de lütfedip, bana telefonunu verdi. O günden beri what's up'tan yazýþýr arada bir telefon ile görüþürüz. Daha bugün kendisine 'geri dönmekle bazý riskleri aldýðýný (sataþma, suçlama ve küfür gibi) ve bunlarý kendisinin istediðini, þimdi de katlamasý gerektiðini' yine kendisini kýrmadan söylemeye çalýþtým. Hisselerini sattýðýný bu baþlýkta ben ve bir kaç arkadaþýna söylemeden önce söylediði için kendisine gönül koydum ve tavýr gösterdim. Anladým ki bu baþlýða ben/bizden daha fazla deðer veriyordu... Ama yine de benim için çok deðerli bir insan. Kendisini 2011'den beri olaylara karþý duruþunun ne olduðunu bildiðimi düþünüyor ve saygý gösteriyorum.

Hayatýmda hiç kimseyi ama hiç kimseyi yalamadým, KÝMSE DE YALATAMAZ... BU BÖYLE BÝLÝNE. VE ÝNSANLARA KARÞI BU ÞEKÝLDE ÝTHAMLARDA BULUNURKEN DÝKKAT EDÝLMESÝNÝ RÝCA EDERÝM.

Horasanlý da burada tanýdýðým ve saygý duyduðum bir profildir. Kontrol ettiðimde Dudu'dan daha önce kendisi ile özelden yazýþmýþým. Bende etki býraktý. Hem buradan hem de özelden bir kaç kez yazýþtýk. Ben ona bu olaylar yaþanýrken daha sakin olmasýný söylemeye çalýþtým. Ona da saygýsýzlýk etmem, edemem. Farklý ama baþarýlý bir yatýrýmcý olduðunu biliyorum. Bir keresinde onun da telefon numarasýný istedim, özelden ama o bana dönüþ yapmadan önce düþündüm ki, Dudu ve Horasanlý ile ayný anda iletiþim yönetilmesi zor olacak ve kendisi yazmadan ben teklifimi geri çektim diye yazdým. O da bana 'doðru bir yaklaþým' diye daha sonradan yazdý. Ama Horasanlý Abi! eðer paylaþmak istersen ben memnuniyetle paylaþýrým telefonumu ve fikir alýþ veriþinde bulunmak isterim. TeklifimÝ yeniliyorum.

Oralet (güzel insan) ona da yazdým bir kaç kez. Yine ana konu polemikti. Uzunvade87 ile. Oralet harika bir profil. Ona baþarýlý olmasý için dua ediyorum.

Uzunvade87 de iyi bir insan. Ama biraz denge sorunlarý oldu son zamanda. Ona da yazdým, polemiklerE girmemesi için. Büyüklerine öðretmeye kalkýþmasýna gerek yok.

Sonuçta hep beraber bir 3 yýl geçirdik, inanýlmaz bir macera oldu. Hepimize farklý dersler öðretti. Umarým/inþallah hiç birimizin saðlýðýna bir þey olmamýþtýr. Benim öðrendiklerimin arasýnda 'para elimizin kiri' olduðu bir kez daha literatürümde altýný çizdirdi.

Eveeet; Dudu Abi, bir deðil defalarca 2022 Ekim ve Kasým aylarýnda uçuruma doðru gittiðimizi yazdý. Hatýrlarým Oralet'te 'uyarma abi, gitsin gittiði yere' gibilerden yazdý. Buna itirazý olan varsa söylesin lütfen ben de bu hafta sonu o yazýlarý bulup paylaþacaðým. Bana gereksiz iþ çýkacak ama kendi iç dünyandaki adaletim için bunu yapacaðým.

Tekrar edeyim. Amacým he zaman yapýcý olmak, öðrenmek ve öðretmek.

Kendim de 20'ye doðru inerken pes ettim ve indim araçtan. Keþke daha fazla dayanabilseydim ama çocuklarýmýn eðitimini riske etme noktasýndaydý.

Herkese burada veya baþka mecralarda bol ve bereketli kazançlar dilerim.

Abimiz Hz. Dudu diyor kendisi için (fazla iddialý!!) ben de Hz. Ali'nin bir sözü ile son vereceðim 'Bana bir harf öðretenin kölesi olurum'