Son 1-2 yýlda bir þirket nasýl kötü yönetilir, kaydadeðer bir cirosu olmadýðý halde boyundan büyük borca nasýl sokulur, yanlýþ yatýrýmlar nasýl yapýlýr, yaþayarak gördük maalesef. Ekonomi öðrencilerine örnek vaka olarak okutabilirler. Birileri geçen sene buralarda faiz oranlarý çok düþük, bu oranlarla borçlanmak çok avantajlý falan diyordu. Ne olduðunu gördük. Sonra öðrendik ki bunu diyenler, kaðýda en çok inananlar, bizim gibi eleþtiri getirenlere "inanmayanlar gider" diyenler, sessizce gemiyi terketmiþ. Yarýn þirketi satsan aldýðýn parayla mevcut borç zor ödenecek. Þu çok çýktýðý kanal eski müdürü davet edip, bizim adýmýza siz nerde yanlýþ yaptýnýzda bu hale geldi bu þirket diye sormasý lazým. Bu beyefendi hala baþka bir alanda üst düzey yönetici sanýrým. Gelinen bu durumu nasýl açýklayacaðýný, bu arada hala uçup uçamadýðýný gerçekten merak ediyorum. Araba altýncý viteste giderken (ya da biz öyle zannederken) birden geri vitese takýp geri gitmeye baþladý. Beklenti falan da kalmadý. Yakýnda bunlar üretimini göremeden elden çýkardýðýmýz pet mama tesisi gibi Özbek yatýrýmýndan da vazgeçerse hiç þaþýrmam.
Klasik bir her þey olayým diye yola çýkýp hiçbir b*k olamama hikayesi...
Bunu deneyip de yapabilen yok mu? Var. Unilever çamaþýr suyu da üretiyor, dondurma da... Yamaha motorsiklet de üretiyor, müzik enstrümaný da...
Ýnþ oyak'ýn demirçelik þirketleri biz beyaz eþya yapacaz, otomobil üretecez falan demezO taraftaki vaziyet henüz buradaki kadar kötü deðil bence.
ytd
Bu ülkeyi 20 senedir malum parti yönetiyor. Bu mantýkla gidersek ülkeye çivi bile çakmamak gerekir ki ben yýllarca bu düþünce yüzünden bist'e 1 kuruþ para koymadým. Borsaya da aðýrlýklý yabancý hisselerle girdim sýrf bu yüzden. (sonradan vazgeçtim)
Ege Endüstri'nin yönetim kuruluna bakýn bakalým kimler var. Sonra da hisse fiyatýna bakýn.
ytd
Reyizin haberi olmadan kuþ uçmuyor memlekette ama A*P þöyle ama A*P böyle. A*P bugün mü geldi iktidara?
Koç ve Ýþ A*P'den baðýmsýz kafasýna göre mi iþ yapýyor? Farklý ülkeye mi vergi veriyor bunlar? Ýhaleleri nasýl alýyorlar?
ytd
Biliyorum Patrikim biliyorum.
Senin gavur borsasindan biste gelmene etki eden de benim...
Eskiden aqp oncesinde de sirket yonetim kurullarinda bi emekli general filan beslerlerdi. Bi ara eski bir politikaci oldu. Her donem guc kimde ise ona yaltaklanir bizim halkimiz. Adaletin ugramadigi topraklarda gayet de dogal bu.
Herkes birini tanimak, gerekirse dovletle olan islerde ondan yardim almak ister.. Bu tip adamlara bizim kusak "isbitirici" derdi.
Ama bu adam da tam bir cins, takik be yaaa..
Sanki alarm kurmus.
Ben ne zaman yazsam hemen damliyor mubarek.
Puhahahaha
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Bi baskasi da, dunyadan haberi yok, belli ki basligi siki takip etmiyor, gelmis benden hesap soruyor, tam teferruatli olarak yazacakmisim ne zaman kactan almisim, ne zaman kactan vermisim vs
Ulan oglum sen sadece bir donem belki o da, Hz. Dudu ile ayni kagitta bulundun diye bu hakki kendinde nasil buluyorsun?
Her sey yaziyor iste son 2 senede, geri don oku, Ali Dogan 5 seneyi okudu.
Sen de otur oku.
Hesap mi verecegim sana?
Sana da puhahaha
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri