Bir kısım yatırımcı bu pahalı duruyor, rasyoları uçuk diyerek bu yüzden girmedi işte bu şirkete. Temelsiz yükselen önünde sonunda yükseldiği gibi iniyor.
Hekts aynı tempoda yükselmeye devam etseydi eregl yi froto yu falan sollayacaktı büyüklük olarak. Hangi mantık bunu kabul eder? Etmedi de.
Bunları bildiğim halde ben bile ya tutarsa hesabına 1% almıştım 30 civarından sonra 22-23 gibi şutladım.![]()
Yatırım tavsiyesi değildir, nasıl olsun ki, kelin ilacı olsa başına sürer.
Merhaba onbirinci köy abim,
Basitçe, doğru ama yanlış, kendi düşünce biçimimi açıklayayım. Ben genelde olanlardan, kendi aldığım kararlardan ve yaptıklarımdan ötürü başkalarını değil, kendimi suçlarım. Başkasından etkilendiysem, bu onun değil benim suçumdur. Kendimi geliştirmem gerektiğine dair bir uyarıdır.
Ama sorun şu ki bizi burada etkileyen kişi veya kişilerden çok Oyak’ın kendisidir. Levent Ortakçıer röportajları olmasa hangimiz burada bu kadar kalırdık, hangimiz tahmin edebilirdik şirketin içinin boş olduğunu?
Hisse fiyatının fazla olduğunu, bir spekülasyon/manipülasyon olduğunu hepimiz biliyorduk açıkçası. Ama geleceğe yönelik bir umudumuz vardı. Bilançoda gözükmeyen yatırımların sonucunu bekledik, uzun vadeli bir yatırımcı gibi. Sözde kanatlanacaktık.
51 de satabilirdim, Oralet Osman’ın dediği gibi ben de etkilendim buradaki 100, 200, 500 olur yazılarından ki olabirdi de. “sky is the limit” idi. Ama olmadı. Ben bu durumdan dersimi çıkardığıma inanıyorum. “Tavanı beklememek lazım. Tavanın neresi olduğunu sadece coşkuyu yaratan bilir.”
Sevgilerle,
Hepimiz cok sey ogrendik cok..
Kazanmis da olsak, kaybetmis de olsak cok sey ogrendik.
Cok degerli bir tecrube oldu hepimiz icin.
Insan en kolay inanmak istedigine inanirmis derler, dogru imis...
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri