Sayfa 801/1015 İlkİlk ... 301701751791799800801802803811851901 ... SonSon
Arama sonucu : 8116 madde; 6,401 - 6,408 arası.

Konu: Viop LIX

Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Bu gurbet iler yollarda çok.tehlikeli,

Ülkeye girdiğinde garib hi hallere giriyorlar, özellikle trafikte,

İstatistik ler soyleluuor, bende çok denk geldim yolda,
    orada fazla ezik hissediyorlar kendinlerini. buraya gelince paramla kral oldum psikolojisine bürünüyorlar.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    akp demek..

çöp demek..

desek.. haksız sayılmayız sanırım

Hürriyet, cmrtsi ekinde
    Geçen hafta rest. tavsiyeleri vardı..
    Kişi başı ufak tadım menüsü 2. 350 tl(büyük olursa ne yazar?) +şarap 1.700 TL.. Ebru Erke de, 2 kişilik kahvaltı mekanı tavsiye etmiş.. 5.300 TL..

Yeni şafaktan geçme, kaliteli şarap düşkünü
    Ahmet Hakan tarafından yönetilen, Hürriyet
    Gazetesi, bu bilgileri kendi cemaatine veriyor..

AKP demek, zenginlik, şatafat, görgüsüzlük, demek..
    Not :
    Ahmet Hakanın şarap düşkünlüğünü, Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gen. Yön. Devam ederken
    bir pazar yazısında yazmıştı. Nasıl bir Dönüşüm geçirdiğini de Hakan efendinin..

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    valla aynı görüşte değilim

üstadları okudum birkaç sayfa... aydınlandım

uçup, kaçmıyormuşuz yine sizin habarınız yok
    uçan kaçan

3 5 kişi

https://www.youtube.com/watch?v=mAFmFmp7dZk

deniz ürünlerimizin tamamının % 44 ünde mikro plastik bulunmuş afiyet olsun . hatta anne hamilelikte plesantasında bile.

uyumaya devam

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    İMAM HATİP DEMİŞKEN...ben çocuklarımı göndermedim.Çünkü oradaki DİNİ EĞİTİMİN ÇAĞIN GEREKLİLİĞİNE UYGUN olmadığını düşünüyorum.ZAMAN SORGULAMA ZAMANI iken ARAPÇANIN ,zamiri-sıfatı vs. uğraşmanın anlamı yok.

Peygamber ve çekirdek kadro,bunların uğraştığı ile uğraşmamışlar.İMANI kuvvetlendirecek düşünce sistemi yerine arapçanın nazmı-nesri neden öğretilir?

Din ile ilgili sorulan her türlü AYKIRI SORUYA TATMİN EDİCİ cevap verecek sistem kurmak varken ,haccın şartları neden öğretilir?

Hayatında bir kere gidersin onu da MEKKEDE o anda zaten söylüyorlar.

Dini yaşamak o kadar basit ki..Bir sürü kuralları(sonradan gelen) TEMELMİŞ gibi algı ile koyarak insanlara yardımcı olmuyorsun...

BAZEN İYİ OLMAK MÜKEMMEL OLMAKTAN DAHA GÜZELDİR...

neyse abi borsaya dönelim..
    bu yazdıkların anlayabilene ne mutlu....

5.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Burada 2 dostum istanbul da çay ısmarladı saolsunlar keselerine bereket .ikisininde çayı muhteşem idi.(bir dostum mandradasütvar diğerinin ismim gizli kalsın dedi onu söyleyemem).
    gizli kalsın mı demiştim, hatırlaıorum ama doğrdur sen öle dediğine göre.. bi daha geldiğinde şilenin köylerini gezelim, hem görmek istiyorum oraları senin habitatın

bi devlet borçları meselesi geçmiş, şimdi abd tahvili vs TL tahvili gibi bi karşılaştırma yapılamaz onun bastığı para dövizdir, senin bastığın para yerel para birimidir.. senyoraj hakkı sadece batı kampı ülkelerine aittir, orda da bi hiyerarşi vardır merkezde fed vardır sonra ecb boe boj falan danimarka kronuna kadar bi sıralama vardır ama her zaman için fed bi pivot yapar diğerleri her şekilde fedi takp eder.. parasal genişleme- parasal sıkılaştırma döngülerine ilk fed karar verir öbürleri takip eder.. önemli olan nokta- sonsuz miktar basabildikleri bu paralar döviz muamelesi görür diğer kalan tüm dünya paralarının adı yerel para birimleridir

hal buyken ABD borcu ile TR borcu mukayese edilemez.. misal sen bi parasal genişleme yaptığında yani yatırım yapılsın tüketim yapılsın diye piyasaya para sürdüğünde krediyi kapan gider dolar alır kur yukarı gitmeye başlar, kendi kendini besleyen bu spekülasyon büyür ve makroekonomik istikrar algısı yerle yeksan olur ekonomi darmadağın olur neticede.. oysa amerika yada japonya veya almanya yahut izlanda parasal genişleme yaptığında böyle bi ihtimal yoktur- yani kur üzerinden bu tür bi spekülatif ihtimal yoktur

6.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Arkadaşım sana Türk Ekonomisinde çarpıklık yok dedim mi ben? AKsine ben diyorum ki borsa ve ekonomi ayrı kulvar.

Ha ben Mehmet Şimşeğin başarılı olacağına inanıyorum. Bunu da şöyle diyeyim 28 Mayıs ta muhalefet seçimi kazansa o da Mehmet Şimşeği getirse aynı durum olsa ben yine aynı düşünürdüm. Burada bazı arkadaşların anlamadığı kısım bu.

Ha bir de bundan sonra Nebati gibi bir seçenekte söz konusu bile olamaz.Bu kadar herkese önyargılı olmayın. Kendimi daha doğru nasıl ifade edebilirim bende şaşırıyorum.
    hocam sindomanın bahsettiği mesaj benim yazım, ama quote içine almıştım ve italik yazdım ki alıntı olduğu belli olsun, üstad jondowes yazmış ben de tamamen katıldığım için alıntıladım

konu tam da senin bahsettiğin şey- seçimi bay kemal kazanmış olsaydı ekonomi takımı şimdikinin benzeri bi kadro olacaktı, cevdet olsun hakan olsun yok kerim olsun falan diyenler olacaktı ama hafize gaye erkan gibi bi isim guvernör olsa hiç kimse de çıkıp bu liyakatsiz bi atamadır demeyecekti.. yahut karahan gibi u-penn ve newyork fed kariyerine sahip biri atansaydı cehape+6 iktidarında herkes alkış tutacaktı.. yine şimdiki politikalar uygulanacaktı.. ama herşeye karşı çıkmayı tek marifet zanneden kitle yine her şeye karşı.. e507 üstadın da sıtkı sıyrılmış bu kitleden onun için bu uzun ve sitemkar tviti atmış.. hissenetteki nicki jondowes idi

https://twitter.com/e507/status/1761339668740678131

7. bazıları 31.mart belediye seçimlerine fazla önem atfediyor, bi önemi var ama onların zannettiği düzlemde değil.. 14.mayıs seçimi gibi bi özelliği yok ülke yönetimi değişmeyecek belediye başkanları değişecek sadece.. büyükşehir belediyelerin de hemen hepsi zaten cehape, genel seçimlerin aksine savunma yapan taraf cehape- zaten elinde olanı vermemeye çalışacak yenilmemeye çalışacak, olacak olan bundan ibaret

belediye seçimlerinden sonra da bir kur yükselişi olacağını varsayanlar bence yanılıyor, mayıs.2023 farklıydı, ekonomi kadrosu tcmb kadro değiştirdi ve yeni gelenlerle bankalar arasında bi mubakakata varıldı, yeni kadro avantajlı başlamak için yüzde 35 bi deval yaptı, yani tcmb-bankalar arasında bi mutabakatla yapıldı.. çünkü yeni politikanın başarısı dış kaynak girişine dayalı temel olarak.. o yüzden dış kaynak getirecek olanlara baştan bi iskonto verildi bi nevi [rivayet o ki, yerel seçimlerden sonra getirin parayı denmiş, daha evvel getirirseniz tayyipe yarar- yerel seçimlerin bi önemi olmasının bağlamı burda]

şimdi bu parayı getirecek olanların en sevdiği getirme şekli "rate cut" oyunu.. faiz indirim döngüsü başlamadan hemen evvel TL tahvili almak, politika faizi indirilemeye başladığında tahvil faizleri de düşecek, tahvil değeri yükselecek.. bu karı almak bunlar için en safe oyun.. pekii en iyi timing ne zaman rate cut için- sonbahar.. şimdi bu yeni gelenler devir-teslim süreci bile bitmemişken yüzde 35 devali yaptılar haziran-temmuz daha biz yeni geliyoz bizle alakası yok bu devalin demek için, sonra demedi demesinler diye ağustos ayında vergiler düzleminde sert bi ayar çektiler, bütçe disiplini falan- ağustos enflasyonu da sırf bu nedenle çok yüksek çıktı.. o son yüksek aylık rakam, yani hem bu vergisel etki girmiş hem yüzde 35 deval hemen yansıyo zaten en geç 30 gün içinde.. şimdi yıllık enflasyon rakamının düştüğünü görmek için bu ağustos datasının düşeceği yeni ağustos rakamının gireceği 3.eylül gününü bekliycez.. aradaki bu 5-6 aylık dönemde tek gerek-şart kurların fazla oynamaması, böyle gitmesi..

8. yeni gelenlerin vaadi neydi, -dışardan kaynak bulucaz, nasıl bulucan -ortodoks olucaz güven vericez falan.. eeee 7 ay oldu nerde kaynak ??

hafize son newyork turunda fon yöneticisi tayfayı TL tahvil almaya ikna etmek için, rate hike zaten bitti- rate cut eli kulağında, gelin biraz mal alın diye ikna etmeye çalıştı.. çünkü 7 ay olmuş hala para yok, oysa 3-5 bile girse resim değişecek, tam da seçim öncesi reisin eli rahatlar ben de bunu başaran olurum reisin gözdesi olurum falan gibi bi saikle çok erken rate cut konuşmaya başladı.. sonra bi senaryo devreye girdi, yediler hafizeyi.. guvernör azledildi, piyasa düşmedi bile, önceki guvernör azlini hatırlarsak farkı görürüz..

o yüzden yürü be mehmet şimşek diyoruz, kim tutar seni diyoruz, inşallah başarırsın diyoruz.. gri listeden de çıkarırsın, mali disiplini de sağlarsın, dış kaynağı da getirirsin, yaparsan sen yaparsın şimşek, daha evvel yaptın yine yaparsın, make turkey ehh işte again

Sayfa 801/1015 İlkİlk ... 301701751791799800801802803811851901 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •