Artan

16,72 10 18:10
445.060,00 10 18:10
173,80 10 18:10
363,50 9.98 18:10
3,31 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 18:10
12,60 -10 18:10
583,50 -9.95 18:10
31,50 -9.95 18:10
115,10 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

10.590.230.357,42 18:10
7.913.421.988,00 18:10
7.791.630.197,90 18:10
7.294.524.485,35 18:10
7.222.454.090,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 4147 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: SISE - Þiþe Cam

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by ring Yazýyý Oku
    x de @banunal29282226 kiþisinin bilanço ile ilgili güzel tespitleri var. Okumadýysanýz bakmanýzý tavsiye ederim. Ýncelemede bilançoda çalýþanlarýn ücretlerin SMM içerisindeki payýnda düþen satýþlara raðmen iyi kazançlarý var. Sonuçta kazanan birileri de varmýþ diyebiliriz.

https://twitter.com/banunal29282226/...97792596173045
    Hesap kilitli, twit okunmuyor. Ekran görüntüsü atabilir misiniz

2.  Alýntý Originally Posted by D R A G O N Yazýyý Oku
    Hesap kilitli, twit okunmuyor. Ekran görüntüsü atabilir misiniz
    tabi atayým ama ekran görüntüsü almaya baþladýðýmda 14 adet görüntü almýþ oldum. Yüklersem rahatsýzlýk verir miyim diye düþünüyorum.

3.  Alýntý Originally Posted by ring Yazýyý Oku
    tabi atayým ama ekran görüntüsü almaya baþladýðýmda 14 adet görüntü almýþ oldum. Yüklersem rahatsýzlýk verir miyim diye düþünüyorum.
    Bence olmaz ama siz bilirsiniz tabi, ya da metin olarak yapýþtýrýn twitleri, daha kolay olur

4. parça parça yükleyeceðim, aralarda bekleme süresi olabilir (önce siteye yüklüyorum resimleri)
    Þiþecam 2023 yýl sonu finansallarý ve faaliyet raporu;

Ciroda %11 düþüþe karþýlýk maliyetler neredeyse ayný kalmýþ, 29 nolu nota gidiyoruz; SMM tarafýnda ilk madde tarafýnda ciroya oranla sýkýntýlý bir maliyetlenme yok, iþçilik giderleri kýsmýnda oransal (ciroya göre) bakýnca artýþ var, malýn maliyeti kýsmýnda (yani hammadde – yarý mamul – mamul kýsmýna gelen kadar olan muhasebeleþmede) stok çevrim süreci nedeniyle (tahminin) gol yemiþ duruyor.
    Faaliyetlerden olan gelir-giderler dengeli geçen yýla kýyasla; 32 nolu nota baktýðýmýzda ana kalem kur farký gelir ve gideri ama farký nötr sayabiliriz. Genel yönetim gideri SMM içindeki payý %9 civarý geçen yýl bu oran %7,4 civarý..
    Dönem karýna geçerken ertelenmiþ vergi kýsmý net kara geçerken geçen yýla kýyasla aradaki oransal farký %25 oranda aþaðý çekmiþ. Vergi öncesi kar kýsmýna kadar dengeler biraz korunmuþken burda etkili olan (1.341.695) deprem vergisi söz konusu.

5. Nakit akýþý kýsmýnda finansman maliyetleri kýsmý nakit akýþýný negatif etkilemiþ. Ticari alacaklar kýsmý da hayli pozitif etki yaratmýþ, dönem sonu nakit akýþýnda %10 civarý bir azalýþ var.
    Vadeli mevduatlarýn %55 kadarý Dolar bazýnda mevduatta, kalanlar için tablo 6 ya bakýlabilir.

6. Faaliyet gruplarýna göre incelediðimizde SMM ve ciro bazýnda mimari camlar tarafý hem hasýlatta hem de maliyetler kýsmýnda ana sorun kalemi olarak ortaya çýkýyor, endüstriyel camlar, cam ambalaj, cam ev eþyasý geçen yýla göre gücünü korumuþken ki ; geçen çeyreklerde endüstriyel camlar kýsmýnda FAVÖK kýsmýnda düþüþ söz konusuydu (Endüstriyel cam bölümünde kapsam olarak otomotiv, beyaz eþya ve cam elyaf dahil edilmiþtir), her çeyrek normalde kimyasallar tarafý güçlü kalýp bilançoyu toplarken bu son çeyrek sanýrým soda külü etkisi maalesef olmamýþ kýsmi negatif etki yaratmýþ. Burada en büyük sorun Mimari cam grubu olmuþ.
    Gelelim deðerlendirmeye; mimari cam grubunda %40 hammadde/mamul hazýrlama ve %30 Doðal gaz maliyeti var, en büyük doðal gaz maliyeti yükü taþýyan grup bu grup, bu dönemde ciddi bir dg maliyet artýþý yaþanmamýþken (bölge olarak da mimari cam grubu tesisleri Türkiye, Ýtalya, Bulgaristan, Rusya, Mýsýr, Hind.) burada maliyetler diðer kalemlere nazaran hayli fazla görünüyor. Diðer taraftan Endüstriyel camlar ise cam amblajdan sonraki en yüksek hammadde mamul hazýrlama maliyeti kalemi taþýyan segment ve buna raðmen o bölüm maliyet kýsmýnda etki yok.

Kimyasallarda Gelirler dolar bazlý her ne kadar enf muhasebesine tabi olsa da gelir %73 USD, %22 tl-%60 USD; bu noktada hasýlat %9,2 düþerken maliyetlerin benzer kalmasý enflasyon muhasebesi ifadesi ile bence üstü kapatýlmamalý, burda maliyet kontrolü olmayýþý brüt ürün bazlý karda %17 düþüþe neden olmuþ.
    ** 2023q9 SMM analiz için girdi detaylarýný da yorumlamanýz için ekliyorum;

7. Türkiye satýþlarý da dahil olmak üzere %69 avrupa Pazar satýþlarý ve toplam %60 – 91,8 milyar TL olarak uluslararasý satýþ hacmi ile 2023 yýlýný tamamlamýþ. Toplam satýþ, yatýrým ve favök özelinde segmentlerin etkisi görünmektedir. Kimyasallarýn ilerleyen dönemlerde Favök üzerindeki gücü daha da artacaktýr. Kimyasallar ve Mimari camlarýn satýþtaki payýný aþaðýda görüyorsunuz, maliyetleri ise nerdeyse eþit.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •