Sayfa 173/1009 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,377 - 1,384 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Üstelik geçen sene bu zamanlar 15 temmuz darbesinde Türkiye ölümcül bir yara aldı... İmkanı varmı ölümcül yarada 65 .000 lere düşen borsası şimdi bir yılda 110.000 lere dayansın... Bunun hangi akıl mantıkla izahı mümkün!!!!!!

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    enflasyon efsanesinin cenazesi kaldıralı çok oldu, öyle bir şey yok, olmadığı 15 senedir açıkça kanıtlandı.. 2002'den beri hep düşük faiz- kredi standartlarının gevşetilmesi- ve tahvil alarak likidite verilmesi, hatta negatif faiz tatbik edildi, amma velakin enflasyon diye bir şey oluşamadı.. belli ki yapısal bir değişim var, yaşlanan nüfusun eskisi kadar talepkar olmaması ve teknoloji sayesinde üretim maliyetlerinin gerilemesi falan gibi faktörler yüzünden o kitaplarda yazan 'likidite=enflasyon' denklemi çöp oldu.. unut gitsin..
    Yazdıktan sonra farkettim birşeyleri eksik yazdığımı..bazen her şeyi aynı anda düşünmek mümkün olmuyor..

Haklısın QE'ler vasıtasıyla yani bankalara aktarılan ucuz kaynaklarla enflasyon oluşamadı..oluşmamasının sebebide zaten şakayla karışık yazıyorum ''hayvan terli''..yani tüketicilerin borcu çok fazla ve yeni kredi çekmekte isteksiz olmaları..bu anlamda paranın bol olması veya faizlerin son derece düşük olması durumu değiştirmiyor..

Esasen borç deflasyonun girmemek için QE'ler sadece zaman kazandırdı, fakat yukardaki sebeplerden dolayı yeterli büyüme ve enflasyon oluşturalamamış gözüküyor..o halde ileride, geriye tek çare kalmış olacak; oda ''helikopter money'', yani halkın bankalardan kredi çekmesini özendirmek yerine direk halkın cebine para konulması..bu çözüm taş taş üzerine kalmamasından mutlakaki daha iyi bir çözüm olarak gözüküyor..zaten Bernanke'de 2008 krizinin en sıkıntılı zamanlarında krizi önlemek adına gerekirse helikopterden para atarım demişti..sonra lakabı değişti..

Tabiki helikopterden para atmak sembolik..örneğin Trump'ın bütçe imkanlarını kullanarak trlyon dolarlık altyapı yatırımlarına girişmesi halkın cebine para konulması demektir..bu şekilde olursa enflasyon oluşmaması için bir neden kalmıyor..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Efendim...Öğleden sonra yoktum.

Pazarı, piyasayı şöyle bir yokladım.

Son durum bu:

https://www.facebook.com/karikateist...1548983275579/

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    İlim irfandaki son durumumuz:

5.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Efendim...Öğleden sonra yoktum.

Pazarı, piyasayı şöyle bir yokladım.

Son durum bu:

https://www.facebook.com/karikateist...1548983275579/
    Bu Tür hep bizimle yaşamış, inanması çok zor geliyor bazen. : (:

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    EUR/USD=1.16xx

Brent=50

Hayret, işler sakat..ne yaparsan yap petrol artmıyor..

Brent:47.87 , düşüş %2.90

Oysa ABD dün stoklarım azaldı diyordu..

7.  Alıntı Originally Posted by gazeteci Yazıyı Oku
    Bu Tür hep bizimle yaşamış, inanması çok zor geliyor bazen. : (:
    Bu tur her donemde vardi.

Sevgisiz yasamayi dindarlik sanan kesim.

Dunyada yasayan en tehlikeli varliklar.

Fiyatlar hakkinda konustuklarinda akillari sira militanlik yapiyorlar, oysaki icinden bir yer, millet bu pahalilikta ne yapar diyor ama beyninin yikanmis olan kismi, sus diyor gunah.

Beyin yok, muhakeme yok, sevgi yok, inanc yok, iman yok.

Otlar bile bunlardan daha degerli.

Alıntı Originally Posted by browjn Yazıyı Oku
    Üstelik geçen sene bu zamanlar 15 temmuz darbesinde Türkiye ölümcül bir yara aldı... İmkanı varmı ölümcül yarada 65 .000 lere düşen borsası şimdi bir yılda 110.000 lere dayansın... Bunun hangi akıl mantıkla izahı mümkün!!!!!!
    Normalde içeride ve dışarıda sistem sakata gidiyor..esasen bu şartlarda sistemin içinde olmamak lazım ama gömü yapacak halimiz yok..

Draghi teşvikleri sürdüreceğine yemin ederken, piyasa sıkılaştırma yapacağına hazırlanıp Euro'yu zirveye çıkarıyor..bu nasıl iş..

Ehhh, ECB , BOJ, BOE vb. matbaaları bu kadar mesai yaparsa olacağı bu..

Neyse durumunuza sevinin ve şükredin:

Bank of England figures show the average easy-access savings account pays 0.15%, down from 0.47% in January.
    İngilterede en son yıllık enflasyon 2.9'dan 2.6'ya düşmüştü..

Sayfa 173/1009 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •