Alýntý Originally Posted by Shytan_psycho Yazýyý Oku
Üstat tabiki sizin tercihiniz portföyü paylaþýp paylaþmamak ama paylaþýmlarýnýzdan iyi istifade ediyorduk çalý arkasýndan ��
Hocam dönemi þu açýdan riskli buluyorum:

Piyasanýn alýþtýðý bilanço þekilleri bir süreliðine pek görülmeyecek. Milletin hesap etmediði ya da edemediði Net parasal Pozisyon Kazançlarý/Kayýplarý, çoðu kiþi tarafýndan önceden hesap edilemeyen Ertelenmiþ Vergi Gelir/Giderleri sebebiyle Net Kâr rakamlarý tahminleri bir türlü tutmayacak gibi görünüyor. Öz Kaynaklar yani Defter Deðeri artýp PD/DD deðerleri ucuzlarken, öte yandan Net Kârlar ve Kârlýlýk Rasyolarý azalýp F/K'lar fýrlayabiliyor. Piyasanýn hangisini baz alýp fiyatlama yapacaðýný bilemiyorum. Elbette sadece bunlara bakarak þirketler alýnýp satýlmýyor, bilanço ve sermaye yapýlarýnýn gidiþatý, büyüme faktörü ve hikâyeler de önemli. Ama en nihayetinde son notu verirken çoðunluk görece ucuz, görece pahalý ya da ederinde demeye geldiðinde, iþ yine bir þekilde bu rasyolara ya da bunlarýn forward versiyonlarýna bakýp hedef fiyat tespiti yapýyor. Þimdi bu durumda ben kiþisel tercihimi yaptým, þirket deðerlemelerini nasýl yapacaðýma dair. Burada aslýnda prensip setleri olarak ip uçlarý veriyorum.

2 farklý sette, bir birinin saðlamasýný yapan deðerleme kurgularý oluþturdum. Ama bu bana göre oluþturulmuþ kurgu. Piyasanýn benimle hemfikir olacaðýna emin deðilim, ne kýsa vadede ne orta vadede. Önemli olan bana göre en güzel olanlar deðil. Önemli olan piyasanýn en güzel bulacaklarýný öngörebilmek. O konuda tereddütlerim olmasa portföyümü paylaþýrým yine. Ama bir yanlýþ yönlendirme olur, rüzgar tersine eser, sonrasý burayý okuyup tercih yapanlar piþman olurlar diye paylaþým yapmamayý düþünüyorum. Ben yöntemlerimi yazýyorum. Yöntemlerimi beðenenler zaten ona göre filtreleme yapsa aþaðý yukarý ayný þirket gruplarý ile karþýlaþacak. Beðenmeyenler ise zaten kendi kurgularýný kendileri yapmakla mükellef.

Hürmetler.