Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop LVİ

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    oyakc güzel yere gelmiş...
    Dün Nijeryalı şirketi yazdım 50 milyon ton kapasitesi var bir çok Afrika ülkesinde fabrika kurmuş. Heilderberg şikayet ediyor fiyat kırıyor vs diye.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Herif THYAO satıp başka şeyler alıyor gibi, millet THYAO aldıkça diğer hisseler artıyor sanki.

3.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Dün Nijeryalı şirketi yazdım 50 milyon ton kapasitesi var bir çok Afrika ülkesinde fabrika kurmuş. Heilderberg şikayet ediyor fiyat kırıyor vs diye.
    Sınırı geçmek için 2 milyar $ lazım... Çimento sektörü için 2024'ün en kritik konusu karbon üretimi

Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına (SKDM) takılmamak için hızla yapmamız gereken dönüşüm yatırımının tutarı 2 milyar dolar seviyesinde. Ancak bu şartlarda dönüşümü sağlayacak finansmanı bulmamız da zor ifadelerini kullandı. Yücelik, sektörün 2053 net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için de 30 milyar dolarlık yatırım gerektiğini söyledi.

https://www.uretenankara.com/siniri-...-uretimi/9089/

4.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Sınırı geçmek için 2 milyar $ lazım... Çimento sektörü için 2024'ün en kritik konusu karbon üretimi

Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına (SKDM) takılmamak için hızla yapmamız gereken dönüşüm yatırımının tutarı 2 milyar dolar seviyesinde. Ancak bu şartlarda dönüşümü sağlayacak finansmanı bulmamız da zor ifadelerini kullandı. Yücelik, sektörün 2053 net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için de 30 milyar dolarlık yatırım gerektiğini söyledi.

Benzer sıkıntı,demir çelik,cam,seramik vb. sektörler içinde geçerli.(bence)

YTD

5.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku

Müteahhitler eski fabrikaları aldı, niyetleri ihracat değil bence, geceleri çalıştırmayı da düşünüyor olabilirler.

Nijeryalı şirketin kendi kömür madenleri varmış.

6.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Müteahhitler eski fabrikaları aldı, niyetleri ihracat değil bence, geceleri çalıştırmayı da düşünüyor olabilirler.

Nijeryalı şirketin kendi kömür madenleri varmış.
    Ülke olarak katma değeri yüksek daha farklı sektörlere yönelmemiz lazımdı, Afrika ülkeleri bile bu ürünlerde rakibimiz oldu.
    Bu ürünlerin maliyetinin %80 i enerji deniyor.

YTD

7.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Ülke olarak katma değeri yüksek daha farklı sektörlere yönelmemiz lazımdı, Afrika ülkeleri bile bu ürünlerde rakibimiz oldu.

YTD
    Arkasında devlet olabilir. Yıllık 8 milyon ton kapasiteli salça fabrikası da varmış iç tüketim 2 milyon tonmuş. 15-20 tane TAT Gıda yapar, tohum da üretiyormuş.

Kamyon fabrikası da varmış.

Bizde TUSIAD cuma namazına gelmiyor diye önü kesildi.

8.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Arkasında devlet olabilir. Yıllık 8 milyon ton kapasiteli salça fabrikası da varmış iç tüketim 2 milyon tonmuş. 15-20 tane TAT Gıda yapar, tohum da üretiyormuş.

Bizde TUSIAD cuma namazına gelmiyor diye önü kesildi.
    Bu ürünler paranın faiz maliyetini bile zor karşılar.
    TUSİAD cıların parası çoktan faize geçmiştir.(sanırım)

YTD

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •