Hasılat geçen seneye göre düşük diyenler geçen yıl açıp baksınlar hasilata ve kara. 2022 yılının favok hasılat ve karına enf. Muhasebesinden dolayı 1.8 ile çarpılmış. Yani hasilatta düşüş yok. Liman tarafı 120 milyon dolara yakın favok yapmış ki beklentilere paralel. Ben bilancoyu beğendim. Borcta TL bazlı %10 artış olmuş ki enflasyon altında kalmış. Kar geçen seneye göre Liman tarafı için 490 milyondan 1.7 milyar üstüne çıkmış. Her gelen bilanço daha iyi olacaktır.
Hisse fiyatı ila alakali ise şunu diyebilirim taşıyanlar yüklü taşıyor. Son zamanlarda yeni girenler oldu. Kutman kolay para kazandırmaz. Bugün bana göre hisse fiyatı 1 dolar altı olmamalı. Nedeni ise 150 milyon dolar favok üreten bir şirketin %50 sahipliği var ve bu şirket ulaştırma sektörüne nerdeyse hiç riski yok.( Salgın hariç).
Şirket patronu hisse fiyatını düşük tutarak sürekli yeni yatirimci çekiyor. Düşünsenize şirket 1 milyar dolar piyasa değerine ulaşsa kim kutinin ağzının kokusunu çeker. O zaman da kutmanin işine gelemez. Şirket piyasa değeri ucuz olmalı ki sürekli yeni giriş çıkışlar olsun. Ne zaman fonların dikkatini çeker ( bilanço ile) o zaman kutmanin etkinliği biter.
Bugün sunumda merak ettiğim konu sahiplik oranı ile alakalı ne diyecek.