ahh

selam herkese...
evet bir süredir GESAN aldım ve bekliyorum tabi ki tüm portföyümü buraya almadım ancak %8-9 bandında gesan taşıyorum.
düşerse yüzde 10 a kadar çıkacağım.
2026 şubat-mart ayına kadar da süre verdim kendisine.... kendisini düzeltmesi için
ama aldıkça düşüyor aldıkça düşüyor.

şu an kabaca 2,1 $ seviyesinde ve benim beklentim 4 dolar.
evet yanlış okumadınız. ilk etapta eski zirveyi göreceğini düşünüyorum. bunu da sonbahara doğru ve yıl sonu ocak gibi de 4 - 4,5 $ seviyesine geleceğini tahmin ediyorum.
şirketi okudum.
geçen çeyreklerdeki finansallarına baktım.
FR a bakıyorum ayrıca
girişim elektirikkkk

2023 FR güzel beğendim.
şimdi şirketin trafo üretimi konusunda yaptığı yatırım var, müteahhitlik hizmetleri tam gaz ve eupwr %55 i onun bu da güzel...
ayrıca 30 bin kalem elektrik malzemesi satan bir şirket.
şirketi uzun uzun yıllar taşıyanlar 10 dolara gideceğini göreceklerini düşünüyorum. bunda da inancım var 10 doları görebilecek hisselerden. birisi de sayas tır mesela... o da hiç gitmeyen öldü diye düşünülen şirket. o da 10 doları görebilir. bilemem.
şirket 1 milyar dolar civarında ve bu sektördeki potansiyele göre şimdi pahalı gözükebilir ancak 3-4 yıl sonrasına göre çok ucuz...
bi soralım bakalım behiç harmanlı ya GELİN 1 MİLYAR DOLARA BİZE ŞU GESANI SAT DİYELİM" bence hayır diyecektir.
şu an cidden pahalı durabilir finansallarına göre ancak europower sun junior dan tutun PEAK PV Solar a kadar önemli atılımları görüyorum. almanyada güneş panel fabrikası kurmak DÜŞÜK bir vizyon değil.
fiyatlama açısından çok gitmiş gitmez.... artık daha ne gitsin.... daha kaç kat çıkacak.... doğru çok gitmiş.
fiyat 17 tl den nereye gitmiş ama artık gitmez bitti öldü türü laflara.... ben bunlara katılmıyorum.
potansiyelini görüyorum.
ha kazandım mı hayır.... kar ettim mi hiç... düştükçe alıyoruz bakalım. cidden kucağımıza veriyorlar malı
enflasyon sürecine hiç girmeyim.

;)
ama potansiyele hissede kalışta süreye ve şirketin gidişine ve bir fiyat aralığı olarak hedef aralığı yaptığımda bu hissede kalasım geliyor.
her zaman doğru da olmayabilir.
mesela hiç froto fiyat süre hedefim yoktur. sadece ne kadar temettü alırım onun derdindeyim. 3 euro mu 2025 de 4 avro gelir mi? ama gesan için daha farklı hesaplar yapıyorum.
sektörün iyi oluşu belki bizi hataya sevk ediyor. bilmiyorum. buralara bakıp da karar vermemek lazım. enine boyuna düşünmek okumak gerekiyor.
hele bi 6 aylıklar gelsin bakalım.
2024 ağustos gibi yeniden ele alırız. yeniden bi değerlendiririz. bakalım ne yapıyorlar?
vaktim olursa genel kurullarına gitmek isterdim ancak yazın yurt dışında olacağım.
gesan hakkında genel olarak şunları diyebilirm....
umarım inşallah 3-4 ve 5 doları görürüz. herkese bol kazançlar......
Yer İmleri